August 4, 2013

Holika Holika Clearing Petit BB Cream - Review + Comparison Swatches | Teszt és összehasonlító swatchok


Ma egy remek kis BB krémről fogok írni, ami az egyik legolcsóbb a kategóriájában, és a netes vélemények alapján az egyik legjobb is. eBayen teljes áron 1200 Ft körül van ingyen szállítással, licittel akár 1000 Ft-ért is hozzá lehet jutni.


Today, I'm going to write about one of the cheapest yet nicest BB cream for problematic skin. The full price is around 6$ on eBay with free shipping.


Holika Holika Clearing Petit BB cream

Kék, 30 ml-s tubusban érkezik, akkora, mint bármelyik átlagos tubusos alapozó. Sajnos csak 1 árnyalatban kapható.
It comes in a sanitary blue tube, contains 30 ml of product. Available in one shade only.


The Holika Holika Petit BB family

A Holika Holika Petit család 5 taggal vonult be a BB krémek történelmébe, minden bőrtípusra találunk itt kencét. A lenti képen és táblázaton ki lehet totózni, hogy melyik a nekünk való. Mind egy árnyalatban kapható, de ez az árnyalat eltérő minden típusnál, érdemes swatchokat keresni neten.

The Holika Holika Petit BB family has 5 members, each one is suitable for a certain skin type. All of them are availanle in one shade, yet the shades are not the same, eg. the Clearing one is more yellow than the purple one, etc.




Én a teafaolajos, problémás bőrre való mellett döntöttem (bár valószínűleg többet is ki fogok próbálni). Mindegyik tubuson látunk egy cicát, de az ázsiaiak mindig is tudták, hogyan kenyerezzenek le minket az aranyos csomagolásokkal.

I bought the blue one, aka the Clearing Petit BB with tea tree oil. The lil kitten on the packaging is adorable, Asians know how to buy us with cute packaging, which I like.



Coverage and scent: /Fedés és illat:


Az illata nagyon kellemes, friss és tiszta, amit egy idő után már nem érezni. Fedést tekintve: az egyik legjobban fedő BB krémem, olyan, mint egy alapozó. Közepes++ egy rétegben, teljes fedésűre építhető, primerrel és púderrel pedig bőven bír annyit, mint egy alapozó. Az Essence My Base bőrtónusjavító primerével viszont ne használjátok, borzasztó a kettő együtt. Ujjal és lapos tetejű kabukival lehet a legszebben felvinni, könnyű eldolgozni és beleolvad a bőrbe. 30-as fényvédőt tartalmaz.



The scent is very fresh and clean, it disappears after a while. It is one of the BBs that has awesome coverage, almost like a foundation. One coat is medium++ coverage, you can build it up to full coverage. It covers my pimples and scars as well. Do not use it with the Essence My Base primers though, they don't work well together. The Catrice primer is nice with it. I recommend you to apply it wih a flat top kabuki or with your fingers. Blends in nicely, you can save time in the mornings when using this. It has SPF 30 PA++.



Nem matt hatású, valahol félúton jár a fényes és a matt között, én úgy mondanám, hogy egészséges bőr kinézete van. Ha ezt nem szeretjük, egy mattító púderrel segíthetünk a dolgon.


It has a semi-matte, little dewey finish, that looks like real skin. You can always use a mattifying powder with it if you fancy.



Long-lasting power: / Tartósság:


Kombinált a bőröm, zsíros T-vonallal és száraz, hámló foltokkal az orromon. A BB krémek púder nélkül általában 4 órát bírnak rajtam, ez valamivel többet, hisz vízálló. A medencés próbán átment, a 40 fok ellenére is. Egyedül az orrom hámló részein kezdett lekopni, úgyhogy aki száraz bőrű, az mindenképp a Petite család neki megfelelő BB-jét próbálja ki. Púderrel tovább fennmarad, mint általában minden alapozó és arcra való kence. Sminklemosó kendővel viszont könnyen eltávolítható, ami plusz pont.

I have combo skin with oily T-zone and dry patches on my nose, so BB creams usually last on me up to 4 hours, without powder. This baby is waterproof, which makes it long-lasting. It passed the pool-test, it stayed on even in 40 C. You can remove it easily with a make-up remover wipe though. If you set it with powder, it lasts even more. If you have dry skin, pick the one in the purple tube, because this one isn't the prettiest applied to dry patches.


Az oil controlja nem olyan jó, mint például a Skinfood Aloe BB krémé, és az imént említett 5 óra után elkezd átfényesedni a T-vonalban. Púder barátunk, vagy a mattító lapocskák ilyenkor szólnak közbe. Én speciel nem agonizálok egész nap azon, hogy felfrissítsem a sminkem, és amikor este belenézek a tükörbe, semmi extrém lefolyást nem tapasztalok, a fényes T-vonal kivételével.

The oil control isn't as good as eg. the Skinfood Aloe's, and it starts to get shiny on the T-zone after 5 hours or so. This is the part where you use blotting sheets, if needed. I don't touch up my make-up though, and it still looks decent in the evening.

BB cream comparison swatches: 


Korean BB cream swatches and comparison:~ Lioele Beyond The Solution BB cream
~ Holika Holika Clearing Petit BB cream
~ Missha Perfect Cover BB - No. 21
~ Skin79 VIP Gold BB cream
~ Skin79 Intense Classic BB cream
~ Skinfood Aloe Sun BB cream - No. 1

Colour: / Szín:
A Lioele Beyond The Solutionja mellett ez a kedvencem nyárra, mert 100%-ban egybeolvad a nyári bőrszínemmel,valamivel sötétebb, mint a legtöbb koreai BB, és sárga altónusa van szürke helyett. A nap folyamán oxidálódik a bőrünk színéhez, de ha még így is világos, egy sötétebb púderrel vagy alapozóval keverve igazíthatunk a dolgon. A színe hasonló a Catrice 010-es árnyalatú Photo Finishéhez, de míg utóbbi semleges tónusú, a HH egyértelműen sárgás. 

Besides the Lioele Beyond The Solution BB, this is my favourite BB for summer, because it's darker than average BB creams, and it has a yellow undertone, which I definitely prefer. You can always mix it with a darker foundation or set it with a darker powder, if it's still too light. The colour is similar to the Catrice Photo Finish foundation in shade 010 Sand Beige. It matches me perfectly right now, 100% dead-on, skin match.

bare face; Holika Holika Clearing Petit BB in 1 coat
 smink nélkül; BB 1 rétegben

Holika Holika Clearing Petit BB cream + Skinfood Salmon concealer; +flash
szem alatt Skinfood Salmon korrektorral; vakuval

To sum it up, it is a great BB cream / Összefoglalva, szuper kis BB krém:
~ for the summer / nyárra (is)
~ for acne-prone, combo or oily skin / problémás, zsíros és kombinált bőrre
~ for students on a budget / spóroló diákoknak
~ for BB cream lovers with light and medium skin tones / világos-közepes bőrűeknek
~ for people with yellow undertones / sárga bőrtónusúaknak

I definitely recommend it. You can't beat the prize, either.
Csak ajánlani tudom, ár-érték arányban a legjobb.

Próbáltátok már ezt a BB krémet?
Have you tried this BB cream yet?

Check my BB cream haul HERE.

~ Ev

I bought the product with my own money.

15 comments :

  1. These are superb. I have Brightening pink BB and it's indeed is super nice, though, at start of use it wasn't that shimmery, because all pearl powder set down. I will definitely try other types too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, I'm also planning to buy some more from the Petit line :)

      Delete
  2. Hasznos volt, köszi szépen, most örülök, hogy nem nyertem meg licitálás során :D A Lioele színéhez képest túl sötét, nekem nem lenne jó, de elgondolkoztam a Skin Food Aloe bb krémen, mert írtad, hogy jobb zsíros bőrre. Megnézem írtál-e már róla, mert a fedése is érdekelne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ó,örülök. :D Még nem írtam róla, ez az első a 6 közül :) Legyen az a következő?

      Delete
    2. Viszont eszembe jutott, hogy a Petit Jelly verziója világosabb és jobb zsíros bőrre,azt is megpróbálhatod :) Ő a következő a bevásárlólistámon. :)

      Delete
  3. Köszi a posztot Evinde! :) Nagyon-nagyon hasznos volt számomra! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon szívesen! :D Örülök, hogy tetszett :D

      Delete
  4. Great review doll, thanks so much! I was thinking about trying it, now I definitely will :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you like it! :D Let me know if you like it or not.

      Delete
  5. Ez hasznos volt! Nem is hallottam még erről a márkáról. Látszik, hogy nem Ebay-ezem.
    De az ára sem vészes, ahogyan látom, meg sokkal rosszabb termékeket próbálnak az emberre rásózni drágábban.
    A címet először Halika Halika Clearing...-nek olvastam. Néztem is egy nagyot, hogy ez most szójáték volt, vagy ez a neve, de kiderült hogy a szemem tréfált meg egy kicsit messzibbről. Pedig vicces lett volna, ha tényleg ez a neve! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én a márkát ismerem pár éve, de ezzel a Petit családdal csak májusban találkoztam,amikor 2 nap alatt olvastam át 300 BB tesztet :D És tényleg fura a neve, HH-nak fogom rövidíteni, időspórolás céljából :)

      Delete
  6. Mindig olyan alapos teszteket írsz, ez is nagyon hasznos volt. Nem is tudtam, hogy ebből az olcsóbb változatból többféle is létezik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm, örülök, hogy valaki észreveszi. :) Létezik, egy egész sereg :)

      Delete
  7. Kedves Evinde!:)
    Nagy dilemmába vagyok:D BB krém vásárlása előtt mindenki elolvas több száz posztot? Azt hiszem mégsem lettem a döntésemben előrébb, félek a jól beváltat lecserélni, de úgy érzem ez lehet mégis jobb lenne??! Te is használtad azokat amikkel szimpatizálok, remélem megkönnyíted kicsit a döntésem:)
    Missha PC szerettem volna venni, de inkább keresgéltem hogy mi lehetne a jobb választás.
    Lioele Beyond S-t használtam már 3 tubussal és nagyon imádom is ő volt az első és szinte teljesen betalált :)) A gond csak az, hogy kíváncsiságom csillapítatlan maradt, hogy van e tőle jobb???
    A bőröm kombinált T vonalban zsirosabb némely részeken szárazodásra hajlamos.
    Nagyon szerettem a Lioele-be hogy éreztem a tápláló hatását is és ha felbukkant egy pattanás nagyon szépen elmulasztotta. Kicsit a kifényesedésével voltak gondjaim, de szerettem hogy azért volt egy kis természetes hatása, a szine nekem nagyon passzolt annak ellenére hogy világos a bőröm alkalmazkodott hozzá, tudom hogy tartalmazott fényvédőt de 20 spf alattit igy azokat nem jelzik a csomagoláson de szerettem volna egy minimum 30-as faktorral rendelkezőt.
    Szerinted jó választás lenne a Holika Clearing, azért is kérdezlek mert használtad a Lioele-t is igy nagyon hasonló tapasztalataid lehetnek! Köszönöm a segítséged!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      Ne haragudj a késői válaszért. Használtam bizony, szerintem Neked 3 BB is jó lenne: ez a HH Clearing, a Skinfood Aloe és a Skin79 Intense Classic. A legtartósabb a HH és a Skin79, ha viszont nem kell, hogy 8 órán át bírja, akkor a Skinfood is jó választás. Pénzügyileg mondjuk a HH-val jössz ki a legjobban, úgyhogy talán azt ajánlanám a 3 közül. Ezeket keverheted alapozóval is persze, pl jobb színért és tartósságért (bár a HH így is nagyon tartós.) Remélem tudtam segíteni! :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...