June 23, 2015

Lovely Color Wear Longlasting Lipstick | Review, Swatches, Comparison, Dupes | Teszt

lovely color wear longlasting lipstick

Lovely Cosmetics joined the satin-matte lipstick bandwagon almost a year ago. There are four colours available, and I will show you all of them today, along with lip and hand swatches. I also have a couple of dupes which I will mention at the end of the post.

A Lovely is csatlakozott a matt ajakkencéket népszerűsítő márkák csapatához. Már egy éve szerezhetjük be a Color Wear matt rúzsceruzákat, amik 4 színben kaphatóak. Ma ezekről írok, ajkakon és kézfejen is megmutatom őket, valamint összehasonlítom őket más termékekkel.



The Lovely Color Wear longlasting lipsticks are technically matte chubby sticks. They come in a twistable jumbo pencil packaging, so sharpening is not needed. Each of them contains 2g of product, and the price is very nice. It's around $3-4, if I remember correctly. I bought mine during last August and September, so I have been using them for almost a year. I took the pics last Autumn. 

A Lovely Color Wear tartós rúzsai gyakorlatilag matt rúzsceruzák. Feltekerhető műanyag csomagolásban kaptak helyet. Az áruk nagyon baráti, ha jól emlékszem, 700 Ft körül juthatunk hozzájuk. A rúzsceruzák tömege 2g. Az első ilyen Lovely matt rúzst tavaly augusztusban vettem, és annyira megszerettem, hogy a maradék három árnyalat is hazajött velem egy hónappal később. Már majdnem egy éve használom őket, a képeket pedig ősszel készítettem.

lovely color wear long lasting lipstick
Lovely Color Wear longlasting matte lipsticks - all shades

They have a silicone-like texture, so they are very comfortable to wear. Many people prefer silicone-type matte lipsticks to oldschool matte lipsticks, because they are not drying.

A Lovely matt rúzsceruzái a szilikonos matt ajakkencék táborát gazdagítják, ami annyit jelent, hogy úgy ad matt hatást a termék, hogy egyben kényelmes viselet is az ajkakon.

lovely color wear lipstick
Lovely Color Wear hosszantartó matt ajakrúzs - összes árnyalat

These little chubby sticks go on the lips easily, and last rather long on the lips without drying them out. You might have to reapply them after eating. They have a satin-matte finish, and you can apply lipbalm under or on top of it if needed, without breaking the product down.

Könnyen felvihetőek az ajkakra, és sokáig fennmaradnak anélkül, hogy szárítanának. Evés után fel kell frissíteni őket, de az ivást és a beszédet gond nélkül bírják. Ajakbalzsamot a Lovely matt rúzsok alá és fölé is kenhetünk anélkül, hogy az ajakbalzsam lebontaná vagy lemorzsolná a terméket. Ez jó hír, mert sok matt ajakkence lebomlik, ha ajakbalzsammal érintkezik.

lovely color wear longlasting lipstick swatches
Lovely Color Wear longlasting lipsticks on the lips

The Lovely Color wear matte lipsticks are strongly pigmented, as most matte lip products are. You can sheer them out by patting them on, if you want. They are not sticky or dry feeling; you can rub your lips together without any problem.

A Lovely matt rúzsceruzái nagyon jól pigmentáltak, ez általában így van a legtöbb matt rúzs esetében. Ujjal ütögetve halványan is fel lehet őket vinni. Nem ragadósak vagy szárazak az ajkakon, minden gond nélkül bírják az ajkak többszörös összedörzsölését.

lovely color wear longlasting lipstick swatches
Lovely Color Wear longlasting lipstick - Nr. 4

lovely color wear longlasting lipstick swatches
Lovely Color Wear longlasting lipsticks on the lips - all shades

If you are sensitive to fragrance, you might want to sniff the Lovely Color Wear matt lipsticks before buying because they have a semi-strong smell. It reminds me of a mixture of clay and artficial fruit scent. Fortunately, the scent does not linger. These chubby matte lipsticks don't have a taste.

Közepesen erős, agyag és mű gyümölcs illata van a rúzsoknak, így az illatra érzékenyek figyeljenek oda vásárlás előtt. Az illat elillan pár perc után. A Lovely matt rúzsceruzáinak nincs íze.
 
lovely color wear longlasting lipstick
Catrice Pure Shine Colour Lip Balm - I Don't Red It (best name ever)
Lovely Color Wear longlasting lipstick - Nr. 1

Above, I compared it to a Catrice Pure Shine colour lip balm. As you can see, the Catrice balm is very sheer and moisturising with a shiny finish, while the Lovely Color Wear matte lipstick is pigmented with a satin-matte finish. They both live up to their own claims.

A fenti képen összehasonlítottam a Lovely matt ceruzáját a Catrice hidratáló ceruzájával, hisz valószínűleg sokan próbáltátok az utóbbiakat. A két termék teljesen más: a Catrice terméke egy színezett, fényes és hidratáló ajakbalzsam ceruza, míg a Lovely terméke egy pigmentált matt rúzsceruza. Mindkét termék ellátja a saját feladatát.

Lovely Color Wear longlasting lipstick dupes:

Below, I will show you a couple of dupes I already had in my stash, without realising it earlier. They are very similar in colour, not in finish.

Találtam pár alternatívát is a kollekciómban. Ezek a termékek színben hasonlóak, nem pedig finishben és textúrában.

lovely color wear longlasting lipstick
Maybelline Hydra Extreme lipstick - 411 Windsor Rose
Lovely Color Wear longlasting lipstick - Nr. 3

The Maybelline lipstick is basically a perfect dupe for the Lovely lipstick, minus the matte finish.
A Maybelline rúzs gyakorlatilag egy 100%-os dupe színben, a Lovely rúzs krémes alternatívája.

Catrice Pure Shine Colour Lip Balm - Rusty In Peace
Lovely Color Wear longlasting lipstick - Nr. 2

The Catrice Pure Shine colour lip balm is only a dupe in terms of colour. It is a creamy and shiny version of the Lovely Color Wear matte lipstick. Both products are rusty nude shades.

Ismét egy Catrice-Lovely kombó, a Catrice ajakbalzsam a Lovely matt rúzs krémes és hidratáló megfelelője. Mindkettő rozsdás natúr árnyalat.

Miss Sporty lipstick - Malaga
Lovely Color Wear longlasting matte lipstick - Nr. 1

Miss Sporty's Malaga kicks the butt of most red lipsticks, it is basically a neon red shade. These two are not really dupes, but they are close. You don't need both of them. Malaga pwns the Lovely one in pigmentation, as you can see. I worship Malaga. Every girl needs Malaga. 

A Miss Sporty Malaga rúzsa nem teljesen olyan, mint a Lovely rúzs. Utóbbinál sokkal élénkebb és pigmentáltabb, de ennek ellenére hasonlóak. A Malaga nagy kedvencem, minden piros rúzsomat lepipálja színben.

mac velvet teddy dupes
Rimmel Lasting Finish lipstick - Asia
Lovely Color Wear longlasting lipstcik - Nr. 4
Essence longlasting lipstick - Barely there!

Finally, a comparison of 3 mauve nudes, or should I say, Marsala nudes. This colour is very popular in the beauty world now, many refer to it as Kylie Jenner-type lip shades. I don't really care about the hype that surrounds her, she did not invent mauve nudes, obviously. All three shades are supposedly dupes for MAC Velvet Teddy, but I can't say it fore sure, since I don't own Velvet Teddy. They are beautiful mauve shades regardless, I like to wear them during the colder months.

Végül elérkeztünk három mályvás nude színhez, amik az év színének, a Marsalának kedveznek. Sokan Kylie Jenner nevével dobálóznak, ha ilyen színt látnak. Nyilván nem Kylie találta fel ezt a színt, már a felbukkanása előtt is csodaszép és kedvelt árnyalat volt. Az első ilyen rúzsom a Rimmel Asia volt, amit évekkel a Kyle-hisztéria előtt, 2010-ben fedeztem fel, és meglepő módon még mindig nem szűnt meg. A sokak által kedvelt Airy Fairy árnyalat sötétebb testvére az Asia. Az Essence és Lovely rúzsok viszonylag újak a piacon. Elvileg mindhárom szín a MAC Velvet Teddy alternatívája, de biztosan nem tudom, mert utóbbi nincs a tulajdonomban. A mályvás nude színeket főleg ősszel és télen hordom, mert nagyon sok sminkhez és alkalomhoz illenek.

Have you tried the Lovely Color Wear longlasting lipsticks?
Próbáltátok már a Lovely matt rúzsceruzáit?


Similar products / Hasonló termékek:

~ Evinde

I purchased the products with my own money.

8 comments :

  1. Uh ezekre még fel se figyeltem! Kösz a hasznos infót, a 4es tuti jön, ez a szín áll rajtam a legjobban, de a többit is lecsekkolom hátha mutat a bőrömön :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majd írj, hogy hogy tetszik, ha kipróbáltad :D

      Delete
    2. Tényleg szuper! Lelkesen használom azóta. Ahogy sejtettem a 4es tetszik nagyon :) a rózsaszínt nagyon sajnálom, de sztem az kifejezetten vilagos bőrre való.

      Delete
    3. Örülök, hogy bevált! :)

      Delete
  2. Hiányzik nekem közülük egy berrys, bogyós szín, de ezek is nagyon tetszenek. Eddig én sem vettem észre őket, lehet legközelebb beszerzem valamelyiküket:) Ritkák a jó matt "rúzsok", ezek pedig szépen pigmentáltak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én fekete ceruzát szoktam kenni a Nr. 4 alá, és voilá, vampy bogyós szín :) Szerencsére eddig nem volt még rossz tapasztalatom matt rúzzsal, bár még nincs belőlük túl sok a gyűjteményemben, talán 12-15 darab.

      Delete
  3. Hellou,beutiful blog. I love Lovely company,it is a polish brand ;) Greetnigs :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...