February 19, 2014

Essence Lashes Go Wild Mascara | Review and FAIL

essence lashes go wild mascara
Essence Lashes Go Wild tube mascara

Today I will review the Essence Lashes Go Wild mascara. It's a failure, guys. Let's see why.

Ma az Essence Lashes Go Wild szempillaspirálját mutatom be nektek. Rögtön kiderül, hogyan is teljesít.

essence lashes go wild mascara

Most of you probably know that Eyeko came out with tube mascaras many years ago. I'm pretty sure that a lot of companies have made tube mascaras since then, and Essence has joined the bandwagon as well. The only problem with the tube packaging is that the product dries out fast.

Aki csak egy kicsit is tájékozott a nagyvilág sminkes dolgaiban, az tudja, hogy az Eyeko pár éve előrukkolt egy hasonló tubusos spirállal. Azóta jó pár cég követte a mintát, legutóbb az Essence is. Ezekkel a tubusos spirálokkal csak az a baj, hogy az átlagnál előbb kiszáradnak. 

Eyeko tube mascaras
az Eyeko tubusos szempillaspiráljai

essence lashes go wild mascara
Essence Lashes Go Wild tube mascara

The wand has little balls on it (the guy's got balls!). This conception is not new, we have seen mascara wands like that: the Fairy Drops and the Rimmel Sexy Curves mascaras both have similar wands. I've only tried the Essence one with such an odd wand, and I don't like it. You can easily smear mascara on your lid, and your lashes won't have the same length because of the little balls. It also makes the lashes stick together.

A kefén kis golyócskák vannak. Ez a koncepció sem új, a két legismertebb spirál ilyen kefével a Fairy Drops és a Rimmel Sexy Curves spirálja. Míg utóbbi kettőt nem próbáltam, az Essencé kifejezetten megnehezíti a szép felvitelt. Nem lesznek egyenletes hosszúságúak a szempillák, és ha épp 2 golyó találkozásánál vannak a kóbor pillák, azok jól összetapadnak a golyók miatt. A szemhéjat is igen könnyen össze lehet kenni vele.

well-known ball-shaped mascara wands: Fairy Drops and Rimmel Sexy Curves

essence lashes go wild mascara
Essence Lashes Go Wild tube mascara: spherical / ball-shaped wand

essence lashes go wild mascara
Essence Lashes Go Wild mascara - 1 coat
It has a very dry formula that makes the lashes clumpy. You cannot really build it up because it dries too fast. It flakes off when applying the second coat. It has little black particles in it which fall under the eye during the day. It just look bad on the lashes as a whole. You definitely need a lash comb to get rid of the clumps.

Nagyon száraz a formulája, amitől kis fekete kencedarabok gyűlnek össze a pillákon. Ezek alapból rosszul néznek ki, és napközben lehullanak a szem alá. Építeni nem nagyon lehet, mert túl gyorsan szárad. A szép felvitelhez mindenképp át kell fésülni egy szempillafésűvel. Száradás után ne fésüljük, mert vagy letöri a pillákat, vagy teleszórja a szemkörnyéket kis fekete részecskékkel.

eye lash comb 

essence lashes go wild mascara
Essence Lashes Go Wild mascara - 1 coat
no mascara; 1 coat of mascara

It smudges under the eye. Don't apply it to your lower lashes, otherwise you'll look like a racoon. It does not smudge on the upper lashes (on me).

Sajnos elkenődik a szem alatt, így az alsó pillákra nem javasolnám. A nap végére úgy nézhetünk ki, mint egy mosómedve. A felső pillák esetében nem tapasztaltam ilyet, nem kente össze a szemöldököm alatti bőrt.



Overall, my lashes did not go wild. You can find better mascaras for the same price. I've tried a lot of mascaras and at least 15 different Essence ones, and this is not good at all. I'd say it's below average. It costs about 4$, like most Essence ones. Basically, all the other Essence mascaras are better than this one. I think the main problem is the dry formula. It doesn't work well with the shape of the wand. Too bad. I'll use it up, but I would not repurchase it.

Összességében véve, van ennél sokkal jobb spirál is ennyi pénzért. Nagyon sok spirált próbáltam már, azok közül is legalább 15 különböző Essence szempillaspirált, és gyakorlatilag majdnem az összes jobban teljesített ennél. Azt mondanám, hogy ez a darab átlag alatti. Úgy 850 Ft körül lehet, mint a többi Essence spirál. Miért is vennénk meg ezt, amikor ugyanannyi pénzért sokkal jobbat is kapunk ugyanattól a márkától? Szerintem a fő probléma az lehet, hogy a túl száraz textúra nem dolgozik jól össze ezzel a kefével és ezzel a csomagolással. Nagy kár, mert az ötlet nem lenne rossz, és a spirál is aranyos. Ez sajnos nem volt elég. El fogom használni, de újra nem vásárolnám.

Have you tried it? 
Próbáltátok már ezt a spirált, vagy bármilyen hasonló keféjű spirált? 

~ Evinde

The product was gifted to me at a blogger event.

6 comments :

  1. Pedig kíváncsi voltam rá az Eyeko 'ikonikus' eredetije miatt, mert Pixiwoo-ék azt kenegetik magukra, de akkor így kimarad :(
    Egybként sajnálom, hogy megszüntették a Sexy Curves-t, anno úgy vettem meg, hogy nem tudtam, bogyós a keféje, elsőre furcsán is néztem rá, de aztán imádtam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én azt mondom, hogy ha ilyen spirált szeretnétek, az Eyekoval nem lehet nagyon mellé lőni. :D Csak az drágább meg shipping meg kutyafüle.
      A Rimmel spirálok általában nagyon jók, kár hogy megszűnt. :) Így már nem tudom kipróbálni :D

      Delete
  2. I bought it and it was very dry from day one. I thought somebody has opened it in store(happens all the time with Essence products, grrr!) but I guess it's the mascara itself. It goes flaky on my lashes, just like yours in the photos, and I hate that! I'm not even sure I'm gonna use it up, I'll probably throw it away.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it is very dry, and I'm pretty sure it's because of the tube packaging. Too bad.

      Delete
  3. I like Essence mascaras as they work well on my lashes, but Catrice is even better I think.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It depends, they are sister brands so I'm quite sure the formula is almost identical. I like them both! Also, Rimmel and Max Factor mascaras are good.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...