September 30, 2013

September Favourites And Hedgehogs | 2013


It's legitimately autumn now, yay! I hate summer with a burning passion, so I'm beyond happy there is no heat anymore. Let's see my favourites of the month!

Már el is szaladt az ősz első hónapja. Jó kis 4 hét volt ez, a nyári kánikula után végre kedve van az embernek élni és új dolgokba kezdeni. 



School has started, and I've been using a BB cream that is easy and quick to apply, aka the Clearing Petit by Holika Holika. I have a review here. Yet another face product of the month is the Essence pore refining serum I've bough a few weeks ago. It is quite good at mattifying, but I haven't noticed its pore refining abilities yet.

Ismét elkezdődött az egyetem és a rohanás, így egy olyan BB krémet használtam a legtöbbet, ami szinte felkeni magát az arcra. Itt már írtam róla, könnyű eldolgozni, vízálló és egész nap a helyén marad. Az Essence pórusfinomító szérumot 1-2 hete vettem egy jó kis akció keretében, so far, so good. Meglátom milyen lesz hosszú távon, de pár hét használat alapján ítélve egész jó.


People are more likely to wear dark makeup, both on the eyes and lips. I've found a lovely plum lipstick in my stash that I pair with my beloved black lipgloss. This combo is an old fave of mine, I have a look with them here. I pair that black lipgloss with any lipstick to vamp them up. My other favourite lip product is one of the new Catrice chubby lip pencils. It's a lovely peachy nude and goes with a lot of looks. Shade names below.

Ősszel egy kicsit bátrabbak vagyunk a sminkelés terén, több a füstös szem és a sötét ajkak. Előástam egy szilva árnyalatú rúzst, ami önmagában és sötét / fekete szájfénnyel párosítva is nagyon jól néz ki (itt láthatjátok sminkkel párosítva). Az utóbbi fekete szájfény kis kémcső alakú tubusban szintén alap darab a táskámban, minden rúzst feldob. A világos szőke haj fekete rúzzsal vagy szájfénnyel párosítva személyes kedvencem, már második éve viselem előszeretettel ősszel és télen. A Catrice rúzsceruzáját tükör nélkül is fel lehet dobni. Barackos nude árnyalat, ami jól megy a füstös sminkekhez.

Maybelline Color Sensational lipstick - 315 Rich Plum
Catrice Pure Shine Colour lipbalm - 080 Sheers!
Essence lipgloss - Dramatize! (disc.)



I'm testing 2 eye primers currently, and I prefer the Etude House Proof 10 base, so it's my monthly favourite. People say it's a little sister to the famous UDPP, you'll find out if that's true in my review later in October.
The Essence flakie polish is an old fave of mine, it looks fabulous in the Autumn season. Applied over dark nail polish, the flakes look like little colorful leaves on the ground.

Jelenleg két szemhéjpúder bázist tesztelek és használok, és az Etude House Proof 10 bázisa a jobb, ami egyből a hónap kedvence is lett. Szeptember másodikán érkezett a kis csomag 5 munkanap után, facebookon írtam is róla. Újabb megbízható eBayes eladó bővítette a listámat.
Az Essence Night In Vegas pelyhes lakkja már visszatérő kedvenc a blogon, ősszel különösen szép sötétebb lakkok fölé, a pelyhecskék úgy néznek ki, mint a színes falevelek.


As far as eyeshadows are concerned, my favourites have been the pretty Modelite baked duos (I think they are similar to the Hard Candy baked duos, however I haven't tried those) and Quarry by MAC.

Szemhéjpúdereket illetően a Modelite gyönyörű duóit és az itt említett Quarryt használtam. A Modelite szemhéjpúderekről lesz egy külön bejegyzés, hihetetlen jó minőségű kis kencék. 



I had an amzing model and assistant at the autumn themed photoshoot last weekend. (She is my hedgie btw.)
Remek modellem és asszisztensem volt a hétvégi őszi fotózáson!


I've made my first purchase at Yankee Candle this month. I've picked up a LOT of scents! I love them. Even my roommate and my friend have bought a few tarts. I have a Yankee army now!

Apropó új dolgok, szeptemberben vásároltam először a Yankee Candle-nél, amiről a szülinapi haul bejegyzésben már írtam. Azóta jártam még párszor az üzletben, sőt, a szobatársam és egy barátnőm is elcsábult pár tart-ra. Yankee seregem lett.


My favourite scent is Cherry Blossom, too bad it is an outlet scent. It smells exactly like the L'Occitane Cherry Blossom perfume.

A kedvenc illatom a Cherry Blossom, ami nálunk sajnos outlet / megszűnő termék. Ha szagoltátok már a L'Occitane Cherry Blossom parfümjét, akkor már ezt is ismeritek, mert ugyanolyan az illata.


I've also picked up a wax warmer (non-Yankee brand) and I love it!

Másik kedvencem szeptemberben az új olajégetőm / viaszmelegítőm. Volt már régebbről egy pici, de ez a fekete nagyobb felületen melegít, így az illatokat is jobban érezni.

Jono Yogo frozen yogurt

Great news: we have FroYo here! I've seen frozen yogurt first in Ingrid's and Amarixe's vlogs on youtube, and finally we have them too! It's delicious.

Az új dolgok sorát kiegészítve, végre nálunk is kapható FroYo, azaz 'frozen yogurt'! Már legalább másfél éve szemezek vele, amióta pár youtube guru beszélt róla. Tényleg nagyon finom, viszont ha az ember túl izgatott lesz a választék láttán, egy kisebb vagyont is otthagyhat.


A fentiekben említett pórusfinomító szérum akció: a Müllerekben ajándék orrtapaszokat kapunk hozzá ajándékba. Újabb jó ok, hogy facebookon is figyelemmel tartsátok a blogot, minden

Mini eBay haul:

Etude House Proof 10 eye primer
A már említett Proof 10 szemhéjalapozó

Mizon Snail Repair BB cream! 

...ééés a Mizon csigás (!!!) BB krémje. Már májusban kinéztem magamnak a csigás BB krémeket, amikor a nagy BB krém felderítő hadjárataimat indítottam. Eredetileg a Skin79 csigaszöttyös krémjét akartam megvenni, de az kissé drága, és akkora már a Mizon kencéjéről is kismilliónyi tesztet olvastam.

At last, I've made an autumn blog on tumblr. I've gained more than 300 followers within 2-3 weeks, that def. says something! Feel free to check it out.

Végül, az utolsó havi kedvencem az őszi / halloween témájú blogom tumblrön. Két és fél hét alatt több, mint 300 követőm lett, ami azért elárul valamit. Nagyon szép képeket, recepteket és inspiráló dekor ötleteket fog ott találni a kíváncsiskodó.


Délután fél 5 óta írom ezt a bejegyzést, most este 9 óra. Már ideje, hogy befejezzem. Tényleg rengeteg idő és energia 2 nyelven írni. Bízom benne, hogy alap szinten azért csak beszéltek angolul, mert ez hosszú távon nem időbarát tevékenység. Most feltenném a szokásos kérdéseim, de mivel senki sem válaszol rájuk sosem, ezért csak elköszönök. Kérdés és észrevétel esetén klikk a komment gombra.

~ Evinde

I pay for my stuff.

10 comments :

  1. Úristen ez a süni milyen cuki már!! :D

    ReplyDelete
  2. A Modelite szemhéjpúderek gyönyörűségesek!
    A süni pedig nagyon aranyos! :-)
    Nálam a Color Tattook voltak az abszolút kedvencek szeptemberben is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Annyira szépek, érdemes rájuk vadászni, mert 750 Ft-ért nagyon jó kis deal. :)
      Jó is, hogy említed a Color Tattookat, elő is vettem a barnát így őszre. Süni köszöni! :))

      Delete
  3. A süni <3 te jó ég milyen aranyos O.O Azt a joghurtot én is megkóstolnám...*-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha lesz lehetőséged,mindenképp érdemes!

      Delete
  4. Az essence szérumról várom a tesztet, mióta megújult a pure skin, nem néztem körül náluk, de így felkeltette az érdeklődésemet :)
    A süni pedig iszonyat cuki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az illata maradt olyan,mint a régieké. Kicsit hígabb,mint Pure Skin hidratálója, és egész jól mattít,de még nem használtam eleget a fix véleményhez. A süni köszöni :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...