February 17, 2016

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick | Review + Swatches | Teszt


Max Factor has released an entire collection of Marilyn Monroe inspired red lipsticks. The collection consists of 4 beautiful red shades to match every skin tone. The red lipstick I'm writing about today was the very shade that was loved and worn by Miss Monroe.

A Max Factor a piacra dobott egy Marilyn Monroe által inspirált kollekciót, ami holnap jelenik meg hazánkban. A kis család tagja 4 rúzs, amiket úgy válogattak össze, hogy mindenki találjon a bőrtónusának megfelelő darabot. A rúzs, amiről ma írok, a Marilyn által kedvelt és viselt vörös árnyalat, a Ruby Red.


Max Factor Marilyn Monroe lipstick - 1 Ruby Red

Let's talk about all of the shades first, so you have a better understanding of the idea behind the collection. The four shades available are the following:


  • Marilyn Ruby Red is the iconic neutral red shade Marilyn loved
  • Marilyn Sunset Red is an orange based red for warm (= yellow) skintones
  • Marilyn Berry is a cool toned coraly red for cool (= pink) skintones
  • Marilyn Cabernet is a deep, purple toned red for darker (= olive) skintones


Először írok az összes árnyalatról, hogy legyen egy átfogó képetek a kollekció mögötti ötletről. A négy árnyalat a következő:
  • Marilyn Ruby Red - az ikonikus vörös árnyalat, amelyet Marilyn viselt és keltett életre
  • Marilyn Sunset Red - narancsos vörös árnyalat meleg (=sárgás) bőrtónushoz
  • Marilyn Berry - kék tónusú korallos vörös a hideg (=pink) és világos bőrtónushoz
  • Marilyn Cabernet - lilás tónusú mélyvörös árnyalat sötétebb (= olívás) bőrtónushoz
 

Of course I had to pick the shade that Marilyn wore; there was no question when picking one of the four lipsticks. Ruby Red is a true blue toned red lipstick that makes teeth look whiter. It is the definition of the classic red lipstick that would look gorgeous on all complexions. I have neutral, slightly yellow skintone, so it suits me the best. I would also suggest this shade if you are not sure of which one to pick.

Természetesen a Marilyn által viselt és imádott vöröset választottam a négy piros rúzs közül, ez nem is volt kérdés. A Ruby Red egy igazi semleges, de ugyanakkor hajszálnyit kék tónusú piros szín, ami fehérebbnek mutatja a fogakat. Ha máshogy akarok fogalmazni, akkor a tökéletes vörös rúzs definíciója ez az árnyalat. Az én bőrtónusom semleges / neutrális, sárgásba hajló és nagyon világos, így számomra az árnyalatok ismertetője szerint is ez lett volna a megfelelő vörös a kollekcióból, bár nyugodt szívvel viselném mindet. Ez nagy előnye a semleges bőrtónusnak. Ha nem tudnátok dönteni a 4 árnyalat közül, akkor is a Ruby Redet ajánlom.


The formula is excellent for a red lipstick, it is right in the middle: not too greasy, nor too dry. It feels hydrating and comfortable on the lips without smearing all over the teeth (personal success). It has avocado butter and grapeseed oil in it that delivers a subtle shine.

A rúzs textúrája kiváló egy vörös rúzshoz, nem túl krémes és nem túl száraz. Kényelmes és hidratáló érzést kelt az ajkakon. Az avokádó vaj és szőlőmagolaj visszafogott fényt kölcsönöz az ajkaknak.

Max Factor Marilyn Monroe lipstick - 1 Ruby Red

As far as pigmentation is considered, it can be applied sheer or built up for a full-on red lip, which makes them great for beginners as well. I love those kind of reds, I am more comfortable with wearing a sheer red lip. It can be built up to full opacity in 2-3 swipes (see hand swatch below).

Pigmentációt tekintve halványan és élénken is könnyedén felkenhetjük, ami megkönnyíti a kezdők dolgát. Már 2-3 húzással teljes színerősséget érünk el. Előnyben részesítem az építhető színerejű piros rúzsokat, mert jobban szeretem a halvány piros ajkakat, és a legtöbb rúzs esetében ujjal kell felütögetni a színt a visszafogott vörös ajkak eléréséhez.

Max Factor Marilyn Monroe lipstick - 1 Ruby Red swatch (3 swipes)

Besides the beautiful colour, my very favourite feature about the Max Factor Marilyn lippies is the scent. They smell exactly like the Urban Decay lip junkie lip glosses. In other words, they smell minty and slightly sweet, like mint chocolate. God, I love it! It's like After Eight in a lipstick form.

A kedvenc tulajdonságom ezekben a rúzsokban a szín mellet az illat. Egyszerűen isteni, mentás és hajszálnyit édes. Más szóval olyan illatú, mint a mentolos csoki, vagy az Urban Decay lip junkie szájfények. Olyan, mint az After Eight, rúzs formában.


These lippies wear surprisingly good on the lips, they don't move around or wear off in patches. I tested it while eating, and if you eat carefully, it will not wear off. I don't really do the whole "blot-powder-reapply" method for my red lipsticks (ain't nobody got time for that), and this little gem gave me a decent wear time considering I rub my lips a lot.

Tartósságot tekintve meglepően jól viselik magukat az ajkakon. A szín nem mászkál el az ajkakon kívülre, nem kenődik fel a fogra, és nem kopik foltokban. Evés közben is teszteltem, és ha óvatosan kezeljük az evőeszközt, túléli a rúzs is. Általában nem csinálom végig a "leitatgat-púderez-újraken" vörös rúzs rituálét. Ennek ellenére is remekül kitartott a rúzs, főleg azt tekintve, hogy sokszor dörzsölöm össze az ajkaim.

Max Factor Marilyn Monroe Ruby Red lip swatch (indoors, with flash)

The Max Factor Marilyn Monroe lipsticks also stain the lips, so even after the lipstick is gone, you are left with lovely red lips. I personally love a red lipstick that stains because I don't tend to reapply my lip products. I often use stains by themselves, too.

A rúzs megszínezi az ajkak bőrét, így a termék lekopása után sem marad szín nélkül a mosolyunk. Én személy szerint nagyon szeretem az ajakszínezőket, főleg ha vörös vagy más sötét rúzsokról beszélünk. Utóbbiakat általában nem kenem újra a nap folyamán, így stain / színező hatásuk számomra kényelmesebb.

Max Factor Marilyn Ruby Red on the lips


A négy rúzst holnaptól találjátok meg az állvánnyal rendelkező drogériákban. A javasolt fogyasztói áruk 3499 Ft.

Have you found your perfect red lipstick yet?
Ti megtaláltátok már a tökéletes vörös rúzst?

~ Evinde

The product was provided for review consideration.

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...