October 26, 2013

Deborah Myers Makeup Look | Rob Zombie's Halloween II


I start my Halloween looks with a simple one this year. All you need is a white foundation or face paint, no need for fancy FX makeup this time.

Az idei Halloween sminkdömpinget egy egyszerűbbel kezdem. Semmi fancy maszkos kellék nem kell hozzá, csupán egy fehér testfesték / alapozó/ jumbo szemceruza. Aki nem akar sok energiát és pénzt ráfordítani az idei Halloweenre, de mégis szeretne valamit magára kenni, annak ez jó alternatíva lehet.



My inspiration was Deborah Myers from Rob Zombie's Halloween II, which is my all-time favourite Halloween movie ever. I decided to go with the black outfit, simply because I don't have a white dress, and the contrast between the face and the dress is starker this way. 

Az inspiráló karakter Deborah Myers, a legtöbbek által ismert és közkedvelt Rob Zombie Halloween filmek főszereplőjének, Michael Myersnek az édesanyja. Én a fenti fekete ruhás változat mellett döntöttem, bár abban alig pár pillanatra látni a filmben, de hasonló fehér ruhám sajnos nincs.


You probably know that I'm a horror fanatic, especially when it comes to Zombie's latest movies. (This is a hint for my upcoming  Halloween looks this year. ) I've been watching the Halloween I-II movies since the 1st of September this year, up to 2 times per day, just to prepare myself for Halloween. Hungarians don't even celebrate Halloween, but I couldn't care less. I will, and that's all that matters.

Nem titok, hogy imádom a horrorfilmeket. Rob Zombie 2009-es Halloween II remake-je a mindenkori kedvenc Halloween-táji filmem.  Idén már szeptember elsejétől naponta megnéztem, úgyhogy volt időm a sminket tanulmányozni, nem mintha túl bonyolult lenne.


The point of the look is a stark white face, in contrast with a black smoky eye. It is a good thing if you have a white wig on hand, so you'll save yourself the photoshopping time I've spent on my hair today. Deborah is a ghost in the second movie, some kind of fantasy and symbol, so the more white your face is, the better.

A smink lényege a fehér arc és a fekete füstös szem. Az sem árt, ha van elfekvőben egy nagyon világos szőke vagy fehér parókánk, és akkor nem kell órákat bohóckodni a képszerkesztővel, ahogy én tettem a kívánt hajszín elérése érdekében. Deborah egy álomkép a második filmben, egy szellem, ha úgy tetszik. Ha egyszerűen csak egy szellemhölgy külsejét szeretnétek magatokra ölteni a fenti karaktertől függetlenül, természetesen bármilyen hajszín megfelel a célnak. Nem kell rágörcsölni arra, hogy van-e otthon parókánk.



Be careful when buying a white foundation, most of them are bad quality. The only white foundation we have in Hungary is a Stargazer one you'll see below, but unfortunately it's a crappy one too. If you're from the US or UK, you're lucky.

A Stargazer alapozó sajnos rossz minőségű, úgyhogy ha fehér alapozót szeretnétek venni, a lenti képen látható Stargazer fajtát nem ajánlom. Az Alverde fehér arcfestéke viszont jó, de sajnos limitált kiadású volt.


Sheri wears lovely false eyelashes in the movie, so I added them to my look as well. Lining your waterline with a white pencil is a good idea as well, it makes the eyes appear bigger.

Sheri szépséges soros műszempillát visel a filmben, én azonban csak feles pillákat raktam fel a fotók kedvéért. Ha azonban mennék valahova, mindenképp egy egész sort tennék fel, úgy még jobban látszana a kontraszt az arcbőr és a szemek között.

products I've used / használt termékek

Reference photos:



I'm so in love with this movie though, it's not even funny. Also, look at that lovely white dress!



What do you think? Have you seen the Halloween remakes by Zombie? Look forward to my other Halloween looks this year, especially if you're a Rob Zombie fan.

Hogy tetszik? Láttátok a Rob Zombie-féle Halloween filmeket?
Fokozom a kíváncsiságot azzal, hogy még 4 Halloween sminket fogok feltölteni idén, abból 3 már le lett fotózva.


FTC: Sheri and Rob, notice me please!

~ Evinde


4 comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...