March 31, 2013

Essence Stay Matt Lip Cream | Review & Swatches


The Essence matte lip creams are part of the new Essence sortiment for this Spring. I really wanted to take my hands on them. Today I'll show you two of the shades. They are available in 4 shades in total.

Az Essence tavaszi újdonságai közül a matt ajakkrémek érdekeltek még nagyon, ezek közül kettőt vettem jó egy hónapja. A mai bejegyzésben ezekről a szépségekről fogok írni.




The packaging is reminiscent of the Stay With Me glosses, even though these have matt silver lids. The plastic tube is transparent, you can see the real colour of the product.

A csomagolásuk olyan, mint a Stay With Me szájfényeké, de a kupakjuk matt ezüst. Jó pont, hogy átlátszó a  műanyag, így szépen látni a színüket. 


They have a doe foot applicator this time, which works better with matt pigmented products like these. It smells and tastes like melted butter, I have no problem with that.

Klasszikus applikátort kaptak, nem a Stay With Me kencékre jellemző homokóra alakút. Matt és pigmentált krémekhez ez logikusabb választás is volt, könnyebb vele dolgozni. Az illata olyan, mint az olvasztott vaj vagy mint a karamelles popcorn, engem nem zavar. Az íze is vajszerű.


The pigmentation is outstanding. They feel silky and soft on the lips, I keep rubbing my lips together when I wear them. Of course, these wouldn't look pretty on chapped lips, but hey are not drying. The finish is interesting: I wouldn't say it's entirely matt, it's more like a natural moisturized finish. When wearing these, the lips look like they are naturally that shade instead of looking like you applied some kind of artifical colour to them.

Mindkettő kiváló pigmentáltságú, selymes ajakkrém. Nem szárítja az ajkakat, nagyon jó érzés felkenve. Azt hozzáteszem, hogy cserepes ajkakon nyilván nem szép, bár nekem a 21 évem alatt egyszer sem volt cserepes a bőröm, szerencsére. Folyamatosan összedörzsöltem az ajkaim, olyan jó "puha" érzés volt. :)
Nem mondanám teljesen mattnak őket, van egy egészséges hidratált hatásuk, amitől olyan az ajkunk, mintha ténylegesen ilyen színe lenne, nem pedig felkent csalafintaság.


The shade Soft Nude is not as beige as the swatches show it on the photo. It's more like a medium rose shade, really pretty and suits lots of skintones. Velvet Rose is a lighter pink with cool undertones.

A Soft Nude nem teljesen jön át a képeken, nem ennyire bézs, inkább egy közepes rózsa árnyalat (angolul midtone rose shade, magyarul elég bután hangzik), mint például az English Rose körömlakk. A Velvet Rose egy világosabb rózsaszín, én azt mondanám, hogy hideg tónusú, bár ebben nem vagyok teljesen biztos.


They last really well on the lips, 4-5 hours long when drinking. They fade nicely, without patches and flakes.

Meglepett, hogy milyen jól bírják a strapát. Ivással simán bír 4-5 órát, szépen és egyenletesen kopik. Rajtam kevés dolog tart ilyen sokáig, az imént említett ajakdörzsölgetés miatt majdnem minden eltűnik 1-2 óra alatt a számról, kivéve a Rimmel rúzsokat. 


The only downfall is the application: you need to pay attention to it when applying on the lipline. You can't just apply this product without a mirror. And, of course, it would be nice if they made more shades of it. A lovely peach and a gorgeous lavender shade would be awesome!

Az egyetlen negatívum, hogy felkenéskor eléggé oda kell rá figyelni, hogy a szájkontúron szépen mutasson. Nem lehet csak úgy menet közben, tükör nélkül előkapni a táskából, és vakon felkenni. Persze az is jó lenne, ha előállnának több árnyalattal, mondjuk egy szép barack színűvel és egy halvány levendulával. Ami jó, azt gyarapítani kell. 

4-5 hours later, nice fading
4-5 órával később, egyenletesen kopik

After all, I'm glad I bought them, they didn't dissappoint me. You get 4 ml of product for 2-3$, you can't beat that. The quality is great. If you're unsure which shade to get, go with Soft Nude. It suits more skintones.

Összességében nem csalódtam ezekben a kis kencékben, 650 forint körül vannak, ha jól tudom, 4 ml terméket kapunk cserébe. Ennyiért főleg megéri. Ha valaki bizonytalan, hogy melyik árnyalatot vegye, mindenképp a Soft Nude-ot ajánlanám, az több bőrtónussal harmonizál.

Have you tried these? Are they on your wishlist?
Próbáltátok már ezeket? Vagy netán kívánságlistás termékek?

~ Evinde

12 comments :

  1. Pont ez a 2 szín van meg nekem is :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A két legszebb és legkihasználhatóbb :D

      Delete
  2. Nekem a Velvet Rose van meg, nagyon sokat vacilláltam melyik legyen a 2 közül, de végül az az árnyalat jött velem haza, de most már sajnálom hogy nem hoztam mindkettőt, szerintem hamarosan a tesókája is be lesz szerezve:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mellé nem nyúlhatsz a Soft Nude-dal, szerintem nagyon szép :D

      Delete
  3. Én is ezen a kettőt néztem ki, első körben a velvet rose jött velem haza még szerencse, mert már kukában landolt. Nagyon rossz az íze és iszonyatosan mű az én számon. Tesóm azt mondta többet ne kenjem fel mert nem fog rám nézni. Mivel nagyon mű rajtam, még el is kentem volna itthon, mint ajakbalzsam, de a krémmánián az összetevők között találtam egy pirosat:: idegmérgező hatású. Emiatt landolt a kukában, kár, hogy még nem voltak feltöltve az összetevők a vásárlásom előtt. Elment a kedvem tőle, hogy többet a számra kenjem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem nincs különösebb bajom az ízzel és az illattal,bár azt ki is hagytam a bejegyzésből, majd pótolom. Mondjuk mindenkinek más, hogy mit nem szeret, mire asszociál. Az összetevőkkel kapcsolatban meg annyit csak, hogy én nem nézem különösebben, de aki igen, annak ez hasznos infó.

      Delete
  4. i bought the fushia one, it's amazing! it's like a stain, it stays on the lips and it's a beautiful finish! i don't wear bright colors often but with these i don't have to worry about reapplying or fading... i love it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I might need to check that one out, too! ;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...