October 7, 2015

Max Factor Velvet Volume Mascara | Review + Try-on


A Max Factor erőssége a szempillaspirálokban rejlik véleményem szerint, így kíváncsi voltam, hogy a legújabb családtag hogyan is teljesít. Megmutatom, hogy miként is néz ki a pillákon a Velvet Volume spirál, és hogy mik a tapasztalataim.

Max Factor's game is the strongest when it comes to mascara, so I was very curious when I realized that they released a new one called Velvet Volume (by False Lash Effect). I am here to share my thoughts and to show you before & after photos. 



Max Factor Velvet Volume mascara 

A Velvet Volume egy újabb csavar a népszerű False Lash Effect spirálon, így várható volt, hogy nem nagyon lőhetünk vele mellé. A csomagolás is hasonló: duci tubus és szilikon kefe, fekete-arany színkombinációval.

Since it is another twist on the popular False Lash Effect mascara, it's not a surprise that the packaging is similar as well: chubby tube & silicone wand. 

Max Factor Velvet Volume mascara 

A kefén rövid és hosszú tüskék váltják egymást, ezért ezt preferálom a FLE keféjéhez. Mivel utóbbinak rövid tüskéi vannak, gyakran összekenem a szemhéjam, ha nem figyelek eléggé. A hosszabb tüskék azért a barátaim, mert nem kell olyan közel tennem a kefét a pillák tövéhez, így könnyebben elkerülöm, hogy maszatos legyen a bőröm. Mivel szilikon, azaz kemény műanyag, könnyen megbökheti az ember a szemét. Én már hozzászoktam a hasonló, keményebb műanyag szempillakefékhez, így nekem ez nem probléma.

The wand has long and short bristles as well, but since it is a silicone material, it can poke the eye easily. I am used to silicone wands by now, so it's not a problem for me. I really like the wand on this one. 

Max Factor False Lash Effetc, Velvet Volume and Clump Defy mascara party
(same packaging)

Ha a Clump Defy és a FLE szempillaspirálok tetszettek, akkor ez a darab is a kedvetekre tesz majd. A mindenkori kedvencem továbbra is a Clump Defy, de a Velvet Volume sem marad le sokkal mögötte.

To me, it is a lot easier to use than the FLE mascara, because this one doesn't get on my eyelid thanks to the longer spikes. Even though I quite adore my FLE, I often smear mascara on my lid. If I had to compare the wand to the Clump Defy wand, the latter one would be the winner. The Clump Defy mascara is still my holy grail, I just can't get enough of that one. 

False Lash Effect (left)
Velvet Volume (center)
Clump Defy (right)

A Velvet Volume lényege, ahogy a MF leírja:

"Az új dúsító kefe lehetővé teszi az egyszerű felvitelt, szakszerűen elosztott hosszú és rövid sörtéi pedig az összes pillát elérik, egészen a tövektől. Ezen kívül a formulája természetes méhviaszt tartalmaz, melytől a pillák érezhetően puhává válnak. Természetes alakjának köszönhetően könnyű vele a dúsítás. Az eredmény:bársonyos, csábító pillák."

Egyetértek a fentiekkel, nem tudok semmibe sem belekötni. Egész egyszerűen egy jó spirálról beszélünk, ami a legtöbb embernek tetszeni fog és alapvetően ellátja a tartósság, dúsítás, hosszabbítás és kenődésmentesség feladatait. Ha meg kéne alkotni egy spirált, ami a legtöbb embernek megfelelne, akkor véleményem szerint ez lenne az.

If you've had the chance to try either the FLE or the Clump Defy and liked them, you will like the Velvet Volume mascara as well. It doesn't smudge or flake and builds up beautifully. It's not as clump-free as the Clump Defy one (obviously), you will get teeny tiny flakes with this one after applying the 3rd layer. Two coats is enough for a gorgeous sultry look. I used 3 coats on the photos, just to show you how I like to use it.

Max Factor Velvet Volume in 3 coats (right & below)

Egy-két réteg elég ahhoz, hogy valami kis pluszt adjunk a pilláinknak. A kis pluszt főleg azoknak ajánlja a spirál, akik szeretik a drámai hatást, de ezt tovább is fokozhatjuk. Én három réteget használtam a képeken, mert én így szeretem, de a harmadik réteg után már előbukkanhat egy-egy apró kis csomó a pillák végénél, amit érdemes kifésülni.

In my opinion, it lives up to its claims (read it here). The main goal of this mascara is to give the lashes a velvety smooth finish, thank to the mousse-like texture. It separates and gives decent volume, so two thumbs up for that.


Örülök, hogy ismét egy újabb szuper spirál került be a False Lash Effect családba. A Velvet Volume egy olyan darab, ami jó barát lehet a sietős reggeleken és alkalmi sminkek esetén is.

Kipróbálnátok?

További új Max Factor termékekről a lenti linkeken keresztül olvashattok.

I am happy to confirm tha MF did it again, they made another great mascara. Just a heads up: peeps in the US will probably find this macara at Covergirl, they are sister brands.

I am very happy with the results. Would you try it?

Other Max Factor newbies:

~ Evinde

The product was provided for review purposes.

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...