March 30, 2014

Max Factor Excess Volume Mascara | Review

max factor excess volume mascara
Max Factor Excess Voulme mascara
Lehetőségem nyílt tesztelni a Max Factor új spirálját, így ma a tapasztalataimról fogok beszámolni, egy kis összehasonlítással fűszerezve. 

I had the chance to test the new Max Factor mascara (= Covergirl Bombshell Volume), so today I'll write about my experience. I will also compare it to other similar mascaras I've tried. Let's see! Does it worth the hype?


Az Excess Voulme mögött rejlő alapötlet a két különböző spirál rétegezése, egymásra építése. Már októberben hallhattunk róla pár szót a bloggertalálkozón, akik pedig amcsi youtubereket követnek, már október előtt is láthatták a Covergirl verzióját (Bombshell Volume). A két különböző végű spirál ötlete alapvetően nem új, több márka is előállt vele régebben.

The Max Factor Excess Volume is the exact same thing as the Covergirl Bombshell Volume mascara, keep that in mind. The main feature of this mascara is the dual effect, the layering of two different textures with different wands. Duo mascaras have been already made in the past, so the main idea is not new at all.

max factor excess volume mascara

A két végű spirálokat általában úgy rakják össze, hogy jól passzoljanak egymáshoz és kiegészítsék egymást, valamint könnyű legyen őket rétegezni. Hamarosan kiderül, hogy az Excess Volume esetében ez sikerült-e. Azt azért elárulom, hogy én már évekkel ezelőtt is rétegeztem spirálokat, és sikerült hihetetlenül szép kombinációkat összeállítani, pedig akkor még közel sem izgatott ennyire a sminkelés. Ezt a jó szokásomat a mai napig megtartottam, hisz rengeteg spirálom van jelenleg is, így igazán kiélhetem magam a kísérletezésben. 

Layering mascaras is not a new thing for me, I've been playing a lot with different mascaras, textures and wands. I have a lot of mascaras , so I was able to find amazing combinations. 



Az első, azaz alapréteggel dúsító hatást érhetünk el. A keféje megegyezik a False Lash Effect keféjével, és az állaga is hasonló hozzá. Ha azt szerettétek, ez is tetszeni fog.

The base coat is volumizing, you are supposed to apply it first as a base for the lacquer coat. It has a rubber wand, and actually it is the exact same wand as the Max Factor False Lash Effect wand (= Covergirl Lash Blast). Even the texture is similar, so if you like the False Lash Effect (or in the US, the CG Lash Blast), you will like this as well.

max factor excess volume mascara
Max Factor Excess Volume mascara - Extreme Volume (base coat)

"Alap réteg – extrém dúsításez egy szuper-vastagító formula, mely waxot, sötét pigmenteket és dúsító részeket tartalmaz a kiváló végeredményért. A különleges formula, valamint a legnagyobb spirálkefénk biztosítják a maximális dúsítást."


A False Lash Effect egy olyan szempillaspirál, ami pár hónap elteltével teljesít igazán jól, amikor egy kicsit elkezd beszáradni. Valószínűleg az Excess Volume is így fog viselkedni, habár már most is szépen dúsít. Az ecset nagysága miatt azonban könnyen összekenhetjük a szemhéjat.

The Excess Volume mascara has a wet formula, so it will build volume more effectively after a few months of use. The wand is big and you can easily smear mascara on your eyelids, be aware of that.

max factor excess volume mascara vs false lash effect
Max Factor False Lash Effect wand vs. Excess Voulme wand
az Excess Volume alaprétege a False Lash Effect keféjét kapta

Max Factor False Lash Effect (= Covergirl Lashblast) & Max Factor Excess Volume (= Covergirl Bombshell Volume)

Max Factor Excess Volume mascara - Dark Lacquer (top coat)

A fedőréteget az alaprétegre kenve lakk hatást érhetünk el. A keféje megegyezik a 2000 Calorie spirál keféjével. Hogy a textúra hasonló-e, azt nem tudom, mert nem próbáltam még a 2000 Calorie-t. A hivatalos információk szerint ez egy egyedi gél állagú fedőréteg, ami könnyen bevonja az alapréteget. Gyakorlatban ez nem egészen valósul meg.

The top coat is a lacquer coat with gel texture. It has the same wand as the MF 2000 Calorie mascara. It is a smaller natural bristle wand.


"Intenzív fekete, lakk hatású fedő réteg: a sötét fekete lakk fedőréteg hígabb, mint az alapréteg, annak érdekében, hogy a fedés a szempillák egész hosszán szétterjedjen. Az alapréteg mikroszövetei miatt a lakkréteg bevonja a szempillákat a tövektől egészen a végekig, ezáltal alkotva egy intenzív fekete, fényes végeredményt. A gél-alapú formula tovább vastagítja a pillákat az igazán extrém dúsítás érdekében, mely tartós is egyben."

The lacquer top coat will smear on the lower lashline, so I don't recommend to use it on the lower lashes. It did not smudge on the top lashes. The base coat doesn't smear at all.

Míg az alapréteg keféje szilikonos volt, addig a fedőrétegé hagyományos és kisebb.
A fényes lakk-hatás tényleg igaz, azonban a tartósság nem teljesen. Mivel kisebb a keféje, az alsó pilláimra csak a fedőréteget kentem fel, és idővel elkenődött a szemem alatt. Ezt a hígabb állagnak tulajdonítom, az alapréteg nem mozdult és nem is kenődött. 

max factor excess volume mascara

bare lashes / szempillák spirál nélkül

base coat applied / alapréteg felkenve

base + top coat applied / alap és fedőréteg felkenve

Jól látszik a képen, hogy amikor felkentem a fedőréteget, sajnos összetapadtak a pilláim. Mentem is egyből lemosni az egészet, gondolván, hogy túl sokat vártam 2 réteg között a fényképezés miatt. Másodjára is összetapadtak, amikor keveset vártam. Nem számít, hogy mennyit várok a 2 réteg között, mindig összetapad. Ha csak hajszálnyit viszek fel az alaprétegből, akkor kevésbé ragadnak össze a pillák, de ennyiből az is elég, ha csak önmagában kenjük fel a fedő vagy alapréteget. Szerintem az lehet a gond, hogy az első réteg olyan ducira varázsolja a pillákat, hogy a fedőréteg keféje nem tud megbirkózni velük, és egymáshoz húzza őket, kialakítva a csomót. Egy szempillafésű nagy segítségünkre lehet ilyenkor. 

Rétegezve összetapadnak a pillák, ami egy füstös szemsminknél jól nézhet ki, de egy világosabb szemsminknél elég feltűnő, ezért erre érdemes odafigyelni. 

After applying the top coat, the lashes look clumpy and they stick together. I've tried to apply it differently each time I used it, and the lashes still looked clumpy. I think the problem is that the first coat gives you major volume, and the smaller wand cannot deal with the chubby lashes. It draws them close to each other because of the shape of the wand, and they end up sticking together. Now it looks more drastic without any eye makeup on, it wouldn't be so obvious with a smokey eye. In fact, it would look quite nice. If you like somewhat chubby and clumpy lashes, you'll like this.

max factor excess volume mascara
(click for bigger size )

A tartóssággal nem volt problémám, nem hullott le kis darabokban a szem alá. A Max Factor szempillaspiráljai egyáltalán nem hullanak, legalábbis amiket eddig próbáltam, azok nem. A fedőréteg viszont elkenődik az alsó szempilláknál. 

 Mivel tartós spirál, nehéz lemosni, és trükközni kell vele. Kétfázisú szemfestéklemosót ajánlok, és az átitatott vattakorongot nyomjátok rá a pillára, majd várjatok vele fél percet. Így a lemosó elkezdi leoldani a festéket, és a pillák nem károsodnak. Én általában óvatosan dörgölöm a pilláim, nem szoktam áztatni, de ebben az esetben eltörnének a szempilláim, ha dörgölném.

It did not flake on me, that is a good thing. I find that Max Factor mascaras don't really flake ever, at least the ones I've tried so far. You'll have problems removing it, that's for sure. I recommend using a duo-phase eye makeup remover, and instead of rubbing, keep the wet cotton round over your lashes so it will start to dissolve the mascara. If you rub it straight up, the lashes will break.


Mivel duo szempillaspirál, kétszer annyi terméket kapunk egy áráért: 20 ml-t, ami nagyon sokáig elég. Az átlag spirál 7-10 ml között mozog. Az ára Max Factorhoz márkához híven borsos, 4500 Ft körüli, ami szerintem rengeteg pénz egy drogériás spirálért. Persze a Maybelline és L'Oreal spirálok sem maradnak el árban a maguk kis 3-4 ezer forintos cédulájukkal. Ezt a darabot tesztelésre kaptam, de magamtól biztosan nem adnék ki rá ennyi pénzt, mert egyszerűen nem ér ennyit. Az egyedüli spirál, amiért fizetnék teljes árat, a Clump Defy. Sosem fogok megbarátkozni azzal, hogy nálunk ilyen drágán adják a máshol filléres spirálokat. Érdemes megvárni egy 25%-os akciót, vagy kupont keresni.

It is a duo mascara, and you get twice the amount of a regular mascara. It contains 20 ml of product, and that is a LOT. It is very expensive for a drugstore mascara (in Hungary at least), the price is around 20-23$. I received it as a PR sample, but I would not pay 20-23$ for it, because it does not worth it. It's not a spectacular mascara by any means. The only mascara I'd pay full price for is the Max Factor Clump Defy, and thankfully that one is less expensive.

Nem érzem úgy, hogy bárkinek is rohannia kéne a legközelebbi drogériába ezért a darabért, mert nem ez a MF legjobb spirálja. A Clump Defy továbbra is a kedvencem. Gyönyörű, hosszú, dús és göndörített pillákat lehet vele elérni, szempillagöndörítő nélkül. Ha pedig már benn csücsül a fiókunkban a False Lash Effect, netán mellette a 2000 Calorie is, gyakorlatilag ez a spirál ül a fiókban. Szerintem ha véletlen sorrend alapján próbálgatnátok spirálokat rétegezni egymásra (pl. Essence + Catrice), akkor is hasonló eredményt érnétek el, sőt! Lehet, hogy még szebbet is.

All in all, this is not the best mascara by Max Factor. If you would pay 20-23$ for a drugstore mascara, you happen to like chubby and clumpy lashes and you feel like trying something new, go for it. Otherwise, there are other mascaras out there that look more flattering on the eyes, for less money. 

Ha azonban valaki úgy érzi, hogy bátran áldoz 4-5 ezer forintot egy drogériás spirálra, és szereti a duci, domináns pillákat, akkor ez neki való. Kísérletezőknek és FLE imádóknak szintén jó kis darab lehet. Nekem sajnos nem lett a kedvencem, a Clump Defy továbbra is az élen virít a Rimmel Lash Accelerator-ja mellett.

Próbáltátok már ezt a szempillaspirált? Hogy tetszett?
Have you tried this mascara or the Covergirl one? Do you like it?

~ Evinde

The product was provided for review.

4 comments :

  1. Tök jó poszt lett! Érthető és tartalmas! Gratulálok! :-)

    ReplyDelete
  2. Tetszik a végeredmény, szép pillákat varázsolt neked :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na most akkor gondolhatod, hogy a Clump Defy mennyivel szebbeket varázsol. :) Ezt csak átlagosnak mondanám.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...