July 30, 2014

Essence Silky Touch Blushes - All Shades | Review + Swatches

essence silky touch blush review

In today's review, I am going to write about my favourite products from Essence ever: the Silky Touch Blushes. I own all six shades. You will see swatches and colour comparison as well. Let's jump right into it.

A mai tesztben az Essence Silky Touch pirosítóiról fogok írni - az összes árnyalatról. Már említettem, hogy ha ajánlani kell valamit az Essence-től, mindig ezek a pirosítók ugranak be először. Sok-sok kép, összehasonlítás és swatch következik.

essence silky touch blush review
Essence Silky Touch blushes - all shades

Whenever people ask me to recommend something from Essence, I always mention the Silky Touch blushes. These little gems are great for beginners, for blush junkies and for anyone who cares to enjoy healthy looking cheeks. The shade range is rather good, even deeper skintones will find shades that work for them.

Ezek a pirosítók tökéletesek a kezdőknek; a pirosítók megszállottainak és bárkinek, aki üde orcákat szeretne. A színválaszték a világos és a sötétebb bőrűeknek is kedvez: találkozhatunk szolidabb és élénk árnyalatokkal is.

essence silky touch blush review

There are a total of 6 shades in the range right now (July 2014), but since Essence is constantly changing their permanent range (two times a year), there is a chance that they will discontinue shades in no time, so they can bring new shades to the stores. Shade 30 and 50 will be discontinued next month, so you better pick them up if you want. Here is a list of the products athat are leaving the permanent range.

Jelenleg (2014. július) 6 árnyalat kapható, de mivel az Essence folyton változtatja az állandó kínálatát, ez bármikor változhat. Már írtam is itt, hogy a mai bejegyzésben szereplő 50-es és 30-as árnyalatok meg fognak szűnni augusztusban.

essence silky touch blush review

Let's talk about the packaging first, shall we? Essence is a budget brand, and you can see that the packaging is not too fancy. The blushes have transparent plastic cases, so one can see the colour without opening it. The plastic is not weak, so it will not break unless you go berzerk on it.

Beszéljünk kicsit a csomagolásról. Átlátszó keményebb fajta műanyagban kaphatóak a pirosítók, és ha valaki vigyáz a sminkcuccaira, nem lesz gond vele. Az enyémek évek óta megvannak, és egy sem törött, kopott vagy repedt.

Essence Silky Touch blushes: ingredients, shade names & other info 

The shade name, the ingredients and all the other necessary information can be found on the back of the blushes. You get 5g of product that is usually the standard quantity. The blushes are small and sleek so they are easy to travel with.

Az árnyalatok neve, az összetevők és minden egyéb tudnivaló a pirosítók hátoldalán található. Úgy egy évvel ezelőttig még pont úgy tették rájuk a "magyarosító" matricát, hogy ne látszódjon az árnyalat neve, és a matrica eltávolítását sínylette meg az egyik fenti árnyalat, ahogy az a képen is látszik. Öt gramm pirosítót kapunk 850 Ft-ért. A csomagolás pici, könnyen lehet velük utazni, nem foglalnak sok helyet.

essence silky touch blush all shades

As the name says, the texture of the blushes is silky and soft and they are not powdery (!!). I highly recommend to use a soft blush brush with them (like the Essence synthetic brushes), because rough brush bristles can scratch the surface. Please don't torture these little lovelies with a bad quality brush, okay?

Ahogy a nevük is mondja, ezek a pirosítók puhák és selymesek, nem porzanak (!!). Egy puha ecsettel gyönyörűen fel lehet őket vinni, de amúgy sem ajánlanék egy rossz minőségű durva ecsetet, mert az valószínűleg felsértené a puha felszínt.


The surface of the blushes is embossed with rings and circles, they kinda remind me of planets.
A pirosítók felszínén bolygókra hasonlító domború minta kapott helyet.

I haven't had any problem with the lasting power either, they will last up to 7-8 hours. The pigmentation depends on the shades: there are heavily pigmented and decently pigmented shades as well. If you are afraid of looking like a clown, these blushes might be perfect for you.You can modify the lasting power and the shades if you apply them over a cream blush. I'll talk about the colour payoff of each shade later, just keep reading. 

A tartósságukkal még sosem volt gondom, egy 7-8 órás napot minden gond nélkül kibírnak. Egy krémpirosítóval persze lehet fokozni vagy változtatni a színüket és a tartósságukat, ez magától értetődik.
Ha valaki fél a pirosítók használatától, akkor ajánlatos ezekkel kezdeni, hisz 6 árnyalatból 4 visszafogott árnyalat, amit csak nehezen lehet túladagolni.

Adorable; Babydoll; Secret It-girl

10 Adorable: light baby pink / világos rózsaszín
Adorable was my first Silky Touch blush. It is a very subtle light baby pink shade that is best for fair skin people. I've read that it is very similar to the Nars Sexappeal blush. Now the question: is it matte? All of these are matte on the skin, except shade 30. Even when swatching them, they are matte. If you look at them closely in direct sunlight, you'll notice micro sparkles. The sparkles don't show up on the skin.
Az Adorable volt az első új generációs Essence pirosítóm. Mivel egy világos és visszafogott árnyalat, ezért a sápadt és világos bőrűek legjobb barátja lehet. Sok helyen olvasni, hogy nagyon hasonlít a Nars Sexappeal pirosítójához. A kérdés az, hogy matt-e? Érdekesek ezek a pirosítók, mert a bőrön egy kivételével mind matt, erős napfényben viszont látni bennük egy-két pinduri csillámot. Szóval igen, matt, hisz az a lényeg, hogy felkenve hogy néz ki.

20 Babydoll: bright medium pink / élénk középtónusú rózsaszín
Babydoll is one of the shades that you have to be careful with. It is very pigmented so you will need to use a light hand.
A Babydoll az egyik élénkebb árnyalat, amivel vigyázni kell felvitelkor, mert könnyen bohócot csinálhatunk magunkból. Közepes és sötét bőrűek barátja lehet, de ha világos a bőrünk, óvatosan vigyük fel.

30 Secret It-girl: peach with gold shimmer / arany csillámos barack
It is the favourite blush of my Mom, and needless to say that it looks great on her. It is also one of my favourites, I already mentioned it in my top blushes for spring and summer post. The sparkle shows up on the skin.
Az egyetlen szín, aminek a csillámait látni az arcon is. Már írtam róla a legszebb tavaszi és nyári pirosítós bejegyzésemben. Édesanyám kedvence, és nagyon jól áll Neki. Én is szeretem, hisz alapvetően jobban szeretem a barackos színeket, mint a rózsaszínt. Meg fog szűnni augusztusban.

Natural Beauty; Sweetheart; Life's A Cherry

40 Natural Beauty: warm brown nude / meleg natúr árnyalat
Natural Beauty is my most used shade. It is one of those blushes that compliments bright eye looks / bright lip looks. It warms up the face without being too much. Natural Beauty is pretty similar to the oh-so-famous Exposed blush by Tarte.
A Natural Beauty a legtöbbet használt pirosítóm az összes közül, mert remekül megy egy élénk szemsminkhez vagy rúzshoz. Hasonlít az ikonikus Tarte Exposed pirosítójához, és majdnem minden sminkhez illik.

50 Sweetheart: light neutral peachy pink / semleges tónusú barackos rózsaszín
Sweetheart is also one of my favourites. Adorable is similar to it but Sweetheart has a neutral undertone, so it can be worn with a lot of different looks. Adorable has a strong pink undertone, while Sweetheart is the perfect mixture of soft peach and pink tones. You need to build it up a little, it is rather sheer. Perfect for beginners or for fair skin people.
Az egyik kedvenc pirosítóm. Szintén a nagyon világos bőrűek legjobb barátja lehet, mert építgetni kell ahhoz, hogy erős színt kapjunk. Hasonló az Adorable árnyalathoz, de míg az dominánsan pink, addig ez illik mindenhez, mert semleges tónusú. A színe is pont megfelelő: tökéletes átmenet a barack és a rózsaszín között. Meg fog szűnni augusztusban.

60 Life's A Cherry: bright in-your-face pinky coral / élénk rózsaszínes korall
I received it in a goodie bag last October. It is one of those shades that I don't usually buy for myself because it is very bright and pigmented. It is great for medium and deep skintones. If you're fair, use a very light hand with it.
Ezt a színt egy goodie bag-ben kaptam, de magamtól nem biztos, hogy megvettem volna. Mivel erősen pigmentált és nagyon élénk, a közepesen sötét és a sötét bőrű emberkék legjobb barátja lehet. Világos bőr esetén óvatosan vigyük fel.

Swatches: Essence Silky Touch blushes


10 - Adorable
20 - Babydoll
30 - Secret It-girl
40 - Natural Beauty
50 - Sweetheart
60 - Life's A Cherry


The very first shades of the Silky Touch blush family:


I started to photograph these blushes in 2012, you might notice that I took these photos with my older camera. I originally had 4 shades, but since then Essence added 2 new colours. Anyway, the very first Silky Touch blushes are the following:

Ezt a bejegyzést már 2012-ben elkezdtem összekészíteni, és látszik is a képeken, hogy még a régi gépemmel fotóztam. Az első négy árnyalat azóta újabb kettővel bővült tavaly augusztusban.

The original quartet: Adorable, Natural Beauty, Secret It-girl, Babydoll


Essence Silky Touch blushes swatched

The two newest shades are / A két legújabb árnyalat:

newest shades: Sweetheart & Life's A Cherry

swatches: 50 Sweetheart; 60 Life's A Cherry

Pink shades compared / Rózsaszínek összehasonlítva:

pink essence silky touch blush
Adorable - Babydoll - Sweetheart - Life's A Cherry

Peach & nude shades:

essence silky touch blush
Essence Silky Touch blushes: Secret It-girl and Natural Beauty

Essence Silky Touch blushes

You are missing out on these if you haven't tried them yet. Great quality for the prize, nice shade range, lovely colours and amazing texture. The Silky Touch blushes remain my favourite products that Essence has ever made.

Kimaradtatok a buliból, ha még egyet sem próbáltatok ezek közül. Az ár-érték arány remek, a színek csodásak és könnyű velük dolgozni. A Silky Touch pirosítók továbbra is a kedvenc termékeim azok közül, amit az Essence valaha is gyártott.

Have you tried them? Which one would you pick up?
Próbáltátok már őket? Ha nem, melyik árnyalatot próbálnátok ki?

~ Evinde

(P.S: you can find me on Instagram now!)

FTC: I bought 5 shades with my own money. Life's A Cherry was gifted to me.

10 comments :

  1. Egyetértek, szuper termékek!
    A Secret It-Girl a nyári kedvencem jelenleg, ezen kívül megvan még a Natural Beauty, Babydoll és a Life's a Peach.
    Örülök ennek a posztnak, így legalább tudom, hogy a Sweetheart az, amit meg kell még vennem a leárazáskor (és kíváncsian várom az új színeket is, bár a képek alapján kicsit sötétek lesznek, de majd óvatosan használom őket :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy Te is szereted őket :D Én is várom az újakat amúgy, jó kis vampy színek lesznek. :)

      Delete
  2. Those peachy ones look awesome :-)

    ReplyDelete
  3. Valóban a kedvenc Essence termékeim egyiket. Szerintem abszolút felveszik a versenyt drágább pirosítókkal is :)

    ReplyDelete
  4. Én is nagyon szeretem az essence pirosítókat, van is 3 és éppen most néztem ki még egyet, szerintem ár-érték arányban remek termékek :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy Neked is beváltak. :) Én a két új őszi árnyalatot lesem egy ideje. :D

      Delete
  5. They are so cute ...I have a warm medium undertone dont know which shade is best for me ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi! In my opinion, the most suitable shades for you are Natural Beauty, Babydoll and Autumn Peach (new shade). Let me know if you succeed! :) Thanks for stopping by!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...