September 21, 2014

Essence Hello Autumn Eyeshadow Palette | Review, Swatches + Comparison


Folytatódjon a sor a Hello Autumn kollekció egyik palettájával: színmintákkal, Catrice Nude paletta összehasonlítással és teszttel érkeztem. 

I continue my Hello Autumn reviews with the brown eyeshadow palette: I'll show you swatches and compare it to the Catrice Nude palette as well. 

Essence Hello Autumn eyeshadow palette - 01 Walk In The Park

A paletta ránézésre pontosan úgy néz ki, mint a Catrice hatos palettái: egyforma méret, átlátszó tető, hat szemhéjpúder. Ez nem meglepő, hisz testvérmárkákról van szó. A Love Letters kiadásban is ilyen csomagolással találkozhattunk. A kis falevelek továbbra is a csomagolás legjobb elemei, imádom őket.

The palette looks exactly like the Catrice Nude and Bright palettes: 6 shades, transparent lid, compact size, no mirror. The fall leaves are still my favourite thing about the packaging. 

Essence Hello Autumn eyeshadow palette - price, packaging & additional info

All the necessary info can be found on the back of the palette (application tips, weight). As I said, you get 6 eyeshadows for 7$, but the price might be lower in the US. One thing I will never understand is the fact that a Greman brand is actuall more expensive in Europe than it is in the States.

Minden szükséges információt a paletta hátulján olvashatunk (tippek, tömeg). A Hello Autumn paletták ára 1400 Ft.

Essence Hello Autumn eyeshadow palette: 6 autumn leaf inspired shades

Jó minőségű szivacsos applikátort kapunk a palettához. Sokszor említettem már, hogy ezeket ne dobjátok ki, hisz a hibrid púder-krém állagú szemhéjpúdereket ilyen applikátorral lehet a legszebben felvinni. A legtömöttebb ecset sem tud úgy színt pakolni a szemhéjra, mint az ujjunk, vagy egy szivacsos applikátor. Az alsó szempilláknál való maszatoláshoz is kiváló kis eszközök.

You get a good quality sponge tip applicator with the palette, don't throw it out. I've said many times that sponge tip applicators are the best for applying hybrid powder-cream eyeshadows (e.g. L'Oreal Infallible).

Essence Hello Autumn eyeshadow palette - 01 Walk In The Park

A púderek állaga is olyan, mint a Catrice Nude paletta szemhéjpúderei: átlagos tapintású de jobb minőségű, mint a legtöbb Essence mono szemhéjpúder. Egy kicsit porolnak, ezért érdemes leütögetni az ecsetet felvitel előtt. A színek pigmentációja is átlagos, és árnyalattól függő. A sötétebb színek erősebben pigmentáltak, mint az első három világos árnyalat. Könnyen el lehet őket dolgozni. Már sminket is készítettem a palettával, alulra be is linkeltem.

The texture of the eyeshadows is identical to the Catrice Nude palette eyeshadows: average formula, average pigmentation. The darker shades are more pigmented than the lighter shades are. You can work with them easily, they blend well. They are a little powdery, so tap your brush before applying. I created a look with this palette, the link is below.

Hello Autumn Walk In The Park eyeshadow palette: shades up close

Lássuk a konkrét színeket: az összes árnyalat az ősszel lehulló falevelek színeit adja vissza szemhéjpúder formában. Van itt vanília, visszafogott arany, rozsda egy kis arany duokrómmal, 2 féle bronz és egy sötétebb meleg tónusú barna. Csodaszépek, a kedvencem a rozsda színű duokróm (balról a 3. szín). Ránézésre nem lehet megállapítani, hogy irizál, de felkenve azért megmutatja magát. Tudjátok, hogy imádom a duokróm szemhéjpúdereket. Az összes árnyalat selyemfényű vagy csillámos, matt nincs köztük.

Now lets talk about the shades: vanilla, subtle gold, duochrome copper, 2 different bronzes and a dark warm brown. All shades are shimmery or satin finish. My favourite one is the duochrome copper shade: it shifts to gold when tilted. You know that I love my duochrome shades.


Egy újabb natúr palettával állunk szemben, ami elég visszafogott ahhoz, hogy munkába és iskolába is felkenjük; ugyanakkor a színválogatás miatt egy csodaszép őszi palettát is kapunk egyben, ami minden szemszínnel jól párosul. Általában a rozsda színek a kék szemet egészítik ki a legjobban, de ez csak papíron színkeréken igaz, és arra való, hogy megszegjük. 

Walk In The Park is a beautiful nude palette with a twist: it is suitable for work and school, yet it is a lovely autumn themed palette because of the shades that remind me of the turning leaves. These shades would work with all eyecolours, even though coppers and bronzes are supposed to look best with blue eyes. That's a rule to break, guys. Both green and brown eyes would look great with these colours.

Essence Hello Autumn eyeshadow palette - 01 Walk In The Park swatches

Essence Hello Autumn eyeshadow palette shades

Catrice Absolute Nude palette vs. Essence Hello Autumn Walk In The Park eyeshadow palette

Most jöjjön az összehasonlítás a Catrice Nude palettájával: ahogy említettem, a csomagolás, pigmentáció és textúra szinte ugyanaz. Bár a színek közt első ránézésre akad pár hasonló, 100%-os egyezés egy árnyalatnál sincs.

Now let me compare these palettes above. As I said, the packaging, the texture and the pigmentation is very similar, I could say that it is the same. Even though there are shades that look similar, not a single 100% match can be found in the palettes.


Két színt érdemes hasonlóság terén megemlíteni, a paletták legvilágosabb és legsötétebb árnyalatait. Bár a színmintákon ez nem látszott annyira, de a valóságban nem egyeznek meg a színek. 

Two shades are woth to be mentioned as far as dupes are concerned: the lightest and the darkest shades in both palettes. The swatches didn't do it justice, but they are actually different in real life. 

Catrice Nude palette vs. Essence Hello Autumn palette swatches

A Catrice Nude paletta legvilágosabb színe sápadt bézsbe hajlik, míg az Essence paletta legvilágosabb színe majdnem teljesen fehér felkenve. A Catrice paletta legsötétebb színe hideg tónusú, az Essence paletta legsötétebb árnyalata viszont hajszálnyit világosabb, és egyértelműen meleg tónusú.

The lightest shade in the Catrice palette looks like a pale beige, while the lightest Essence shade looks almost white. The darkest shade in the Catrice palette is cool toned, while the darkest shade in the Essence palette is somewhat lighter and warm toned.

I think the brown palette of the collection is definitely worth picking up. I havent swatched the green palette in stores, but if you're into greens, you might want to check that one out as well.

Fall makeup look using the Hello Autumn palette and eye pencil: click
Review of the Hello Autumn eye pencil can be found here
Essence Hello Autumn thermo nail polish review + swatches: read it here
Review of the Hello Autumn colour adapting blush can be found here
My Hello Autumn haul can be found here

~ Evinde

I bought the product with my own money.

9 comments :

  1. Nagyon szépek a színei! :)
    Tegnap az üzletben meggyőztem magam, hogy nincs erre szükségem, de most elbizonytalanodtam :D

    ReplyDelete
  2. Azta, egészen jól teljesít ez a kis apróság, és ideális táskabarát lenne :-) Köszi a tesztet :-)

    ReplyDelete
  3. Jajj, egy ideje elbűvöl minden, amiben nude színek vannak... és tudom, hogy sosem elég belőle..de az utóbbi időben annyit szereztem be belőlük, hogy azt hiszem, ő kimarad. Aztán majd egy üzletben meggondolom magam :D
    És hurrá, végre valaki, aki úgy gondolja, hogy a normális applikátorok nem totál feleslegesek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Engem is, pár éve :D A Naked-et hibáztatom.
      Végre valaki egyetért velem az applikátorokkal kapcsolatban. :)

      Delete
  4. Nagyon jó kis paletta ez, pedig a trendkiadásos paletták általában nem valami jó minőségűek.
    Viszont annyi ilyen színem van, hogy nem vettem meg, pedig ebből még pont volt. Persze a leveles púder és a kinézett lakkok elfogytak, úgyhogy csak az egyik szemöldökszettet hoztam el. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem nem voltak rossz tapasztalataim trendkiadásos palettákkal, sőt. :) A Metallics paletták pár évvel ezelőttről például mindenkori kedvenceim. :D

      Szemöldökszett milyen? :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...