February 19, 2013

Essence Stays No Matter What Eyepencil - New Urban Decay 24/7 Dupe?


Az Essence újdonságai közül ezt vártam a leginkább, és pár napja végre sikerült vennem egyet, bár még szinte sehol sincsenek kirakva az új dolgok. Lássuk, van-e olyan jó, mint az Urban Decay legendás ceruzái!

These eyepencils are the ones that I was the most excited about. I managed to pick one up a few days ago, however it's only available at a few stores so far. Is it as good as Urban Decay pencils? Let's see!




Mivel a birtokomban van két Urban Decay 24/7 ceruza, és 2 Avon Supershock ceruza is, ezért nem hasraütéssel írom le a véleményemet és a megfigyelteket. Kérem ezt tartsátok számon.

Csomagolás terén olyan, mint az Urban Decay vagy az Avon zselés tus ceruzái, hál'isten műanyag a ceruzatest, nem fa, így nem áll apró szálka az ember szemébe.

I own 2 UD pencils and 2 Avon Supershock pencils, so please note that I'm writing down my experiences and I'm not just talking out of the blue.

The packaging is similar to both UD's and Avon's packaging: plastick pencil part. I prefer plastic to wooden pencils.



Textúra: Egy kicsit keményebb, mint az Urban Decay 24/7 és az Avon Supershock. Nem kell megijedni, ettől még szép krémesen, probléma nélkül lehet felkenni a szemre, nem húzódik a bőr. A vízvonalon nem látszik dominánsan, de az Urban Decay ceruzák sem látszanak, így ez újabb hasonlósági pont. Pillák fölé és alsó szempillasor tövébe tökéletes. 

Texture: Not as soft as the UD ones, but don't worry, it's still creamy and you can apply it without pulling or hurting the eyelid. It doesn't show up on the waterline significantly, but neither do Urban Decay pencils.


És a lényeg: tényleg tartós-e? Igen. Amint megszárad, nem mozdul, és a kézfejen csak erőteljes dörzsöléssel lehet halványítani rajta, szemet értelemszerűen nem dörzsöl ilyen erősen az ember, ergó még annyit sem kopik, mint a kézfejen majd lent látni lehet. A szappan +  forró víz próbát is kiállta. Essence-ék állítása szerint 40 °C-ig bírja a gyűrődést, és bár nem mértem meg, hogy hány fokos volt a víz, amit magamra engedtem, de elég forró volt.

Is it really longlasting? Yes. Once set, it stays put all day. When you rub it hard with your finger, it will  fade (hand test), but you won't rub as hard your eyes as you rub your hand, so it will stay more vibrant there.
It still shows up after the soap and hot water test, so it really is waterproof. 


Három színben lesz kapható: feketében, szürkében és barnában, tesztalanyunk is ilyen. Kicsit szomorkodom, hogy csak ennyi árnyalata elérhető, mivel szuper kis darab.
The eyepencils are available in 3 shades: black, grey and brown. I wish they made more colours, these pencils are amazing.


ujjal dörzsölve

szappan és forró víz után



Összességében nagyon örülök neki, hogy végre egy jó, de baráti árú zselés szemceruzát dobtak a piacra. Ár-érték arányban legyőzte az Urban Decayt a maga kis 500 forintos árával. Az UD ceruzák árát inkább le se írom, mert elsírjátok magatokat. :) Szintén ebben a kategóriában versenyzett még az Avon Supershock ceruzája, ami az imént említett 2 társánál puhább és krémesebb, az ára 1000 forint körüli. Az tartósságában egy picit jobb, mint az UD vagy az Essence.

Overall, I'm happy that finally there is a longlasting and inexpensive eyeliner which is really similar to the Urban Decay 24/7 pencils. You can't beat the price (~2$). 

Mire használd: Tusnak felső szempillák fölé és az alsó szempillák tövébe, tartós színalapnak egész szemhéjra maszatolva.
Mire ne használd: vízvonal festésére. Arra még mindig a legjobb az Essence I Love ceruzája vagy az Aden vízálló ceruzái.


*************************UPDATE:************************
Sharpening this pencil is a pain in the butt.

Negatívum: Borzasztó nehezen lehet kihegyezni a ceruzát.

Use it as: a liner on upper and lower lashes; as a longlasting colour base on the lid.
Do not use: on the waterline. Use Essence's I Love pencil or Aden eyepencils for that purpose.

Mit gondoltok? Beruháztok egyre?
What do you think? Would you buy it?

~ Evinde

23 comments :

  1. Hú, nagyon meggyőző, nekem csak supershock van, UD nincs, azt is nagyon szeretem, csak hát olyan rohadt nehéz újrahegyezni. Ezt már próbáltad hegyezni? Ja és még elmondanád hogy hol találtál már új szortimentes cuccokat? :D Köszi :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még nem hegyeztem, de ha eljutok oda, kiírom a blog facebookjára :) Az Oktogonos Rossmannban voltam amúgy.

      Delete
    2. Hogy hegyezitek ezeket a ceruzákat? :O Sima (szemceruza)hegyezővel? Én soha nem hegyeztem az ilyen ceruzáimat, hiszen még ha tompul is, akkoris olyan kis vékony... és a műanyag borítás miatt soha nem mertem hegyezni

      Delete
    3. Én az Avont és az UD-t is sima ceruzahegyezővel hegyezem, semmi baj nincs vele, csak sajnálom, hogy így egy kicsi mindig pocsékba megy, de ez minden hegyezőnél így van.

      Delete
    4. Én is simán kihegyezem őket, szóval csak bátran, Maja :).

      Delete
  2. Örülök a posztnak és terveztem a beszerzését más dologokkal együtt. (Ha nem baj, linkelem is: http://voroskoromlakk.blogspot.hu/2013/01/jol-hangzo-essemce-ujdonsagok.html)
    Nekem nincs UD ceruzám, de van egy AVON Supershock-om, amit szeretek. Meg Essence Fantasia trendkiadásából a lila ceruza. Ezek talán hasonlóak, mint az állandó darabok és az Óz-os kollekcióban lesz kék meg zöld is.
    Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a limitált darabok között lesznek különlegesebb színek. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ó szuper, hogy mondod!:) Majd nyitva tartom a szemem az Ózos kollekciónál. A kívánságlistád hasonló az enyémhez, leszámítva a lakkokat, abból nem szabad vennem, már épp elég ez a 150. Tiltom magam :)

      Delete
  3. Ez szuper ilyen nekem is kell! :)

    ReplyDelete
  4. na akkor jön a barna, mert barnám nincsen :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én teljesen úgy emlékeztem, hogy pont barnát vettél :D Bár mondjuk lehet köze van ahhoz, hogy színvak vagyok :D

      Delete
  5. Thank you for the review. I was wondering, if these are any good. This brown looks very pretty. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome :) They were all pretty in the store :)

      Delete
  6. Nézegettem valamelyik nap, de végül nem vettem meg, mert nem tudtam, mennyire tartós. Meggyőztél, a következő fekete szemceruzám ilyen lesz, hiába néztem a barnát, nekem ez nem elég sötét.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy segíthettem :) Tervben van a másik kettő megvétele is, majd swatcholok, de szerintem a fekete szép sötét lesz :D Nem csak kamufekete. *reméljük :D*

      Delete
  7. Szuper, azt hiszem csütörtökön beszerzem, bár eddig az Avon zselés cerkája volt a favorit. Viszont az Essence I LOVE szemcerkája nekem kicsit sem vált be sajnos. Színre, pigmentáltságra tökéletes, viszont annyira csípi a szemem, hogy nem tudom használni. :( Más is tapasztalt ilyet?? Mitől lehet ez? Soha nem tapasztaltam még ilyet semmiféle szemceruzánál, pedig közel 10 éve sminkelek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az Avonokat de imádom jajj,csak megszűnt a 2 kedvenc árnyalatom. :( Nekem az I love ceruza meg pont az egyetlen, ami nem irritálja a szemem (20 szemceruzámból ez egyedül nem) arra tudok gondolni, hogy talán lejárt (?) vagy talán valami összetevő félrecsúszott gyártás közben. :(

      Delete
  8. Köszi, ez az a szemcerka, amit vártam és teljen elfelejtettem, h mire izgultamrá teljesen. :))

    Épp a minap vettem egy új long lasting barnát, mert a meglévőben max. 1 centi van, de sebaj, veszek belőle feketét és lehet, h egy másik barnát is, úgyis sokáig eltartható és roppant szimpatikus! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én is felírtam egy kicsavarható feketét a listámra, de lehet, hogy inkább ennek veszem meg a feketéjét :)

      Delete
  9. És ezt egyébként értem, hogy hegyezni lehet, de komolyan ennyi a ceruza?? Ma vettem meg, de semmi csavarás meg ilyesmit nem találtam, hogy "több legyen".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha hegyezős, akkor nyilván nem csavarós. Sem az UD, sem az Avonos nem csavarós.

      Delete
    2. Ja értem, szóval akkor, mikor hegyezem, akkor jön ki a többi "anyag". Bocsi az értetlenkedésemért, nem volt még ilyenem, vettem egy feketét meg egy barnát is, aztán nem tudtam, hogy mi van most akkor, ezt a 3 milimétert kapom.. :))

      Delete
    3. Igen,én simán a kis Essence hegyezőket használom, azokkal tudsz vastag ceruzát is hegyezni. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...