June 29, 2011

Asia Series | Ganguro Makeup Look


The main thing I love about Japan is the variety of subcultures, and ganguro is one of them. It is an alternative fashion trend amongst teen/young people, which appeared in the early 1990s.

Az egyik ok, amiért szeretem Japánt, az a szubkultúrák sokasága. A ganguro stílus is egy ezek közül. Ez egy alternatív trend a fiatalok körében, ami az 1990-es években terjedt el.
Ganguro fashion is about having a deep tan combined with hair that is dyed in really light colours (such as blonde, light orange, silver, you name it). Ganguros usually wear black eyeshadow all over the lid, white cream products or concealer as lipstick, as eyeshadow and as highlighter. Huge false lashes, plastic facial gems / stickers on the face, platforms and brightly coloured outfits are also needed to complete the ganguro look. For more information, please click here.

 A stílus jellemzői közé tartozik a sötét bőr (szolárium ,napozás, önbarnítás vagy sötét alapozó, én utóbbit használtam); továbbá a világos hajszín és az élénk színű ruházat. 

Ami a ganguro sminket illeti, az egész szemhéjra fekete / sötét szemhéjfesték kerül; a szem köré, az arccsontra és az orra pedig fehér krémes festék, ugyanezt használják rúzsként is. A smink részét képezik még a színes matricák, ékkövek és apró díszek a szem alatt, hatalmas műszempillákkal kiegészítve. Ha többet szeretnétek tudni erről, kattintsatok ide. 

Now let's see my ganguro face compared to others:

ganguro makeup look


ganguro look


(the photos belong to their owners)

If you're looking for a Halloween or cosplay look, try ganguro. I'm also planning to cosplay a ganguro girl in the future at an anime convention.

Ha egy igazán ütős Halloween vagy cosplay sminket szeretnétek, ezt bátran ajánlom. Én is tervezem, hogy gangurot fogok cosplayelni egy jövőbeli conon.

ganguro posing skills: fail

totally not staged, absolutely legit surprised face

Please ignore my horrendous nose contouring, I had a brainfart.

The products I used are the following:
- Vichy Dermablend Foundation - 55 Bronze
- Essence Bronzing Pearls - 02 Let The Sun Shine!
- Rimmel Lasting Finish Mineral Powder - 103 True Ivory
- NYX JEP Milk (I know, I know...NYX Milk again.)
- Max Factor kohl pencil - 020 Black
- Essence mono eyeshadow - 28 Hot Chocolate
- Essence duo eyeshadow - 01 Dream Team
- Rimmel Lash Accelerator mascara - Black
- Lovely Maxi Lash Mascara - Black

ganguro eye makeup


Remember peeps, ganguro looks are not suitable for school or work. It is fun to do, that's for sure!

Lányok, emlékezzetek, hogy ez nem iskolába / munkahelyre való smink. Persze élmény volt elkészíteni.

~ Ev

11 comments :

  1. I think you did a rather good job :) I really don't like neither ganguro nor manba, so it's kind of a dead run for me.. xD But oh well.. to each their own. The lashes are super pretty btw!

    ReplyDelete
  2. wow, nem semmi. láttam már ilyen képeket, de nem tudtam, hogy ennek külön neve is van:)

    ReplyDelete
  3. Hú,nagyon jó munkát végeztél és (szerintem) a lehetőségekhez mérten ez még egy egész vállalható darab :D lehet csak azért mondom ezt,mert amúgy el nem tudom képzelni hogy valakinek hogy juthatott anno eszébe ez a stílus, nekem túl extrém :) de a tiéd még pont az extrém-de-szép kategórián belül van :)

    ReplyDelete
  4. You did a good job :)
    But the whole Ganguro confuses me.When I saw my first ganguro irl I was shocked to death :D

    Bravo you pulled off the look so well

    ReplyDelete
  5. Nagyon durva. Eszméletlen jó szemeket csináltál. Ez a fehér dolog tetszik benne nagyon és hát azok az óriási műszempillák.:) Le a kalappal.:)

    ReplyDelete
  6. @Kemviki: köszi!:)

    @Nani: thank you hunnn!:)) I wore the same lashes in my ET post,they are just random Asian lashes,1 euro each :) If we ever will do a swap in the future,sure I'll send you a few of these since you like them so much. (^0^)

    @Nóra & @2sofix & @Bikira: köszönöm!:)

    @CookingChinchillas: thank you dear!:) I've never seen a ganguro irl so far,duh T_T

    ReplyDelete
  7. Húha, először nem tudtam hova tenni ezt a sminket; rájöttem, hogy mi zavart benne. Ez a bronzos alapozó... Jó látni ilyen sminkeket is, rögtön le is googliztam még pár képet! :D
    Meg kell vallanom, hogy egy két csajnak annyira fantasztikus haja van, jó pofa hogy ennyire színesek. Teljesen az ellentéteim. Várom a következő sminked! :)

    ReplyDelete
  8. @samelike: Igen,az alapozó nagyon feltűnő.Bár még így sem lett olyan sötét,mint szerettem volna :D
    A színes cuccaik nekem is nagyon tetszenek,meg hát örök szerelmem marad a ciánkék haj :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...