July 11, 2014

Catrice BB Allround Foundation 6in1 | Review, swatches, comparison, before + after


In today's review I'll write about the Catrice BB Allround Foundation. I'll show you swatches and before-after photos, and I'll also compare it to other products. As I said earlier, I bought this product in June, and I found out a few weeks later that it is going to be discontinued. I wanted to post the review for it so you can decide easier if you need it or not. You're welcome.

A mai tesztben a Catrice BB krémről fogok írni. Hoztam összehasonlító swatchokat, és az arcomon is megmutatom előtte-utána fotókkal. Ahogy említettem, június elején vettem meg ezt a BB-t, és később kiderült, hogy megszűnik. A mai teszt alapján talán könnyebben el tudjátok dönteni, hogy megvegyétek-e vagy sem.

Catrice BB Allround Foundation - 010 Light Beige

The first thing I need to mention is that the product is not an actual BB cream. It is a foundation with benefits, and it is stated on the packaging as well. At least Catice states that it is a foundation and not trying to prank you like Garnier did with its glorified tinted moisturizer thing. The BB Allround Foundation is an excellent product as a foundation, and it is the closest thing to Korean BB creams from the drugstore that I've tried. For the current discounted price, you'd be a fool not to pick this baby up. I picked it up for full price, and I honestly think that it's worth to buy, even for the full price (that is about 9$). It is a great foundation that looks lovely on the skin.

Az első dolog amit meg kell említenem az, hogy ez a termék nem egy tradícionális BB krém. Egy alapozóról beszélünk, aminek több hasznos funkciója is van, és ezt a csomagoláson is feltüntetik. A BB felirat valószínűleg csak vevőcsalogató volt. A Catrice legalább odaírta, hogy ez egy alapozó, és nem próbálja beetetni a népet mint a Garnier. A termék alapozóként kitűnő, és az eddig próbált nem ázsiai "BB krémek" közül ez áll a legközelebb az igaziakhoz. A jelenlegi 700 Ft-os leértékelt árért én nem hagynám ott a helyetekben, de az 1800 Ft-ot is megérte. Kezdjük is az elemzést!


Packaging:
The packaging of the Catrice BB Allround Foundation is practical, sleek and pretty - as we expected that from Catrice. It is in a tube that comes with a box as well. Both the box and the tube has a creamy beige colour that is good to look at. The benefits are written both on the box and on the tube. You get 30 ml of product for 3$, that is the current discounted price.

Csomagolás:
Ahogy azt a Catrice-től megszoktuk: egyszerű, szép és praktikus. A krém egy tubusban kapott helyet, a tubus pedig egy dobozban. A doboz és a tubus színe barackos bézs, jó ránézni. Az alapozó előnyei mind a dobozon, mind pedig a tubuson fel vannak tüntetve. A szokásos 30 ml-t kapjuk a tubusban.

Catrice BB Allround Foundation - comes in a squeezy tube


It has SPF 30, and I love that. Comes in handy in the Spring and Summer.
A fényvédő faktora 30-as, ami nagyon jól jön tavasszal és nyáron.


Texture and Colour:
It has a silky gel-cream texture that is similar to the Lioele Beyond The Solution BB cream. You can blend it easily and it does a medium job at filling the pores. I have the lightest shade and it is darker than the lightest shade of the Infinite Matt / All Matt Plus foundation they have. Interesting thing to mention that it goes on the skin lighter than it looks squeezed out on the hand. 010 has a yellow undertone.

Állag és szín:
Az állaga viszonylag sűrű és krémes, selymes érzést ad eldolgozás közben. Hasonlít a Lioele Beyond The Solution BB krémhez. Gond nélkül el lehet dolgozni és jól teljesít a pórusok feltöltésében, de nem tünteti el őket teljesen. Érdekes dolog, hogy a bőrre kenve világosodik a színe ahhoz képest, ahogy kinéz a kézfejre nyomva. A legvilágosabb árnyalatot vettem meg, és ez sötétebb, mint az All Matt Plus alapozó legvilágosabb árnyalata. A 010-es árnyalat sárgás tónusú.


Application, Longevity & Scent:
I did not use a primer while testing it out, but since I have combination to oily skin, I had to use a powder on top of it. I was surprised when I noticed at the end of the day that it looks just as good when I put it on in the morning. It easily lasts for 8-9 hours when you set it with a powder, even when it's hot outside. My nose was shiny after a while, but it wasn't greasy looking by any means. Good job, Catrice! It looks best when applied with a flat top kabuki or with the Real Techniques beauty sponge. It also looks nice when applied with fingers. I prefer the RT beauty sponge to apply it because my skin has a rough texture, and the sponge works with it the best for me. It has a light lotion scent that does not linger.

Tartósság, felvitel és illat:
Nem használtam primert a tesztelés közben, de mivel zsíros és kombinált a bőröm, púdert már kellett használnom. Én voltam a legjobban meglepődve, amikor este a tükörbe nézve ugyanolyan jól nézett ki, mint felkenéskor. Púderrel könnyen kibír 8-9 órát zsíros-kombinált bőrön, kinti hőségben is. Az orrom körül kifényesedett egy kicsit, de nem volt zsíros hatása. Lapos tetejű kabukival és a Real Techinques sminkszivaccsal szeretem felvinni, de az ujjakkal is könnyen felkenhető. Mivel elég durva felszínű a bőröm sok egyenetlenséggel, számomra a leginkább a sminkszivacsos applikáció vált be a legjobban ezzel a termékkel. Az illata nem erős. Olyan, mint egy testápoló illata, amit nem érezni nap közben.

Catrice BB Allroud Foundation on the skin: before and after

Catrice BB cream on the skin: before and after application
Catrice BB krém felvitel előtt és után

Catrice BB cream on the skin: befor and after application
Catrice BB krém felvitel előtt és után

It doesn't break my skin out, nor does it clog my pores. It is paraben-free.
Nem üt ki és nem tömíti el a pórusaim, ami remek hír. Parabenmentes.

Catrice foundations compared: Infinite Matt; BB Allround Foundation; Photo Finish

Swatches:

Catrice Infinite Matt / All Matt Plus;
Catrice BB Allround Foundation;
Catrice Photo Finish


Catrice Infinite Matt / All Matt plus foundation - 010 Light Beige
Catrive BB Allround Foundation - 010 Light Beige
Catrice Photo Finish - 010 Sand Beige


To sum it up, I was surprised that the Catrice BB foundation worked so well. Catrice base makeup never disappoints me. I definitely think that you should pick it up befire it's gone (if your skin type likes products like this, that is.) I picked up a backup as well, now for discounted price.

Összefoglalva: magam is meglepődtem, hogy milyen jól bevált ez az alapozó. Sosem csalódtam még a Catrice alapozókban. Szerintem érdemes megvenni mielőtt megszűnik, és a 700 Ft-ot teljesen megéri (még az 1800 Ft-ot is). Én vettem egy utánpótlást is, ha az első tubus elfogyna.

Have you tried this product yet?
Próbáltátok már ezt az alapozót?

Catrice Re-touch concealer pen review

~ Evinde

FTC: I bought the product with my own money.

8 comments :

 1. Sajnos még egy Catrice terméket sem próbáltam, de ez az alapozó nagyon meggyőzött arról, hogy igen is valahogy vennem kell. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szerintem mindenképp érdemes, nekem a kedvenc márkám. :)

   Delete
 2. Én is nagyon szeretem, sajnálom, hogy kivonják, illetve reménykedem, hogy az utódja is lesz legalább ilyen jó :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én is kíváncsi vagyok az újakra, de ezt is sajnálom egy kicsit.

   Delete
 3. én is beszereztem szerencsére és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve :) az én kombinált bőrömre tökéletes választás volt. Kár, hogy kifutó termék. Ha előbb tudom milyen jó kis kencefice lehet előbb megveszem

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy Neked is bevált. :)

   Delete
 4. oh, pont azon gondolkoztam, hogy milyen alapozót vegyek, mert amit eddig használtam nyárra, vészesen az utolsókat rúgja, plusz meg is szűnt.... szóval azt hiszem, megnézem magamnak Rossmann vagy Müller látogatáskor, mert meggyőzött a teszt + a 30as fényvédelem elég jól hangzik :) köszi a tesztet :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nincs mit, remélem Neked is tetszeni fog az alapozó. :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...