September 27, 2014

Essence Hello Autumn Thermo Nail Polish | Review + Swatches


Today I am going to write about the second most interesting product of the Hello Autumn trend edition, the thermo nail polish. It is so cool, let me show it:

Ma a Hello Autumn trendkiadás második legérdekesebb darabjáról írok, a thermo körömlakkról. Olyan szuper kis körömlakk ez, alig vártam, hogy megmutassam.


Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk
(Again, the shade name screams Alucard to me. Hellsingers will understand)

Thermo or colour changing nail polishes often can be found in ther countries. In my country, however, these Essence thermo polishes are the first ones that are widely available.

Más márkáknál külföldön találni színét változtató körömlakkot, de az Essence körömlakkja az első, ami ilyen széles körben nálunk is kapható. 

Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk

As usual, you can find all the necessary info on the back of the bottle. It states that you are supposed to apply 2 coats. I used a base coat as well, but did not use a top coat, because I was afraid that the colour changing feature would not work with a top coat on it. (I can't be sure about that unless I tried it, but better safe than sorry). Don't worry about the chipping, it lasted me for 4 days without chipping, even though I did not use a top coat. That is pretty amazing!

A hátulján ismét minden hasznos információt megtalálhatunk, többek között azt is, hogy két rétegben kell felvinni a lakkot. Alaplakkot használtam, de fedőlakkot nem kentem rá. Nem vagyok biztos abban, hogy fedőlakkal a tetején is változna-e a színe, de ezt száz százalékosan nem tudhatom, amíg nem próbáltam. Fedőlakk nélkül sem pattogott le a körmökről, erre még visszatérek később.

Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk
warm hands - light peach colour

The colour looks nude in the bottle. When applied and you are not cold, it shows a lovely light peach colour (or let's call it light pumpkin shade, that is more festive).

Az üvegben nude-nak látszó lakk a körmökön világos baracknak látszik (vagy mivel ősz van, hívjuk világos sütőtök színnek). Ezt a színt akkor érni el, ha nem fázunk, tehát nem hideg a kezünk.

Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk
warm hands - light peach colour

Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk
base of the nails: light pumpkin colour (warm); tip of the nails: mauve nude (cold)

Here you can start to see a subtle transition from light pumpkin to mauve towards the tip of the nails. This means I was starting to get cold. When your hands are cold, the shade shifts into a darker mauve nude.

Itt már látszik, hogy kezdtem fázni, mert a körmök tetejétől a körömágy fele fokozatosan kezdett besötétedni a szín.

Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk
transition from a light pumpkin shade to a darker mauve colour

You can see that the tip of my thumb definitely shows a dark mauve colour, while the base of the nail is light peach / light pumpkin.

Itt is látszik, hogy a körmöm teteje mályvás nude színű, míg a töve világos.

Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk

Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk
almost entirely mauve nails, I was getting real cold

The darkest shade can be seen on the photo above, the weather was really cold. My hands are often cold even when the weather nice, so I get to see more of this amazing shade shifting. At some point, I had light peach nails on hand, and mauve on the other, because one of my hands was already cold.

A legsötétebbnek a fenti képen látszik, majdnem a teljes köröm mályva színűre váltott. Tovább nem akartam fagyasztani magam az udvaron, de ha az ember istenesen fázik, akkor az egész köröm maradéktalanul mályva színűre vált. Nekem persze nem feltétlenül kell fáznom ehhez, mert kicsi korom óta nagyon sokszor jéghideg a kezem anélkül is, hogy fáznék. Jelenleg a bejegyzés írása közben is meg tudnék fagyasztani pár embert az érintésemmel, pedig egyáltalán nincs hideg. :) Ennyit rólam, vissza a lakkhoz.

Essence Hello Autumn thermo nail polish - 04 Keep Calm & Go For A Walk
index finger: light peach (warm); other fingers: mauve (cold)

I have seen a lot of reviews, where gals with long nails got a lovely ombre effect from these shades. I have good news for everyone, because it works on short nails too. I cannot stress this enough. You don't have to have long nails to rock these thermo nail polishes. I have short nails, and you can see that it works on me just fine. I don't find long nails attractive, nor practical, so I'm always rocking short nails. That is the shortest lenght (on the photos) I can file them down.

Sok helyen láttam, hogy hosszú körmű emberkéken látszik igazán jól az átmenetes szín. Még több helyen olvastam, hogy rövid körműek nem merték megvenni, mert féltek, hogy nem működne a dolog. Van egy jó hírem, mert rövid körmökön is remekül váltogatja a színét, erre én vagyok a legjobb példa. Sem szépnek, sem praktikusnak nem tartom a hosszú körmöket, így mindig rövid körmökkel láthattok, évek óta. A képeken látható hossz a legrövidebb, amire vágni tudom. 


I find these colour changing nail polishes absolutely fab, I love things like that (e.g. the Hello Autumn colour changing blush). The thermo nail polishes will be in the permanent range as well.

Érdekes jelenségeket is produkál a lakk, például amikor az egyik kezem hideg volt, a másik pedig összkomfortosan meleg. Nem kell túl sokat találgatni, hogy ekkor bizony az egyik kezemen halvány sütőtök színű, míg a másikon sötétebb mályva színű volt a körmöm. Ezt a felemás jelenséget egy kézen is láthatjuk, a fenti képen a mutatóujjam világos, míg a többi körmöm mér majdnem teljesen mályva színű. Nekem nagyon tetszik, hogy így váltogatja a színét. :) Jó, hogy ezek a lakkok az állandó szortimentbe is bekerülnek.


Utólag megemlíteném, hogy fedőlakk nélkül 4 napig bírta lepattanás nélkül a lakk, ami nálam nagyon jónak számít, tekintve hogy utaztam és mosogattam is közben. A limitált kiadásos Essence lakkok tartósságával sosem volt gond.

More reviews of Hello Autumn products / További tesztek a kollekció darabjairól:
Fall makeup look using the Hello Autumn palette and eye pencil: click
Essence Hello Autumn Haul: read it here
Essence Hello Autumn eye pencil review + swatch: read it here
Essence Hello Autumn colour adapting blush review + swatches: read it here
Essence Hello Autumn eyeshadow palette review + swatches: read it here

~ Evinde

I purchased the product with my own money.

13 comments :

  1. Szép a színe nagyon, olyan kis természetes :)

    ReplyDelete
  2. Ezt én is kinéztem magamnak, nem tudom, miért, de én púderrózsaszínre számítottam, nem sütőtök színűre. Ettől eltekintve még persze szép, meg maga a színváltós tulajdonsága is lenyűgöz, úgyhogy legközelebb, ha Rossmannban járok, meg fogom venni, a többi szín amúgy sem fogott meg most annyira. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én sem ilyenre számítottam volna, mondjuk a hátulján írják, hogy narancs színűre vált, úgyhogy nem zsákbamacskát vettem. :)
      Engem megfogott még legalább kettő, de amire Müllerbe jutok, biztosan le lesz fosztva. :/

      Delete
  3. Nekem a piros van meg, az is szuper módon váltogatja a színét :) ezzel is szemeztem, lehet, hogy legközelebb megveszem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Néztem a pirosról képeket, tényleg szép. Még a burnt orange árnyalatú izgat egy picit, de nem vagyok benne biztos, hogy jól állna-e.

      Delete
  4. nekem a road trip-es thermo van meg halványka árnyalatból, és szerintem az meg ez a lakk kb ugyanolyanok, a színüket elnézve.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azokat a lakkokat meg sem néztem még közelről, de a dupe-gyanú mindig jó hír.

      Delete
  5. Jól néz ki ez a lakk, főleg hogy az alap szín is nagyon kellemes, de mikor a thermo hatás érvényesül, na az a szín az, ami igazán begyere nekem :)

    ReplyDelete
  6. Akkor ajánlom figyelmedbe a mood polishokat, de az ebayen rendelős sztori lesz valószínűleg. (themoodpolish.com)

    ReplyDelete
  7. Nekem a piros van meg, én is hezitáltam a fedőlakkon, de úgy is váltja a színét :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...