June 15, 2013

Monthly Beauty Favourites | April + May 2013


You will see a lot of Max Factor products, it's because I finallly had time to enjoy them, since I won them in March. Let's see!

Az elmúlt hónapokban igazán kiélveztem a Max Factor nyereményeim, így a kedvenceim között is helyet kapott pár termék, amiről nem is gondoltam volna, hogy beválik majd. A Skin79 BB már sokadik visszatérő, a két kedvenc spirálomat (Max Factor Clump Defy & Rimmel L.Acc.) pedig már bele se raktam ebbe a bejegyzésbe, hisz majdnem mindegyikben szerepelnek. Csak maradjon háttérinfó, hogy a 2 legjobb hosszabbító spirál, és kész. Na lássuk a többieket.
Skin79 VIP Gold BB cream:
I started to use this again because it's not as heavy as a foundation and it makes you look like a porcelain doll. BB creams are great for summer.

Májusban ismét elővettem, mert könnyebb a bőrön, mint egy alapozó, és olyan lesz tőle az ember, mint egy porcelánbaba.


Max Factor Mastertouch Concealer (303 Ivory):
It is one of the products I won in March. It is surprisingly good, actually this is my current favourite concealer. It blends easily and covers in one layer.
Meglepően jó kis korrektor, egy rétegben fed és könnyen eldolgozható. Igazából eddig ez az egyik kedvenc korrektorom, nem értem a sok negatív kritikát vele kapcsolatban.

Max Factor Bronzer (02 Bronze)
Finally a bronzer that is dark enough and doesn't look orange on me. It has shimmer in the pan, but they don't show up on the face. I use it as contour, I never bronze my whole face, ever. I prefer pale skin to tan any time.

Végre egy bronzosító, ami nem narancssárga és elég sötét. A világosabbak mind narancs színűek az arcomon, hiába az lenne a megfelelő árnyalat a bőrömhöz mérve. (a NYC Sunny sem kivétel sajnos). Ez egy csillogó bronzosító, de felkenve lehullik a nagyja, aminek örülök. Ha nem hiszitek, teszek fel képet. :P Kontúrozok vele, sosem bronzosítok semmivel. Igazság szerint nem szeretem a lebarnult bőrt, elég elriasztó példát láttam már szerteszét az utcán.


Avon eyeshadow base:
Surprisingly good. The consistency is nice, it makes the colours vibrant and lasts up to 10 hours. I'm impressed, Avon. Good job.

Újabb meglepetés, mert szuper kis bázis szemsmink alá. Élénkebbek a színek, krémes a formula és rajtam 10 órán át megcsúszás nélkül bírja (nem úgy,mint a MAC paint potom, ami újabban 5-6 óra után beadja a kulcsot).


Max Factor Colour X-pert Waterproof Eyeliner:
I have quite a few calligraphy/flexible felt tip eyeliners, and so far, this is the easiest to handle. It stays on all day and it's quite a challenge to remove it, even with waterproof makeup remover. Good job, Max Factor!

Van pár kalligráfia stílusú tusom, de ezzel a legkönnyebb dolgozni. Az ecset nem olyan hajlékony és tartás nélküli, mint pl. az Essencé, ezért gond nélkül lehet vele cicaszemeket kreálni. Egész nap fennmarad, vízálló sminklemosóval is kihívás leszedni.

NYC Liquid Lipshine - Toast of New York
BeYu Catwalk Volume Gloss lip plumper - Nr. 336 
Max Factor Gloss Cube - Peach Rose

The Max Factor lipgloss has decent opacity, smells good and lasts for quite a long time. I use the BeYu one as a lip primer (wtf), because it's really sticky and makes my lipsticks stay on. The NYC gloss is ideal as a highlight on the center of the lips, because it has a lovely foil finish.

Legutóbbi kedvenc szájfények. A Max Factornak finom az illata, jó a fedése és sokáig fennmarad. A BeYut rúzsok alá használom (wtf), mert szabályosan odaragasztja a rúzst az ajkakhoz, olyan testes. A NYC szájfényt pedig az ajkak közepére pöttyintem általában, hogy optikailag nagyítsa őket.



Essence Blossoms Etc. nail polish - Forget-me-not
Essence Multi Dimension nail polish - Wild Thing

They have been discontinued, but still, these nail polishes are my all-time favourite shades for spring and summer. Wild Thing is the perfect coraly red shade.
Sajnos már egyik lakk sem kapható, pedig csodaszép színek tavaszra és nyárra. Már csak félig vannak a kis üvegek.


Vichy Eau Thermale Mist:
I use it as a finishing spray to make my powder sit more natural on my skin. It will not make your make-up longlasting, it's basically just a thermale water spray. If you OD on powder, this will make it look like airbrush.
A sminkelés végén használom. Félreértés ne essék, nem lesz tőle hosszan tartó a sminkünk, mert ez gyakorlatilag csak egy termálvíz spray. Ha túladagolom a púdert, és utána lefújom ezzel, szinte beleolvad a bőrbe, megszüntetve a púderes hatást.

Catrice Photo Finish foundation:
I have the lightest shade, which I only use in the Summer, because my skin is a bit darker this time. It blends nicely and lasts for a decent amount of time. I still prefer my discontinued Infinite Matt foundation to this one though.
A legvilágosabb árnyalata is elég sötét, így általában nyáron használom. Most pont megfelelően illeszkedik a bőrszínemhez, szépen eldolgozható, és viszonylag jól bírja egész nap (amíg még nincs 44 fok). A illata azonban nem a kedvencem, nagyon erős.


Teracle Moon My Coconut Island body scrub:
Still my favourite purchase this year. It smells absolutely delicious, like Raffaello. The scrub particles are nice too, there are bigger black ones and transparent smaller ones. A lot. If you have a sweet tooth, you'll love this.
Továbbra is az év legjobb vételének tartom, egyszerűen imádom az illatát. Mint a Raffaello, bár ezt már említettem. A radírozó szemcséi is tetszenek ám, nem csak az illata. :) Nagyobb feketék és kicsi áttetsző bogyók kaptak benne helyet.

Softino Baby Wipes:
I use these as make-up remover wipes (wtf 2). If it's good for the baby, it's good for me, right? It only removes my face make-up, which is my actual goal. I use a separate eye make-up remover anyway. It contains 72 sheets for 2 $, which sounds better than 25 sheets for 3$ (like usual make-up remover wipes).

Babakendők - Sminklemosó kendőnek használom (wtf 2). Ha a babáknak jó, akkor nekem is jó, igaz? Csak az alapozót, púdert és pirosítót törlöm le vele, ezeket le is hozza. A sima sminklemosó kendők sem szedték le a szemsminket, és azok minimum 6-700 forint körül vannak (25 lap). Ebben 72 lap van, 3-400 forintért. 


Freeman Avocado & Oatmeal mask:
It makes my skin bouncy and calm, which I like. Even though it makes me tear up, it also helps to reduce redness and heal scars faster.
A híres Freeman maszk. Még csak pár alkalommal használtam, de rugalmas és nyugodt lesz tőle a bőröm. A pattanások körüli pirosságot csökkenti, és az apró sebek is gyorsabban hegesednek tőle, még ha meg is sirat minden alkalommal. 

Alterra Almond Silicone Free Shampoo:
Smells amazing and lathers well. My favourite Alterra shampoo so far.
Olyan illata van, mint a citromos krémtúrónak, nagyon finom. Érzékeny bőrre való, ezzel próbálom kúrálni a hatalmas pelyhekben hulló fejbőröm, ami visszatérő problémám. Amióta váltottam szilikonmentes samponra, azóta újra előjött, de ez a mandulás általában segít.

Aveo Milk & Mango shower gel:To be honest, I find all the shower gels similar. I only distinguish them based on the scent, and this have a nice one. Fresh and fruity, great for summer.
Őszintén szólva, én az összes tusfürdőt hasonlónak találom, így általában csak illat alapján döntök. Ez a mangós finom illatú, pont ideális nyárra.


Random Chinese foundation brush / No-name kínai alapozóecset:
This little brush is a miracle worker. It was only 2$, and it works better than my more expensive Douglas and Coastal Scents ones. It doesn't leave streaks, and it's small enough to apply concealer.

Ez a kis ecset bizony lepipálta a drágább Douglas és Coastal Scents alapozóecseteimet is, ugyanis ez nem csíkoz. A makacs alapozókat is nagyon szépen felviszi (Revlon Colorstay, Max Factor Facefinity), és korrektort is lehet vele applikálni a szem alá, mert nem túl nagy. A Józsefvárosi piacon találtam 400 Ft-ért, de Ázsia Centerben is kapható 600 Ft-ért.


Coastal Scents Classic Synthetic Brow brush:
Great as a brow brush, and great for packing and smudging colour on the lower lashline.
Jó kis szemöldökecset, és még jobb az alsó szempillasorra maszatolni és színt pakolni.

Have you tried any of these products? What are your latest favourites?
Próbáltatok ezek közül valamit? Mik a jelenlegi kedvenceitek?

~ Evinde

6 comments :

  1. Az Avonos szánhéjbázist tényleg sokan dicsérik, de én butus nem ezzel kezdtem, hanem megvettem az Artdeco szemhéjbázisát, de nagyon úgy tűnik, hogy befürödtem vele. Vagy lehet, hogy csak a meleg miatt? :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem ne írd még le az Artdecot, a hőség lehet a ludas, vagy hogy túl sokat ken fel az ember. (Utóbbi minden bázist kinyír :D) Én is tervezem majd megvenni azt, de az ára kicsit magas nekem.

      Delete
  2. Az Avonos szeméjbázist egyszer próbáltam (anyukám kapta, de kíváncsiságból egy sminkem alá azt tettem), nekem nem jött be :( Se az állaga, se a hatása.
    A Sunny bronzosító pedig rajtam is narancsos, hiába óvatoskodok vele :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ó az kár, nekem elég magasan áll a listámon a többi bázisom mellett. Persze az UDPP mindet lepipálja, de az ára is sajnos.
      Jó hallani, hogy a Sunnyval nem csak én jártam így, mindenki annyira dícséri, furán éreztem magam. :)

      Delete

  3. A Freeman maszkot én is megpróbálom, nagyon régen szerettem a barackos arcradírját :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemrég megvettem az epres-csokisat is, és azt még egy picit jobban is szeretem, mint ezt az avokádósat :) Attól nem sírok :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...