May 11, 2011

MAC Viva Glam Gaga II Lipstick - Review & Swatches

In the middle of March, I bought my first MAC product: the Viva Glam Gaga II lipstick. It was a good choice, because I love nude lipsticks, and in my opinion, MAC has great selection in nude lipsticks. The only negative thing is that MAC is twice expensive here than in the US or in other countries.The lipstick was 25$ here (which is ridiculous), but the money goes for charity,as all of the Viva Glam products.

Március közepén sikerült szert tennem az első MAC sminktermékemre: a Viva Glam Gaga II rúzsra. Jó döntés volt, mert szeretem a nude árnyalatú rúzsokat, és véleményem szerint a MAC jeleskedik a leginkább az ilyen  rúzsok piacra dobásában. Az egyetlen hátrány, hogy nálunk megközelítőleg 2x olyan drága a márka,mint pl Amerikában (ami nevetséges és szánalmas). Annyi vigasztal,hogy a teljes összeg jótékony célt szolgál,mint az a Viva Glam termékek vásárlásánál megszokott.



The shade is a really pretty warm nude beige with a bit of peach tone to it.Supposed to be similar to Creme d'Nude, but Gaga II is more pigmented and a bit different in tone. It is an amplified finish, so it gives a creamier texture (however not as creamy as the cremesheen finishes,obviously),gives a medium matte finish,and has great pigmentation. I was afraid that it will be too dark or too brown for me,since I have light skin, but it matches me perfectly. It might be on the drier side for those who prefer cremesheen finishes, but applying lipbalm under it will solve the problem.

Az árnyalat szépséges: natúr bézs egy kis barack színű altónussal vegyítve.Azt olvastam róla,hogy hasonló a Creme d'Nude árnyalathoz, bár a Gaga II pigmentáltsága erősebb és egy kicsit különböző a tónusa. Amplified finish-ű,ami annyit jelent, hogy krémes a textúrája (bár nyilván nem annyira,mint cremesheen finish-ű társaié), szuper a pigmentációja és közepesen matt hatást ad az ajkaknak. Tartottam attól, hogy túl sötét vagy túl barna lesz a rúzs,mivel világos a bőröm, de szerencsére nem így lett, világos bőrűek is nyugodt szívvel hordhatják, mert pazarul néz ki.(főleg egy füstös szemmel) Lehet,hogy egy kicsit száraznak fogják tartani páran,főleg azok,akik a szuper hidratáló szájkencékhez vannak szokva, de egy kis ajakbalzsam felvitele a rúzs alá megoldja a problémát.



The packaging is the same as MAC lipsticks have (=bullet shape), except that this has black-red colour pairing (and since I'm a huge Hellsing freak,I prefer this to the original black-silver colour combo) and there's Gaga's sign on the box and on the tube as well.

A csomagolása a szokásos (= töltény alakú), annyiban tér el csupán, hogy a klasszikus fekete-ezüst színkombinációt fekete-piros váltja fel (amit én előnyben részesítek óriási Hellsing-mániás lévén). Gaga aláírása a dobozon és a tubuson is megtalálható, akárcsak a Gaga I rúzs esetében.


Gaga II is taste-free and has vanilla scent (like all of the MAC products), which is so nice, I totally love it. Doesn't smell fake or disturbing. It ususally can wear it 4-5 hours long without eating before it disappears, which is kinda good.

A rúzsnak nincs íze, ám nagyon kellemes, természetes hatású vanília illata van (mint az összes MAC terméknek),ami egyáltalán nem zavaró vagy tolakodó. Általában 4-5 órán keresztül tudom viselni,anélkül hogy lekopna (evés nélkül),ami meglehetősen jó eredmény tekintve azt, hogy mindenféle rúzst képes vagyok 2 óra alatt lebeszélni a számról.



Sorry for the crappy swatches, lighting wasn't really my BFF when I was taking the photos. Gaga II is way more beautiful than on the photos.

A tesztek minősége lehetne jobb is. A rúzs sokkal szebb a valóságban,de a fényviszonyok elég gyengék voltak,köszönhetően a szakadó esőnek.


Allover: 
Gaga II is one of my favourite lipsticks.I absolutely like it, and I'm planning to buy more lipsticks by MAC, however I need to save money asap. Do you own this lipstick? U like it? What about nude lipsticks,u like them? :)

Összességében nagyon szeretem ezt a rúzst,az egyik kedvencem lett. Tekintve, hogy a MAC-nek gyönyörű nude rúzsai vannak, valamikor biztosan fogok még venni hasonlót, bár akkor már most el kell kezdenem spórolni. :')

Mit gondoltok a MAC-ről illetve a magyarországi árakról? Tapasztalatok?
Hogy viszonyultok a nude/natúr árnyalatú rúzsokhoz? Megköszönném,ha kommentelnétek,újabban ugyanis elég passzívak vagytok ilyen téren. ;)


xo Eve

10 comments :

  1. Sajnos nem csak nálunk drágább a Mac, szerintem Európában mindenhol. Elég abból kiindulni, hogy sokszor úgy váltanak, hogy 1$ = 1€, ez ugye máris sokat dob az áron. Plusz szállítási, vámolási stb költségek, gondolom, hogy még feljebb megy..
    Szép amúgy a rúzs, én is szemezek vele, de nem tudom, hogy jól állna-e. Nem csinál hulla-ajkakat?

    ReplyDelete
  2. Én is imádom a nude árnyalatú rúzsokat, amolyan jokerek, mert szinte mindenhez jól állnak. A Mac árain magam is ki vagyok akadva, de ez nem egyedi eset, itthon az LA makeup is egy közép árkategóriás sminktermék, míg amerikában 1-2$-ért bárhol utánad vágják. Szóval ismerős az érzés :\

    ReplyDelete
  3. I LOVE THIS LIPSTICK! -wears all day and night- It looks GORGEOUS on everyone, really.. well, maybe not VERY dark skintones, but generally I feel that it suits a lot of people from fair-medium! : D

    ReplyDelete
  4. I have to say I was really dissapointed when MAC released this lipstick. I feel like it only works on a selected number of skintones. I wish they had released a more universal colour especially since proceeds to go charity.
    xx
    Alicia

    ReplyDelete
  5. És az északi országokban még drágább a Mac, Ausztráliában pedig horror.:)

    ReplyDelete
  6. It's in my wishlist! This or the lipgloss. MAC costs more in my country too but since it's for charity it's ok. :)

    ReplyDelete
  7. Én is nagyon szeretnék MAC cuccokat, de valahogy sajnálom rá a pénzem. Lehetne egy kicsit barátibb az biztos. A rúzs nagyon szép!!!!

    ReplyDelete
  8. There is an award waiting for you in my blog ;)

    ReplyDelete
  9. Az ár legtöbbször az adott ország adózásától és bürokrációjától is függ. Míg Amerikában 7% az adó, addig Mo-on 25% + vám, környezetvédelmi adó + szállítás + forgalombahozási engedélyek + stb. Szóval mire behozol 1 db színt egy kamionnyi mennyiségben, hogy egyáltalán megérje a beszállíttatnod Amerikából, és mire elintézed az engedélyeket arra az 1 színre, addigra kimegy a divatból és a kutyának sem kell. Nos ezért kerül ennyibe itt Magyarországon. Sajnos. Egyébként a MAC nude szín számtalan más másrkában is előfordul, sőt vannak amelyek sokkal jobbak szerintem és még az ára is barátságosabb.

    ReplyDelete
  10. @Carmenesque: nem csinál :D de ez a hulla ajak dolog akkora baromság...egy halvány lila/kék rúzs szerintem hullásabb,mint egy nude :D amúgy a bőrszíntől függ,az én bőrömhöz pont jó :)

    @Biu: igen, sajnos a Maybelline,L'Oreal is hasonló,fele annyit sem érnek,mint amennyi az áruk. Az LA termékek is nagyon drágák,épp néztem,plusz a csomagolás az árhoz képest nagyon elmaradott/olcsó.

    @Nani: yep,and it looks great on you,btw. :P

    @Alicia: I'm really sad that this lippie isn't working for you. :/ I totally love it.

    @Andi: igen,Ausztrálián padlót fogtam :D Még egy ok,hogy ne menjek oda,ha már a méteres átmérőjű,utcán sétálgató pókok nem lennének elég ok :D

    @Natalie: yep,that is soo generous from MAC :)

    @samelike:igen,én is vívódtam egy ideig,mire rászántam magam. :/ Ennyi pénzért megveszem kb a Rossmannt :D

    @Sminkorult:így már érthető az ár,köszi az infót :) Én amúgy nem sok nude színnel találkoztam MAC-en kívül. (Magyarországon). Mondhatnám azt is,hogy gyakorlatilag eggyel sem.(1-2 kivétel akad) Még a Rimmel Nude Delight-ja sem kapható nálunk,szóval...:/
    Plusz MAC-nek jóval több van,ha veszem a limitált kiadásokat plusz az állandó kollekciót.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...