October 13, 2013

Glamour Shopping Haul | Autumn 2013


Biztosan tudjátok, hogy a hétvégén lehetett Glamour-os kuponokkal vásárolni. Ez volt az első Glamour-napos vásárlásom, eddig úgy gondoltam (és még most is úgy gondolom), hogy az a 20% nem ér annyit, hogy egymás haját tépő, egymást lökdöső emberek közelébe menjek.




A ruhaüzletekben kezdtünk, a Tezenis-es denevéres pulóvert szemeltem ki magamnak. Drága boltosaink viszont csak a Glamour-napok alkalmából felemelték 8000 Ft-ra a fenti pulóvert (frissen ragasztott címke volt), nehogy véletlenül minimális árengedménnyel tudja megvenni az ember lánya. Megnéztem közelről, annyira egyáltalán nem prémium minőségű darab, hogy akár ötezer forintot is érjen, nyolcezret meg aztán főleg nem. Végül sem a H&M-ben, sem a New Yorkerben nem találtunk semmit, több üzletben voltunk, én speciel másik városban is. Az idei őszi ruháik amúgy sem híresek, pedig mindkét üzletlánc jó kis darabokkal szokott előállni a hidegebb hónapokra.


Kizárásos alapon maradtak a dekorkozmetikumok. Az Ulpius-os kupon is kecsegtető volt, de ott amúgy is mindig 25%-os kedvezménnyel vásárolok, és még sok kiadásom lesz októberben, így azt most elnapoltam. A Body Shop kézfertőtlenítő gélje már régóta a bevásárlólistámon csücsült, most meg is vettem 20%-os kedvezménnyel. Az Allee Body Shopjába viszont nem sűrűn fogok menni ezután, rég tapasztaltam olyan flegma modort, mint amit aznap megengedtek maguknak az eladók a vevőkkel szemben.


A Glamour-napi szerzemények legjobb darabjai szerintem a Maybelline Color Tattoo-k voltak 850 Ft-ért. Maybellinre alapból 50%-os kupont kaptunk, és nagyon megörültem, amikor láttam, hogy két újabb színnel bővült hazánkban a felhozatal: a matt szürkésbarnával és a csillámló bordóval. Eredetileg a pinkes arany árnyalatot terveztem megvenni, de az 95%-ban hasonlít az Essence For Fairies krémes szemhéjpúderére, ami már a fiókomban ül egy ideje. Örülök, hogy szép lassan bővül a Color Tattook készlete a boltokban, már csak a csillámló nude árnyalatokat hiányolom a polcokról.

L33

A másik kedvenc darabom a Flormar levendula színű rúzsa. Már írtam egy bejegyzésben, hogy itthon szinte lehetetlen jó árfekvésű levendula rúzst találni. A Flormar megoldotta a gondot, 20%-os kedvezménnyel 1200 Ft körüli áron vettem.

Maybelline Color Tattoo - 40 Permanent Taupe (US Tough As Taupe)
Maybelline Color Tattoo - 70 Metallic Pomegranate (US Pomegranate Punk)


Októbertől váltottam vissza a szilikonmentes hajápolásról ismét szilikonosra, erről is írtam már pár bejegyzéssel korábban. Mivel a Dove-ban még sosem csalódtam, és amúgy is szerettem volna kipróbálni a hajápoló családjukat, ezt a 2 darabot 1000 Ft-os áron szereztem be a kuponokkal.


És végül, a híres Starbucks Pumpkin Spice Latte. Ez már nem Glamour-napos dolog, csütörtökön volt szerencsém megkóstolni a youtube-on oly sokak által agyondicsért italt. Finom volt, de őszintén szólva semmi különbséget nem véltem felfedezni a tejszínhabra szórt pumpkin spice-on kívül, ami valljuk be, nem ér 1200 Ft-ot. Ez volt a harmadik vagy a negyedik utam a Starbucksba, és eddig szinte mindig csak kidobott pénz volt az ablakon, amit ott költöttem. I'm not impressed at all. A kiszolgálók viszont mindig nagyon aranyosak.

Többé-kevésbé ennyi a bejegyzés lényege. Még tudtam volna venni pár dolgot, pl a Garnier színezett szem alatti görgőjét és az Olay 7in1 hidratálóját, de az igazat megvallva a Bebe gélje nagy kedvencem most, és nem volt szükségem egy újabb krémre. 

Jön a Halloween, dekort kell vennem, a Yankee boltot is útba kell ejtenem, a Nailland Hungary standjáról nem is beszélve. 

Ti vettetek valamit a Glamour-napok keretén belül? Hogy álltok hozzá a hajat tépő, egymást lökdöső, dolgokat tördelő embertömeghez?

~ Evinde

25 comments :

  1. Azt a pulcsit mi is láttuk, és élőben nem volt egy nagy szám. Nem tudtuk, hogy az alapára annyi, mint amennyit itt az újság mutat, de még alapból is pofátlannak gondoltam 8 ezerért ezt a pulcsit...Még pulcsinak is elég vékony. :/ Az a baj, ilyenkor tényleg csak néhány alkalommal jár jól az ember, és még mindig úgy gondolom, hogy a legnagyobbat az 50%-os dekor kozmetikumokkal lehet szakítani. A többi majdhogynem pénzkidobás, pláne ha előtte így felemelik az árakat....:S

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, az ár-érték arány a Tezenisben elég rossz, mérgemben fel is mentem eBayre keresni hasonlót. Vagy majd kötök magamnak :D És abszolút egyetértek Veled, szerintem is csak az 50%-os kuponok érik meg, azok meg általában csak 1 termék vételére jogosítanak fel, úgyhogy ki van ez találva.

      Delete
  2. Szia!

    Én a Müllerből szinte kimenekültem, egymást lökdösték a sminkes pultoknál a nők. Bent volt egy halom kisgyerekes anyuka, akinek nem szakadt le a pofájáról a bőr, hogy a gyereke a kosárban csücsülve pakolja le a sminkeket... a kisfiúk meg futkostak a sorok között és szintén pakoltak, közben meg anyuka (nem csak 1nő) vígan kente a száját a pultoknál (megjegyzem nem csak a tesztert... fujj), gyereknevelés egyes. Vettem fénymásoló papírt, anyunak egy ritkább édességet meg egy mini Bebe krémet (orra jó ha kipirosodik, de amúgy csupa kőolaj, nem kenném máshova). Sminket is vettem volna, ha nem ilyenek a bent tartózkodó macák. Ezért oda nem érte meg betérni délután, mert a -20% nem volt sok pénz most. Nem bírtam már ott bent, pedig vettem volna még pár dolgot, csak délután volt időm vásárolni, gondolom reggel 9-kor még jobb volt a helyzet.

    New Yorkerben vettem egy fekete rövid ujjal rendelkező basic pólót, van már egy fehér és egy szürke, azok jól bírják a mosást és érdekes módon nem értékelték le idáig ezeket az alapdarabokat, pedig nem nagyon fogynak. +hazajött velem egy divatóra onnan, amit már egy hete kinéztem, de teljes áron sokalltam az árát, mert úgyis behal az elem 1 év alatt pl., mint a másik órámban amit ott vettem. Hétköznapi rohangálós órának vettem. Mostanában a mobilomon néztem az időt, de a hidegben nem lesz poén mindig elővenni a mobilomat ha az idő érdekel.

    DM: hazajott a Pink Gold Color Tattoo, ez az első Tattoo-m remélem beválik, ennyiért nem fájt érte a szívem. Egy Max Factor CC krém, most féláron olcsóbb volt, mint a Rossmann akciók során szokott lenni az ára. Ilyenem se volt még. Anyunak egy Palette habfesték, nekem egy Elseve sampon (nem volt kuponos, de 500Ft alatt volt az ára ígyis), neki egy Fructis festett hajra való sampon. Még kiváltottam egy 150pontos kuponfüzetet és lejött az egészből -15%. Így a DM-ben szerintem megérte most bevásárolni. Ott is lehet vettem volna még valamit, de a Müllerhez hasonló jelenség volt... csak nem anyukák tolongtak ott ezerrel, hanem tinik főleg. De mindenkinél Glamour kupont láttam, egyik lánynak adtam is párat, ha már nekem nem kell, legalább ő vett még pár dolgot féláron.

    Takkoban lőttem egy sapit (ezért mentem be, hátha találok) meg 3 zoknit, aminek tetszett a színe, és soha se lehet elég zoknim, főleg télen.:-)

    Nem költöttem sok pénzt... nekem is lesz pár kiadásom még ebben a hónapban meg nem szeretem a tömeget. Október van és a Müllerben már kint vannak a mikulások, ejha.
    Bocs, hosszú lett.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áldom magam, hogy mégsem mentem be a Müllerbe. A kisgyerekes szülők meg ahogy megfigyeltem az utóbbi években, egyáltalán nem fegyelmezik a gyerekeiket, nem szólnak rájuk, simán hagyják, hogy idegeneket rugdaljanak meg összetörjenek mindent.
      Ahogy olvasom, azért találtál pár dolgot. Jó is, hogy említed a Takko-t, sapi nekem is kéne, de az I Am-ben 3e Ft volt, ami tetszett, annyiért meg nem fogom megvenni.
      Én is néztem a Mülleres karácsonyi kirakodást, de jobban örülnék, ha előbb Halloweennel kapcsolatos dolgokkal szórnák be a boltokat.

      Delete
    2. A sapim 1990Ft lett volna teljes áron, az se vészes érte. Hasonlít a régi sapimra, de ez jobban védi majd a fülem. Itt vidéken túl sok sapka nem volt a Takkoban, de ez fekete, kötött, sildes, még ez az egyetlen olyan fazon ami valahogy kinéz rajtam. A zoknikért picit sajnálnék 1490Ft-ot alapból (3-as csomag, 3 más szín) de tetszett mind nagyon és ebből is lejött a 20%. New Yorkerben is néztem a sapikat, de ott is alig volt, meg nekem nem tetszettek.
      A kisgyerekes anyuka nem tudom kifizeti-e amit összetör a gyereke, főleg ha az egy 16ezres parfüm amit a "jól nevelt" csemete véletlen lelök, mikor kergeti a tesóját a sorok között. :-S

      Delete
  3. Ruhákra semmilyen kupont nem tudtam felhasználni, csak az 50%-os DM-es kuponokat lőttem el, ezeknek nagyon örültem, de persze a rúzsceruzáknál az az árnyalat amibe beleszerettem, már használt volt más által...otthagytam...
    8 db ezres egyetlen pulcsiért? Hagyjuk már, ez a pofátlanság netovábbja a bolt részéről! Ha meg nem éri meg neki a kuponozás, miért száll be az akcióba? :(
    A PSL nálam sem váltott ki különösebb katarzist, sima fahéjas tejszínhab és ennyi, nem tudtam megszeretni.
    Pusza: Reni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én úgy fel tudom magam bosszantani, ha valaki belenyúl egy nem teszterbe és otthagyja... És akkor a biztibá' engem talál be, hogy miért tekerek ki pl egy rúzst, mielőtt megveszem. Mondjuk azért, hogy ne vegyek olyat, amit más összeturkált / összetört. A Tezenis húzása meg tényleg elég durva volt.
      A PSL-val meg nem csak én érzek így ezek szerint. :) Nem is lenne bajom, ha mondjuk 3-400 Ft lenne, de 1200 túl sok. Vártam volna valami csalafintaságot magában a lattéban is, erre csak a (minimális mennyiségű) habot szórták meg egy kis fűszerrel.

      Delete
  4. A tömegtől én is rosszul vagyok, de szerencsére itt vidéken (Nyíregyháza) nem volt olyan nagy zsongás, persze a választék se akkor plusz nincs is minden bolt nálunk de valamit valamiért. Egyébként anyával a kis taktikánk, hogy csütörtökön elmegyünk a ruhaboltokba és elrakatjuk ami tetszik, így másnap megússzuk a nézelődős részt, de most még erre se lett volna szükség, délután nem voltak olyan sokan, kb. mint egy kicsit forgalmasabb de átlagos este. Sajnos a DM-re és Müllerre ez nem volt igaz, ott azért már tömeg volt, de szerencsére amit kinéztem sikerült tapics mentesen beszereznem, az 50%-os kuponokat szinte mint elhasználtam.
    (nekem a Bershkából sikerült hasonló denevéres pulcsit (szürke alapon fekete minta) beszereznem 3500ft körüli áron, bár sajnos 1-2 hónapja, úgyhogy nem tudom lehet.e még kapni)
    Puszi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jó ötlet az elrakatás, legközelebb majd okosabb leszek. :) Köszönöm a Bershkás tippet, azért benézek, hátha. :D Vidéken amúgy tényleg az a jó, hogy nincs olyan tömeg, pl a kaposvári Müllerben mindig maradnak meg limitált kollekciós darabok, akár egy évig is.

      Delete
  5. Ez a két Color Tattoo nekem is megvan :-) A MP most került hozzám hétvégén a Mauve Crush-al együtt, bővül a készlet rendesen :-D
    Ruhát én is többet szerettem volna, mint amennyit sikerült: hihetetlen, hogy bejártam egy hatalmas plázát és egyetlen felsőt sem találtam, ami tetszett volna... Sebaj, vettem egy csomó új fehérneműt, harisnyát és egy farmert.
    A nagy tömeget szerencsére megúsztam, de a Müller pénztáránál tényleg tömött hosszú sorok álltak.
    BTW: lehetséges, hogy Téged láttalak a Max Factor egyik Sminkakadémiás videójában a háttérben ülni? :-) Lehet hogy volt róla szó régebben csak én nem figyeltem, de mintha a Te arcod lett volna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akkor azért Nálad is eredményesen zárultak a Glamour-napok. :)
      A Max Factort nem tudom, 2011-ben forgattak werkfilmeket úgy, hogy páran a háttérben ültünk, meg konkrétan nekem is van egy werkfilmem, csak nem töltöttem fel sehova. :D Ha újabb a videó, akkor nem hiszem. :)

      Delete
    2. Igen, összességében eredményesen.
      Ez a MF videó egy régebbi volt, csak én most fedeztem fel :-)

      Delete
  6. Én két városban is glamúroztam, mert ilyenkor a Párommal mindig átmegyünk Debrecenbe (egyébként nyíregyházi vagyok)
    Én teljesen el vagyok halva ezeken az árakon egyébként.... Nekem sok 7-8 ezer egy pulcsiért, ami kötött és pár használat után úgy is bolyhosodik stb. :/
    Ezzel az átárazással én is találkoztam. Tesóm vett egy gatyót a New Yorkerben 4000ért, most 6000 volt. Pedig van az a nagy fekete címke a nadrágon és arra volt egy kisebb címke rakva (mint a kisboltokban az a kis fehér :D remélem érthető :D) Szóval fel is idegesítettem magam ezen és ott nem vettem semmit.
    Az új bordó color tattoora vadásztam 2 város, 4 dmében, de sehol sem volt. Én nem tudom, hogy még errefelé nem kapni vagy mindenki arra vadászott. Na mindegy :/ Ezért vettem egy Affinitone mineral alapozót. Beváltottam a syoss kupont egy samponra és a garnier 50%osat egy új argánolajos hajolajra, ami hővédő is, erre nagyon kíváncsi leszek, 2000 ftot arra sem költöttem volna, de így győzött a kíváncsiság.
    Voltam még a müllerben ott csak alap cuccokat vettünk a tesómmal, vattapamacs ilyesmi, barátom vett sampont, semmi extra.
    De olyan élményem volt megint a dmben, amit nem akartam... Barátnőmmel nézegettük a cuccokat, amikor mellettünk a manhattan pultnál a 12-13 éves lányocska magára kente a NEM teszter szájfényt, megnézte a tükörben, majd egy határozott mozdulattal hátra tette. Hát én nem tudtam, hogy most szóljak neki (gondoltam ha az anyjával van nehogy összeverjenek, mert én lennék a bunkó persze, hogy szólni mertem) Én nem értem ezt komolyan, hogy lehet ilyet csinálni, ő megvenné azt, amit más már a szájára kent, arról nem is beszélve, hogy már bejutnak a bacik és elkezdhet romlani a polcon stb.
    A L'oreal pultnál pedig a hölgy fogta a spirálokat mindet felbontotta jól megtunkolta levegővel, megnézte a kefét, majd visszatette őket. Na hát ezért veszünk kiszáradt spirált. Én nem tudom, hogy lehetne kialakítani valami sminkelési kultúrát vagy ilyesmit, de ez tényleg gáz. Vagy ha ez nem lehetséges, akkor legalább egy pici kis ragasztást vagy valamit rakjunk arra a spirálra a szája köré vagy ilyesmi.
    Jajj ez hosszú lett, remélem nem untattam senkit :)

    Üdv: Dóri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha nem ugyanabban a New Yorkerben vette a tesód a nacit ahol láttad most, akkor lehet, hogy a másik boltban még nem árazták le, ilyet láttam már többször, arról nem beszélve, hogy a boltok cserélgetik egymás között a (nem fogyó) árut, ezért megeshet, hogy valaki lát teljes áron olyan terméket amit akciósan vett korábban. Ez nem a bolt hibája... felesleges ezen drámázni. Vettem már 290Ft-ért leárazva egy bugyit, majd rá 2 hónapra kirakták teljes áron 1000valamennyiért mikor újra kaptak árut a boltba.
      Mindent fóliázni kellene, igaz, hogy a környezetet nem kíméli, de több elégedettebb vásárló lenne. Ha pedig valaki felnyit egy csomagolást (akár van teszter, akár nincs) én kifizettetném vele.
      Én a Müllerben néztem nagyot pénteken (és nem csak a bunkó macák miatt, akiknek a gyerekeik is neveletlenek) hanem, mert a Müller alkalmazottja a kezén mutatta a Catrice rúzsceruzát, hogy milyen színe van (ott nincs teszter belőle) majd mondta, hogy a kezemen próbáljam ki, de a számra ne kenjem. Eszem ágában se volt sehova kenni az új terméket, vele ellentétben. A kezére kent 2 színt is, a keze pedig biztos nem volt lefertőtlenítve, az a ceruza onnantól koszos lett és még hányan tehették ezt meg. Mondtam neki a számra nem kenném ezután, nem hiányzik egy szájherpesz.

      Delete
    2. Ugyanabban a boltban volt a nadrág. Akciósra egyébként se fogadják el a kupont.(Egyik esetben sem volt akciós, tesóm se úgy vette) Nem nevezném drámázásnak, inkább a vásárló megtévesztésének, hogy ami eredetileg nem annyiba kerül, azt ilyenkor drágábban adják.

      Delete
    3. Nézd meg a 2 nadrág kódját (áru azonosító), ha más, akkor is lehet más az ára. Vettem egy fekete húzott ujjal rendelkező felsőt 1 éve, rá félévre láttam ugyanolyat, legalábbis azt hittem, hogy ugyanolyan, de más volt a kódja és az ára, nem ugyanakkor gyártották és az ára is más volt ezért+5cm-rel hosszabb volt, amit elsőre nem vettem észre, csak mikor pont abban a felsőben mentem a boltba és felpróbáltam a másikat is. A New Yorker nem téveszti meg a vevőit, nem magyar bolt, a magyar húzzuk le a vevőt mentalitás nem tükröződik náluk. De megnézheted az eurós árat is a 2 terméken, ha az más, akkor is drágább lesz az egyik Ft-ra átváltva! Mindig az eredeti árat kell nézni, azt fizeted ki forintban. Ha az eurós ár nem azonos, akkor te tévedtél, ha azonos akkor kérheted olcsóbban a boltban, mert nem jó árat ragasztottak rá, de ilyen nem lesz. Ha lenne fél-1millás büntit kapna a bolt... meg rászállna pár cég, pl. a fogyasztóvédők.

      Delete
    4. Dorcsa, szörnyülködve olvastam amit írtál, mert én általában mindig hátulról veszek meg mindent, mondván, abba nem nyúltak még bele. Ezután majd középről fogom, vagy nem is tudom.
      A Garnier hajolaj hogy szuperál? Jó ötlet, hogy hővédős, nem is hallottam még ilyenről, pedig az ritka. :D
      Jó lenne, ha nálunk is bevezetnék az amcsi szokást, miszerint minden külön be van csomagolva, akkor megoldódna ez a könyékig belemászós történet.

      Delete
  7. A Takkoban is majdnem mindent feláraztak. 6e forintos táska 8ezerre... Még kuponnal is drágábban veszi az ember, mint az eredeti ára. Vagy ezen a héten nagyon nagy infláció volt, és azért kellett mindent drágábban adni, mint eredetileg... Ilyenkor én speciel a "felárazós" üzletekben csakazértse-alapon nem veszek semmit, de nagyon bosszantó és szemét dolog ez. :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én is mérgesen kijöttem az üzletből, elég disznó dolog ez. :/

      Delete
  8. Jókat vettél és látom a hétvégén tetőzött a sminkelési udvariatlanság. Én a DM-ben akadtam ki. Egy nő festette ki a kb 13-14 éves lányának a körmét. Mindet más színűvel. Én nem bírtam ki, hogy ne szóljak be nekik, miszerint "Szerintem ezek nem teszterek", de úgy néztek rám, mint egy űrlényre.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Borzasztó, hogy mit meg nem engednek maguknak egyesek. De ha én például 10 percig próbálom eldönteni, hogy melyik árnyalatot vegyem meg egy rúzsból, a biztibá' belegyógyul a seggembe, és addig nem hagy, amíg ki nem megyek az üzletből.

      Delete
  9. Color Tattoo-k! <3 Én most kihagytam a Flormar standot, de azért sikerült beszereznem a kinézett Astor lipcolor butter-t. :)
    http://voroskoromlakk.blogspot.hu/2013/10/glamour-napi-szerzemenyek.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szép dolgokat vettél! A Garnier BB-vel én is szemezek, bár az első verziós száraz bőrre való borzasztó volt, erről jobbakat olvasni szerteszét a világon. :)

      Delete
  10. Ahh én idén úgy mond jól csináltam, mivel péntek délre végeztem is amivel akartam. A DM-ben kezdtem ahol nagyon jól jártam a Nivea kuponokkal minden deo mellé járt egy tusfürdő és még a 25 illetve az 50%-os kuponom is bevette a gép, szüleimnek páromnak így vettem dolgokat. Illetve a szokásos szemöldök ceruza és egy sampon landolt még a kosaramba. Egyéb sminket vettem volna, viszont minden termék szinte fel volt nyitva, hiába a teszter... Ezek után a Müller felé vettem az irányt, ahol jól kiakadtam.. hatalmas piszok rendezetlen smink pultok kifolyt alapozók- közben az eladó csajok a méreg drága alapozókkal kenik magukat bizarr egy látvány volt. Itt eme okból teák és csokik vándoroltak hozzám. Végül a HM-be zártam a napom két hosszú felsővel, övvel és hajbavalókkal.
    Én tavaly csalódtam a New Yorkerbe, hetekkel a G napok előtt kinéztem egy gatyát gondoltam várok a 20%-os akcióig amikor is felárazták a kiszemeltem!!!!!!!! Azóta ilyenkor nem is megyek be...Nekem már amúgy elegem van abból, hogy a termékeket felbontják, mintha a teszter nem is lenne ott. Már nem is nagyon veszek ilyesmiket, csak ha be van különcsomagolva-fóliázva.
    Amúgy szuper dolgokat vásároltál! :)
    A Color tattookn tetszenek legjobban!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ú, jól hangzik! :D Főleg a Mülleres csokik, gyengepontom. :D
      Mi direkt korán reggel mentünk, mondván sokan szeretnek későn kelni, de mire körbejártuk Pestet, már sokan voltak a legtöbb helyen, ahová utoljára érkeztünk. Ez a felárazósdi dolog akkor gyakoribb, mint azt gondoltam volna. :/

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...