November 20, 2013

Top Nail Polishes For Fall And Winter - 39 Shades | Körömlakkok őszre és télre - 39 árnyalat


As you probably guessed, I'll show you my picks of nail polish for fall and winter. I've got lovely new shades in my collection this year, and I'll also show you older pieces, just to categorize the colours that you might own from other brands already.

Ma 39 őszi és téli lakkot hoztam nektek, ami szép kerek szám. Ezzel a bejegyzéssel egyrészt a kívánságlistátokat is bővíthetitek, és "shopping-my-stash" sessiont is tarthattok, aminek az a lényege, hogy átkutatjátok a fiókotokat régen elfeledett kincsekért. Igaz, hogy már lassan december van, de ha a tavalyi évből indulok ki (amikor ibolyát szedtem Karácsony napján), akkor még egy ideig élvezhetjük az őszt. 



top nail polishes for autumn - OPI, Barry M, Flormar, Catrice, Max Factor, Anny

A hét gonosszal kezdem a bejegyzést, amik személyes kedvenceim és kifejezetten őszi lakkok. Az OPI, Flormar és Anny lakkról már írtam, de a Barry M még várat magára. Idén az volt a célom, hogy színes falevelekre emlékeztető árnyalatokat találjak, ami sikerült is az OPI és Barry M árnyalatok segítségével. Ami szintén csodás lenne őszre, és nagyon szerettem volna megvenni, az az OPI Sprung-ja, ami a Mariah Carey kollekció darabja volt tavasszal. Sajnos túl későn jöttem rá, hogy ez nálunk is kapható volt, így majd marad az eBay.


Let me start with my very favourite shades for fall. I was on a hunt for lovely pieces that remind me of the colorful leaves, and I'm pretty happy with my results. You have to know that we have very limited access to well-known nail polish brands, we didn't even have brands like Barry M or OPI a year ago.


My newest additions are Copper by Barry M (dupe: OPI Warm and Fozzie), and A Woman's Prague-ative by OPI. Also, no nail polish collection is complete without a Chanel Peridot-like colour, mine is from Catrice.


Az utóbbi 1-2 év alatt majdnem minden márka előhozakodott egy Chanel Peridot-ra hajazó duokróm árnyalattal, ami így már sokak számára elérhető. Ez az árnyalat az év minden szakaszában szép, de az én Catrice által kiadott verziómban több a meleg, bronzos tónus, ami így számomra egy tipikus őszi lakk. 

Max Factor Glossfinity 55 Angel Nails; 60 Midnight Bronze

Colorful, like autumn leaves.


I'm a huge fan of the Max Factor Glossfinity polishes: one of them is a perfect foiled rose gold, and the other one is a bronze, rose-hued shade. If you weren't able to buy Orly Rage or Essie Penny Talk, try these.

A Max Factor Glossfinity lakkjai nagy kedvenceim. Könnyű őket felvinni, tartósak és viszonylag nagy a választék. A lenti 2 szín a kedvencem! Ha szeretitek a golden rose színeket, de se az Orly Rage, se az Essie Penny Talk lakkját nem tudtátok beszerezni, próbáljátok ki ezeket.


 The Anny and the Max Factor shades are very similar, they only differ in finish.
Az Anny és a Max Factor Midnight Bronze árnyalata dupe-gyanús: 90%-ban hasonlóak.


Now I'm switching from actual shades to color groups, since many of the shades above have been discontinued or were limited pieces. I dare you to shop your stash!

Most áttérek konkrét lakkokról a színcsoportokra, mivel az alábbiak nagy része limitált kiadású vagy megszűnt termék. Indulhat a fiókok átkutatása!

Purple and eggplant nail polishes for Autumn

Purple colours are well loved in general, but especially in fall and winter. You can see a few of my shades below that I consider fall-appropriate colours.

A lila árnyalatokat sokan szeretik, a sötétebb darabok pedig minden ősszel megjelennek a kifutókon / polcokon / magazinokban. Én is összeválogattam pár kedvencemet, amiket ősszel húzok elő a kabát ujjából.

Rose Nail - No.17 (shimmery, foiled purple)
Lovely Crystal Strenght - Nr 183 (disc.)
NYC Quick Dry - 247 Prince Street
Essence Twilight Breaking Dawn pt. 2 - 02 Alice Had A Vision - Again (LE)

Unique and basic shades: Autumn and Winter nail polishes

These are random shades of my choice that are lovely for fall and winter. We have a taupe with gold shimmer, a burgundy brown, a black with gold shimmer and a basic cream black shade.

Rose Nail - Nr. 316 
Rose Nail - Nr. 108 

Bronze, Copper and Gold: Autumn and Winter nail polishes

I use copper and bronze shades in autumn, yet gold colors are beautiful for the Holidays too. The Metallics collection by Essence was awesome with its magnetic nail polishes, too bad you can't get them anymore. Another favourite collections of mine are the Twilight related ones, those had beautiful fall and winter shades every year. Unfortunately Twilight is over, so these lovely vampy collections are over too.

Bronz és rozsda színeket leginkább ősszel használok, míg az arany árnyalatok nagyon szépek karácsonykor. Az Essence Metallics kollekciója pár éve nagyon jó mágneses lakkokat tartalmazott, és a színek is egyediek voltak. Azóta is visszasírom, bár majdnem mindent sikerült megvenni a kollekcióból. Szintén nagy kedvenceim voltak az utóbbi évek Twilight kollekciói, szuper őszi-téli színek kaptak bennük helyet, mind lakkok, mind sminkek terén. Mivel a filmeknek vége, ezeknek a jó kis kollekcióknak is vége sajnos.

Essence Metallics - 02 Copper Rulez; 04 Nothing Else Metals; 01 Iron Goddess (LE)

Red and oxblood nail polishes

Essence Multi Dimension XXXL Shine: 30 Late At Night (disc.)
Essence Colour & Go - 155 Red Ahead
Max Factor Nailfinity - 900 Ruby Fruit

Red nail polish is the color of Christmas. There are summer reds and winter reds, today I'll show you true winter reds and oxblood shades. You can find these kind of shades at any brand, they are easily accessible and very pretty.

Általánosságban elmondható, hogy a piros a karácsony színe. Vannak kifejezetten nyári pirosak, némi barack és pink tónussal, ma nem ilyeneket mutatok. Igazi, téli pirosakat és bordó színeket fotóztam le, amik már minden márkánál megtalálhatóak.

Max Factor Nailfinity - 549 Red Passion

Blue, grey and silver nail polishes

When someone mentions winter nail polish, I instantly think of dark, frosty blues and silvers. The frosty season = frosty nail polish must be a thing, right? 

Amikor valaki téli lakkokról beszél, egyből a fagyos hatású, sötétebb kékekre és ezüstökre asszociálok. A frost hatású lakkok magukért beszélnek a fagyos évszakban, szintén sok márkánál fellelhetőek.

blue and grey nail polishes for winter


Essence Metallics - 03 Steel Me (LE)


Dark Green nail polish: Winter

Dark green shades are also Christmas colours for me, they remind me of the tree. These kind of shades are somewhat hard to find, I only have 2 of them. The shade on the left isn't green, but it is a dupe for the well-know Chanel Black Pearl.

A sötétzöld körömlakkok megint csak a karácsonyt és a fenyőfát juttatják az eszembe. Ez egy olyan árnyalat, amiből alig talál az ember szépet. Nekem is csak kettőt sikerült találnom, abból egyet Ti ajánlottatok. A baloldali lakk nem zöld ugyan, de egy újabb Chanel árnyalat koppintása, a híres Black Pearl-é, és csak hajszálnyit különbözik a középső árnyalattól.

Catrice - 620 Captain Sparrow's Boat (disc.)
Catrice - 600 After Eight (disc.)

Festive Top Coats:

Let's talk a little bling bling, shall we? Glitter top coats are very pretty for the Holidays, I'm pretty sure you're familiar with them. I also like a lovely flakie polish for fall and winter, these top coats look best over dark colors. I often use my black crackle polish over red shades as a winter nail combination as well.

Ha már az Ünnepekről beszélnünk, nem feledkezhetünk meg a csili-vili fedőlakkokról sem, ugye? A Lovely tavalyi Moulin Rouge kollekciója bővelkedett a szebbnél szebb karácsonyi színekben és glitteres fedőlakkokban, szerintem a legtöbben le is csaptatok rájuk. A mindenkori kedvenc pelyhes lakkom is megemlítendő. gyönyörűen mutat a sötét lakkokon, és egy fekete repedezős lakkot is meg kell mutatnom, mert ez szintén nagyon szép akár pirosak, akár más téli színek felett.


This post was probably the most time-consuming post to edit and write this year, so I really hope you like it and leave me some feedback. What kind of shades do you wear in autumn & winter?

Ez a bejegyzés volt az idei év egyik legidőigényesebb bejegyzése, úgyhogy bízom a visszajelzésben. Milyen lakkokat hordtok ősszel és télen?

~ Evinde

10 comments :

  1. Az első csapat a kedvencem, nagyon szeretem a bronzos színeket. Azt hiszem az a Max Factor Midnight Rose felkerül a kívánságlistámra, nagyon tetszik ez a szín! :-)
    Amikor sötétebbre fordul az idő, jöhetnek a lilásabb színek.
    Látom egész sok Rose Nail körömlakkod van, ezek a lakkok kevésbé büdösek, mint a Lora lakkok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy tetszenek. Szerintem az Angel Nails sokkal szebb amúgy, mint a Midnight Bronze, csak a képeken persze megint nem jön át olyan jól. :'l
      Lora lakkom nincs, de a Rose Naileknek olyan szaga van, mint a gomba. :D Szerintem annyira nem büdösek, mint az átlagos lakk szag.

      Delete
    2. Megnézem akkor mindkét lakkot majd az üzletekben!
      A Lora lakkok otthonról ki lettek tiltva, mert a párom nagyon utálja a szagukat (persze a körömlakkokét úgy általában nem szereti, de ezekre különösen haragszik)
      lehet bepróbálkozom majd egy-két Rose Nails lakkal :-D

      Delete
    3. Ha olyan büdösek, akkor én sem kockáztatok. :)

      Delete
  2. Nálam évszaktól független a színválasztás, mert a pasztellek és világosabb színek jó időben sem dobogtatják meg a szívem, akkor max élénkebbekkel keverem a sötét lakkokat.
    A jelenlegi kedvenceim a China Glaze Queen B, Charmed I'm Sure és a Rendezvous With You, de egyébként minden nagyon sötét kék, zöld, lila, bordó jöhet :) Amit még kihagytam az a p2 egyik sand lakkja, legszívesebben mindenre rákenném :D
    A Barry M Coppere pedig ma került be a kollekcióba, várja a próbát.
    Egyébként pedig elég sok meg van az általad felsorakoztatottakból, vagy nagyon hasonlóval rendelkezem....addikt vagyok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A China Glaze még várat magára, de már van pár, amit én is kinéztem magamnak. Én a sand lakkokat nem tudnám elképzelni magamon, abszolút nem tetszenek, de a p2 márka úgy egy az egyben bejöhetne hozzánk is. :) (DM pls!)
      Szám szerint mennyi lakkod van? :D

      Delete
    2. kb 150-160 darab közé tudnám tippelni, egy pár hónapja számoltam, azóta mondjuk volt ami elfogyott (számomra is meglepő módon:D), és pótoltam, de biztos gyorsabb ütemben vásárolok, mint a fogyás :D

      Delete
    3. Nekem is körülbelül annyi lehet, bár lassan egy éve számoltam, és vettem hozzá azóta. Hogy fogjuk ezt mind elhasználni?? :D

      Delete
  3. Az Essence metallics lakkokat azóta is siratom, egyet sikerült venni belőlük és azt is elhasználtam már régen. A bronzok, a bordók, a lilák, az aranyos színek és a zöldek jöhetnek egész évben. Tehát ezek használata egész évben jellemző rám, a pasztelleket és a világos színeket gyakrabban látni rajtam tavasszal és nyáron.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem azokkal nagy szerencsém volt, mert akkor még abban az időben éltünk, amikor az Essence a kollekciók megmaradt darabjait 99 Ft-ért (!!!) dobálta, és 4 Metallics lakkot, valamint 2 palettát vettem 600 Ft-ért. Azóta sem volt ilyen eset sajnos, de a kollekció azóta is az egyik kedvencem. Tavasszal és nyáron én is váltok a pasztellekre és élénk színekre.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...