October 28, 2013

Halloween SFX Makeup | Olivia from Evil Dead - Split Face


Continuing on with my Halloween looks for this year, today's look is based on Olivia's from the Evil Dead remake.

Folytatnám is az idei Halloween sminkek sorát a következővel. Az inspiráló Olivia volt az Evil Dead remakeből, aki nemes egyszerűséggel elkezdte felvágni az arcát a filmben.




I watch a lot of horror movies all year, and only a few ones can entertain me, since I've seen a hella ton of them. I'm sort of immune to horror movies by now. My favourite movie from 2013 is definitely the Evil Dead remake, I absolutely enjoyed it. I'm quite fond of Eric and Mia, they were amazing.

Rengeteg horrorfilmet nézek, és abból nagyon kevés van, amire azt mondom, hogy érdemes volt megnézni. Az Evil Dead / Gonosz Halott remake pont ilyen volt, egyszerűen imádtam. A 2013-as évem kedvenc filmje lett horror kategóriában. Eric és Mia az abszolút kedvencek!


Mia's look was a popular one this year, but I decided to go with Olivia's split face makeup. I wanted to do a Chelsea Smiley thing anyway.

 Apropó Mia, a legtöbben az ő "sminkjét" csinálták meg Halloweenra, de én Olivia mellett döntöttem. Jobban tetszett a seb, és amúgy is szerettem volna csinálni egy Chelsea Smile-szerű sminket, így viszont két legyet ütöttem egy csapásra.

I hope senpai will notice me.

Finally, after 3 years of lusting over liquid latex and other FX makeup, I decided to buy one this year. Liquid latex is expensive here, but I wanted to do gore makeup looks since I've found Petrilude on youtube.

Végre 3 év után beruháztam egy adag liquid latexre (magyarul latextej). Maszkos eszköz lévén nem olcsó, de amióta 3 éve felfedeztem Petrilude videóit, azóta sivalkodtam érte. A scar wax még a listámon van a rigid collodiummal egyetemben, de azokat várólistára helyeztem.


Today was the first time that I used my liquid latex, so of course my makeup looks lame compared to the amazing gore in the movie. I totally forgot to add the teeth, I'm sorry. I'll redo this look sometime in the future, probably when I'll be able to buy a DSLR camera.

Ma próbáltam ki először az imént említett latextejet, így közel sem lett olyan szuper a smink, mint a filmben, a fogakat pedig most kihagytam. Pedig milyen jól néztek volna ki, jajj! A jövőben valószínűleg még egyszer nekifutok, majd akkor, ha végre sikerül vennem egy DSLR fényképezőt, ami már szintén 3 éve kívánságlistás.



Don't forget to make your hair greasy!
Minél több hajwaxot kentek a hajatokra, annál jobb. A cél a zsíros haj.

fake blood
blood capsules
Ben Nye liquid latex
my DIY scar wax

Olivia's look was surprisingly simple to do. I used my DIY scar wax, so I'll probably make a blogpost about it.

Összességében gyorsan meg lehet csinálni egy ilyen kis kompozíciót, és leszedni könnyebb, mint egy natúr hétköznapi sminket. A saját készítésű scar waxomat használtam, amiről valószínűleg bejegyzés is lesz.

Do you like it? Are you into FX makeup?
Hogy tetszik? Bevállalnátok?


Check out my 1st Halloween look for this year here.

Az első idei Halloween sminkemet itt láthatjátok.


~ Evinde

14 comments :

  1. Basszus megláttam és megijedtem...de tényleg :D Baromi jóra sikerült, a filmet meg megnézem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm! Az a cél. :D
      Majd mesélj, hogy tetszett-e. :)

      Delete
  2. Úúúúúristen, ez undorító. Mármint ez teljesen pozitív vélemény :D Nagyon jól sikerült szerintem, nekem nagyon bejön :D Még a szemeid is ijesztőek, legalábbis nekem, aki aztán ki nem állhatja a horrorfilmeket... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hogy fognak nekem örülni a sofőrök meg BKV ellenőrök, mire bemászok a Deákra csütörtökön, mi? :D Örülök, hogy tetszik. Az undorító volt a cél. :)

      Delete
  3. Jézusom de ijesztő!!! jó értelemben :D

    ReplyDelete
  4. Húúú ez félelmetes lett!!! ááá!!

    ReplyDelete
  5. woow..ez nagyon brutális lett!
    A filmre pedig most nagyon kíváncsi lettem, hamarosan meg is nézem! :)

    ReplyDelete
  6. Júúúj, ez nagyon brutális és ijesztő! :O Tökéletes halloween smink! :D

    ReplyDelete
  7. Óanyám, rendesen el kezdtem félni, hallod! :) Nagyon ügyes vagy!!! :)
    Pusza: Reni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...