January 16, 2013

Favourites of 2012: Make-up, Books, Cosplay, Series, Anime, Films / 2012 Kedvencei: smink, könyvek, cosplay, anime, filmek, sorozatok

Year 2012 is over, so it's time to sum up my yearly favourite beauty products, books, films and series. All of the products down below have been mentioned in some way on the blog already. You can just click on the monthly favourites tag for more information or just use the search bar on the left.

Véget ért 2012, ideje összefoglalni az évet sminktermékek, könyvek, filmek, cosplay, anime és sorozatok szempontjából. A termékek ebben a bejegyzésben már mind szerepeltek valamilyen formában a blogon, úgyhogy nem fogok sokat írni róluk egyesével. További infóért klikkeljetek a monthly favourites fülre fenn, vagy használjátok a keresőmezőt a bal oldalon.

Face products / Arcra valók:
Essence Pure Skin Natural Cover Tinted Moisturizer (light)
Skin79 VIP Gold BB cream
Catrice Infinite Matt Foundation (010 Light Beige)
Alverde Creme To Powder Concealer (10 Natural Beige)
Catrice Prime and Fine Loose Powder

I have combination skin, and all of the products above work great on me. The Alverde concealer covers and brightens at the same time. The Essence tinted moisturizer is great for everyday use, it actually has some coverage, unlike the tinted moisturizers I've tried before. 
Kombinált a bőröm, és a fenti termékek mind nagyon jól viselkednek rajta. Az Alverde korrektor fed és kiemel, akiknek fáj a foga a L'Oreal vagy Maybelline Dream Lumi kiemelő korrektorokra, az nyugodtan kezdje ennek a 10-es árnyalatával. Az Essence színezett hidratáló szuper mindennapos használatra, mert kivételesen ennek van is némi fedése. A többi alapozót, púdert már ismeritek a blogról.

Essence All Over Highlighter (Illuminate!)
Essence Silky Touch Blushes (Natural Beauty on the photo)
Essence Illuminating Base (I use it as a liquid highlighter)
Essence Sun Club Bronzer (Sun Lounge)
Alverde Creme to Powder Blush (Soft Copper)



All of these products look good on my skin. The Essence Silky Touch blushes are great, my personal favourite is the one shown on the photo. The Miaoou MSF- like blush is a lovely shade for autumn/winter. The bronzer is a dupe for NYC Sunny, but the Essence one is more pigmented.
A fenti pirosítók és kiemelők mind azért lettek kedvencek, mert jól passzolnak a bőrszínemhez. Az összes Essence Silky Touch pirosító szuper, a Miaoou piosító pedig egy jó kis őszi-téli árnyalat. A bronzosító megegyezik a NYC Sunnyjával színben, de pigmentáltabb. A My Base gyönyörű folyékony kiemelőnek az arcon.


Essence's Illuminate! highlighter is my all-time favourite highlighter, I used one totally up, as you can see. It has glitter oversprayed on the top. I needed glitter for my face at a Deathstars concert, that's why I bought it. Under the glitter, it is a fine shimmery highlighter powder, that gives a healthy glow to the skin.
Az Essence Illuminate! kiemelő púdere mindenkori kedvenceim egyike. Egyet már teljesen elhasználtam, ahogy az látszik a képen. Egy réteg glitter van a púder tetején, ezért is vettem meg anno, kellett a csillogás az arcomra egy Deathstars koncert miatt :). Ha a felső réteg elhasználódik, egy szép, csillámló, finomra őrölt púdert kapunk, ami nagyon szép a bőrön. Már nem lehet kapni sajnos.

Eye primers / Szemhéjalapozók:

All of them are decent eye primers. Bare Study is pretty on its own as well, and the Essence primers are budget-friendly and useful for everyday. They last up to 8-9 hours on me.
Mindhárom nagyon jó kis szemhéjalap. A Bare Study önmagában is gyönyörű, az Essence primerek pedig pénztárcabarátok és bírják 8-9 órán át a szememen.

Cream eyeshadows / Krémes szemhéjpúderek:
Essence cream eyeshadows: Fruity LE, Circus Circus LE, Holographics LE, Stay All Day (regular line,discontinued)
Catrice: Made To Stay (regular line), Hidden World LE
Maybelline Color Tattoos


I'm a huge fan of cream eyeshadows, and 2012 was all about them. They are beautiful, and most of them stays on without a primer. They are fabulous as colour bases too.
Nagy rajongója vagyok a krémes szemhéjpúdereknek, mert gyönyörűek, és a legtöbbjük már bírja önmagában is megcsúszás nélkül. Színalapnak is kiválóak. 

Big palettes and pigments / Nagy paletták és pigmentek:
Urban Decay Naked; Naked 2
Sleek Oh So Special palette

Favourite Shades / Kedvenc árnyalatok: 
Virgin, Sin, Toasted, Darkhorse, Tease, YDK, Chopper (UD)
Bow, Gateau, Wrapped Up, Organza (Sleek)

Of course, I love my Naked palettes. They are the most beautiful and versatile neutral eyeshadow palettes out there, and the quality of the shadows is amazing. Sleek's Oh So Special palette is also my favourite, it is affordable, and has pretty, good quality eyeshadows. I've been raving about the Essence pigment, you can read more here.
Várható volt, hogy a Naked paletták az éves kedvencek közt végzik. A minőségük kiemelkedő, a színek gyönyörűek és sokoldalúak. A Sleek Oh So Special paletta szintén említésre méltó, imádom a duokróm pink-arany árnyalatait és a matt barnáit. Az Essence pigmentről már többször írtam, például itt.

The favourite eyeshadow shades I discovered in 2012 are the purple toned greyish browns, such as Tease by Urban Decay or Wrapped Up by Sleek. MAC's Quarry is next on my wishlist.
A kedvenc 2012-ben felfedezett árnyalat nyertesei a lila tónusú szürkésbarnák, mint az Urban Decay Tease és a Sleek Wrapped Up árnyalata. A MAC Quarry-ja a következő a kívánságlistámon.



Smaller palettes / Kis paletták:
Miss Rose palettes

They are awesome for the price (2-3$). The pigmentation of the colours is crazy.
A Miss Rose nyolcas palettái szuperek ár-érték arányban. (5-700 Ft között mozognak) A színek pigmentációja döbbenetes. Tipikus "a-hülyének-is-megéri" paletták. 

Essence Sun Club All Over Shimmer (Fot Brunettes; For Blondes)
Essence Sun Club Quattro (Long Island ) - discontinued / megszűnt

I love all of them. They are creamy and pretty shades, great for any occasion or season.
Mindegyik nagy kedvenc. Szinte krémes tapintású és szép árnyalatok. Bármilyen eseményre vagy évszakra kiválóak. Nem csak 2012-es, hanem mindenkori kedvenceim.

Mono eyeshadows / Szemhéjpúderek:
MAC Jest; Phloof!
Alverde baked eyeshadow - Nude Rose
Catrice baked eyeshadow - Have You Seen Alice?


Alverde's Nude Rose is one of my all time favourite shades, probably because it's quite similar to Sin by Urban Decay. I'm in love with this shade. Unfortunately, it's been discontinued, and I'm very upset about it. MAC Phloof! is the most beautiful inner corner highlight, and Jest is a pretty shade for summer. Of course I had to include my minty greens (Mels Nr. 5 and Catrice Have You Seen Alice). Essence's Party All Night is a perfect all-purpose eyeshadow, one of the creamiest shades Essence has ever made.
Az Alverde Nude Rose árnyalata az állandó kedvenceim egyike, talán mert nagyon hasonlít az UD Sinjéhez, csak metálosabb fényű. Sajnos megszüntették, emiatt nagyon mérges vagyok. A MAC Phloof! az egyik legszebb belső szemzug kiemelő, míg a Jest egy tökéletes nyári árnyalat. A mentazöldeket is meg kell említsem (Mels és Catrice), valamint az egyik legszebb és legkrémesebb Essence árnyalatot is (Party All Night).

Mascara / Spirálok:
Rimmel Lash Accelerator
Essence Get Big! range - all of them
Oriflame Wonder Lash

Essence's Get Big! range includes 3 mascaras, and all of them is amazing. I only have 2 on the photo, but I love all of them. They have chubby and big brushes. Oriflame's Wonder Lash is a great lengthening mascara, even though you have to get used to the brush.
Az Essence Get Big! spiráljai szuperek, mind a három. Abszolút 2012 kedvencei, hisz múlt tavasszal jelentek meg. Nagy duci keféjük van. Az Oriflame Wonder Lash is egy nagyszerű hosszabbító darab, bár a keféjének kezelésébe bele kell tanulni. Ettől még benne van a top 3 spirálomban.


Rimmel's Lash Accelerator is my holy grail mascara, I used my first tube for 2 years. I recently purchased my second one. It has a small brush, lengthens like nothing else I've tried so far. Doesn't smudge, doesn't flake.
Már többször említettem, hogy az abszolút holy grail / mindenkori kedvencem a Rimmel Lash Accelerator. Az első tubus 2 évig bírta, nemrég vettem meg a másodikat. Ez az első spirál, amit újravásároltam, annyira jó. Kicsi és precíz kefe, zseniálisan szétválaszt és hosszabbít, nem hullik, nem kenődik el. Számomra hibátlan.


Eyeliners / Szemceruzák:
Essence I Love Rock gloss eye pencil
Avon Supershock - Blackberry; Golden Fawn
Urban Decay Glide On - Zero; Whiskey
NYX JEP - Milk
Aden waterproof eye pencil - White


Even though I like my gel eyeliners, I just don't have enough time on the mornings to use them. A good pencil eyeliner is the quickest way to line the eyes, and I have several favourites this year. The two white ones are my staple waterline pencils, the UD and Avon are the most longlasting ones, and the Essence is my blackest pencil that doesn't irritate my waterline.
Igaz, hogy nagyon szeretem a zselés tusokat, de nincs időm ezeket használni egy rohanós reggelen, és még mindig egy jó, tartós szemceruza a leggyorsabb módszer erre. A két fehér ceruza must have a vízvonalon, az Avon és Urban Decay ceruzák a legtartósabbak, a fekete Essence pedig az egyetlen, ami nem irritálja a vízvonalamat, és nagyon fekete.


Cutest Packaging of 2012 / 2012 legaranyosabb csomagolása:
Alverde Mademoiselle limited edition

The photo is pretty much self-explanatory. :)
A kép önmagáért beszél. :)

Fragrances / Illatok:
Essence perfumes:

Definitely the new Essence perfume range, including 6 fragrances. They were the biggest hit of 2012 as far as inexpensive yet delicious perfumes are concerned. I own 3 of them, these are my favourites out of the six. Read more here.
Mindenképp az Essence új parfümjei vitték el a "pénztárcabarát-és-isteni-illatú" kategória díját. A képen látható három a kedvencem. Itt olvashattok a legutóbbi tagról.

Lip balms / Ajakápolók:
NYC Applelicious glossy lip balms (all of them are great / mind nagyszerű)
Essence lip balm - Loving
Neutrogena Immediate Repair Lip Balm (holy grail)
Blistex

Lipsticks and glosses / Rúzsok és szájfények:
Astor Shine Deluxe lipstick (Nudie)
Alverde Mademoiselle (Bordeaux)
Essence On Top lip topper (Dramatize)
Essence Sun Club lipgloss (Terracotta Sunset)

Bloody Mary, Dramatize and Bordeaux are my go to shades for autumn and winter. Gaga II is my favourite nude, and Terracotta Sunset is my favourite everyday colour. The Astor Shine Deluxe lipsticks are my holy grail lipsticks, they are pigmented yet moisturising, and very shiny.
A Bloody Mary,a Dramatize és a Bordeaux a három kedvencem őszre, a Gaga II a nude kedvenc, a Terracotta Sunset pedig tökéletes a hétköznapokra, majdnem minden sminkhez passzol. Az Astor Shine Deluxe rúzsai mindenkori kedvencek: pigmentáltak, hidratálnak és gyönyörű fényük van.

For Nails / Körmökre:
Essence BTGN Top Sealer
Essence Nail Fixing System (2 pieces)

Night In Vegas is a pretty flakey, it looks gorgeous over any shade. It was my most used nail polish of 2012.  Essence is going to discontinue it this month. BTGN is simply my favourite top coat, it's basically the same as Seche Vite but cheaper. The nail fixing system is my 2012 favourite as well, it's similar to a French manicure and strengthens the nails too.
Az Essence pelyhes fedőlakkja sokak kedvence, de sajnos megszűnik ebben a hónapban. Minden lakk fölött gyönyörű. A BTGN fedőlakk az állandó kedvenc fedőlakkom, kb ugyanazt tudja, mint a Seche Vite, csak olcsóbb. Gyorsan szárad, és ez a lényeg. A körömfixáló család is nagy kedvencem lett, erősíti a körmöket és úgy néz ki, mint a francia manikűr. Ezek is megszűnnek ebben a hónapban. 

Cosplay:

Definitely Jan Valentine from Hellsing. This year, I finally ordered and created everything for the cosplay. The Valentine brothers are my all-time favourite characters, and it made me very happy that  I was able to cosplay him. 
Mindenképp Jan Valentine a Hellsingből. A Valentine testvérek a mindenkori kedvenc karaktereim, már párszor szerepeltek a blogon is. Régóta szerettem volna cosplayelni őket, és szerencsére idén decemberre sikerült mindent elkészíteni és megrendelni Janhoz. Abszolút kedvenc a barna alpozó + sárga szem kombó. :) Pár jövőbeli anime conon biztosan láthattok így.



Anime:

Hellsing OVA IX

Hellsing OVA X

The last 2 episodes of the OVA came out in 2012. It is a sad moment in the fandom's life. You know how much I love Hellsing, I don't even care about other animes.
A Hellsing Ultimate 2 utolsó része is 2012-ben jött ki, egy januárban, egy decemberben. Szomorú pillanat ez a rajongótábor köreiben. Tudjátok, hogy imádom a Hellsinget, más animék egyelőre nem is érdekelnek.

Books / Könyvek:


Definitely and still J. R. Ward's Black Dagger Brotherhood books. I'm a huge fan of the BDB books for a long time. They are the best book series I've read so far (and yes, I've read Harry Potter.) I've already mentioned the series here
Egyértelműen továbbra is a Fekete Tőr Testvériség könyvek J. R. Wardtól. Évek óta nagy rajongója vagyok a könyvsorozatnak, és még mindig úgy gondolom, hogy a legjobb sorozat, amit eddig olvastam. (és igen, olvastam a Harry Pottert.) Aki nem olvasott egyet sem, az nem tudja, mit veszít. A cím és a borító ne tévesszen meg senkit, de amúgy sem az alapján kell megítélni egy könyvet, ugye?Már említettem az egyik részt itt.



Films / Filmek:








You probably know that I'm a huge LotR fan. The Hobbit is not on the list because I haven't seen it yet.
Tudjátok, hogy óriási Gyűrűk Ura rajongó vagyok. A Hobbit csak azért nincs a listán, mert még nem volt időm megnézni.

Series / Sorozatok:

American Horror Story
AHS is strange and is not for everyone. I enjoyed it, even though I almost went crazy over certain episodes.
Elvont és nem mindenkinek való. Én nagyon élveztem, annak ellenére, hogy pár részen 10 évet öregedtem. :)

White Collar 
Two words: Matt Bomer. His eyes totally steal the show, paying attention to the storyline is quite difficult.:)
Elég annyit mondanom, hogy Matt Bomer. A szemei teljesen ellopják a showt, úgyhogy a cselekményre csak nagy erőfeszítések árán lehet koncentrálni. :)


What about your favourites of 2012?
A ti 2012-es kedvenceitek mik voltak? Van olyan, ami az én listámon is szerepel? :)

~ Evinde

6 comments :

  1. a Hellsinget én is imádom, jó lett a cosplayed!

    ReplyDelete
  2. Ohh, a White Collart én is nagyon szeretem! :)

    ReplyDelete
  3. Ohhh a Fekete Tőr Testvériséget IMÁDOM! Rendesen hiányérzetem van, ha hosszabb időre kimarad az életemből:) (hogy csinálod, hogy ilyen szép állapotban vannak? az enyémnek a gerince 3 olvasástól megtört) A felsorolt filmek közül a Bosszúállók az abszolút szerelem, nem is tudom, hányszor néztem meg, amióta megjelent :D (kb annyiszor, mint az új Pókembert) Imádom a Marvel filmeket, alig várom az Iron Man 3-at :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ú nagyon örülök, hogy valaki ismeri a könyvsorozatot :D Abszolút függőséget okoznak. Nagyon vigyázok a könyvekre, csak annyira nyitom ki őket, hogy el tudjam olvasni a szöveget. Phury könyve sokat vonatozott, és kicsit megkopott a borító széle, már attól is tiszta beteg voltam :D A Bosszúállók - ne is mondd :D Semmit sem néztem 3x moziban előtte. (majd a Hobbitot tervezem minimum annyiszor) Most a Bosszúállós joghurtokra vagyok rákattanva,előbújt a gyerek énem. :) Az új Pókembert még nem láttam, de a listámon van :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...