August 21, 2013

Max Factor Wild Collection | Review, Swatches, Comparison, Looks


Július óta kapható a Max Factor Wild kollekciója. Lássuk, hogy milyenek a termékek!
Max Factor's Wild collection is available since July. Let's see the products!Lehetőségem volt tesztelni 3 terméket, de vajon tényleg olyan vadak?
I was able to test 3 of their products. Are they really that wild?

MF Wild Shadow Pot - 05 Fervent Ivory:

Max Factor Wild shadow pot - 05 Fervent Ivory
Max Factor Wild shadow pot - 05 Fervent Ivory

A Max Factor a szemhéjpúderek terén a leggyengébb. Többféle MF szemhéjpúderem van, és eddig egyik sem vált be, sajnos ez sem kivétel.
Max Factor shadows are quite poor quality, I have several different types of them. This one isn't an exception, unfortunately.


- átlagos pigmentáció / average pigmentation
- darabos, porzó textúra / powdery & chunky texture
- a glitterdarabok lehullanak a szemkörnyékre / lots of fallout
- túl drága a minőségéhez képest / the price is too high
- a műanyag tégely könnyen reped; csavarós a tető, ami nem épp a kedvencem / screw-off lid, not my favourite, it breaks easily
- könnyen találni olcsóbb és jobb minőségű hasonló árnyalatot (a 05-ös árnyalathoz) / my shade (05) is easily dupeable

Max Factor Wild shadow pot - 05 Fervent Ivory

Összességében, ezt az árnyalatot nem ajánlom. Pár másik árnyalatot is swatcholtam a boltban, azok nem tűntek ilyen darabosnak, úgyhogy azt mondom, hogy mindenképp érdemes vásárlás előtt tesztelgetni őket a boltban. Ez az árnyalat egészen egyszerűen nem éri meg az árát. Az Essence Cappuchino Please! szh.púdere hasonló színű, mind pigmentáltságban, mind árban és textúrában sokkal jobb.

Overall: I don't recommend this shade. I swatched other shades from the collection, those didn't seem to have such powdery and chalky texture, so I highly recommend to swatch the shades before buying them. Fervent Ivory simply doesn't worth its price. Try Essence's Cappuchino Please! eyeshadow instead.


MF Wild Shadow Pencil - 05 Caramel Rage:

Max Factor Wild shadow pencil 5 Caramel Rage
Max Factor Wild shadow pencil - 5 Caramel Rage

A MF Liquid Effect ceruzája nagy kedvencem, van olyan jó, mint az Urban Decay 24/7 ceruzák. Mivel a Wild Shadow Pencil csomagolása azt mondja nekünk, hogy gél állagú szemhéjszín és ceruza, gondoltam, hogy ez is olyan tartós lesz.
MF's Liquid Effect pencils are excellent, just as good as UD's 24/7 pencils, if not better. I thought this baby was just as good, since it is a gel shadow and pencil in one.


Sajnos nem így lett. A nap folyamán lemászik, ha nem teszünk szemhéjpúdert a tetejére, és egy gél állagú ceruzának ezt nem lenne szabad. Nem kell megijedni, annyira nem vészes, de azért egy kicsit lecsúszik. A textúrája puha és krémes,  a pigmentációval sincs semmi gond, az árnyalat is nagyon szép. Ehhez is találunk  olcsóbb alternatívát, például az Essence Metallics kollekciójában volt anno hasonló jumbo szemceruza, illetve a Maybelline bronz Color Tattooja is hasonló. A képeken láthatjátok a hasonlóságot / eltérést. Az előbbi 3 termék közül a MF ceruzája jött le a leghamarabb a kézfejemről meleg víz hatására, aztán a Color Tattoo, és az Essence limitált ceruzája bírta a legtovább, ami engem is meglepett.  

Unfortunately, it isn't. If you don't set it with eyeshadow, it will transfer and slide, which is not what a gel pencil is supposed to do. It isn't that bad, but I can notice that it moves during the day. The pigmentation is great, the texture is nice and creamy, and this caramel shade is just lovely. However, it is also easily dupeable: Essence's bronze jumbo eye pencil from the Metallics collection and Maybelline's bronze Color Tattoo is a dupe as well. I washed all 3 of them off my hand with warm water, and the MF came off first, followed by the Color Tattoo, and the most long-lasting was the Essnce pencil. Surprising, isn't it?


Ugorjunk vissza egy kicsit a szemhéjpúderre: újabb alternatíva lehet a Catrice Nude palettájának első árnyalata is, azzal hasonlítottam össze a képeken.
Let's jump back to the shadow for a sec: yet another dupe for it is the first shade in the Catrice Nude palette, as you can see on the photos.

Catrice Nude Palette (1st shade) + MF WSP- 05 Fervent Ivory
Essence Metallics LE jumbo pencil; MF WSP - 05 Caramel Rhage; Maybelline Color Tattoo - On and on bronze

Look #1 / Első smink:
MF Wild Mega Volume Mascara:


A kollekció spirálja egy water resistant darab. Sokan egyből rámondják, hogy vízálló, de a waterproof és a water resistant között van különbség. Utóbbi elvileg nem olyan ellenálló, mint a vízálló spirálok, de tovább fennmarad és jobban bírja a dörzsölést, hideg vizet és könnyet, mint egy sima spirál. Ami sajnos erre a darabra nem vonatkozik, hiába van ráírva, hogy water resistant.

The mascara of the collection is a water resistant one. Except, it isn't water resistant in real life. I teared up because of the sun, and this came right off, went into my eyes and made them burn like crazy. It didn't pass the pool task, either. Do not buy this as a summer mascara.


A keféje hagyományos rostokból álló homokóra alakú kefe. A hagyományos kefe jó, mert nem bökjük ki vele a szemünket, mint a szilikon kefékkel; és rossz, mert jobban összetapasztja a pillákat. Ami szintén igaz erre a darabra is. A lenti képeken látni, hogy pár pillát bizony egymáshoz ragasztott.

It has a classic fiber hourglass shaped brush. Classic fiber brushes are nice because you don't poke yourself, yet they are bad because they make the lashes stick together. You'll see that on the close-up photos.


Következzen a fő problémám: az első használatkor 20 perc után le kellett mosnom. Az udvaron mászkáltam, és a napfénytől könnyezni kezdett a szemem, amitől elég csúnyán lefolyt a spirál, bele egyenesen a szemembe. Borzasztóan csípett, csukott szemmel botorkáltam el a fürdőig és egyből lemostam.
The texture isn't the best either, it has little chunks in it.


A következő alkalommal medencében teszteltem, és ugyancsak lefolyt, bár ezúttal kisebb mértékben, mint a könnyes esetnél.
Sokan azért tervezik ezt megvenni, mert szeretnének beruházni egy jó, vízálló nyári spirálra.
NE. 
Először is, nem vízálló. Másodszor, a fenti okokból kifolyólag nyári spirálként nálam megbukott. Ha vízzel nem érintkezik, tényleg egész nap fennmarad, nem hullik, ami jó pont. Itt azonban még egy negatívumot megemlítenék: darabos a textúra. A lenti képeken látni fogjátok, hogy apró kis bogyók ülnek a pillákon, amit nem szeretek, és egy kétezer forintos spiráltól nem várok.

On the other hand, it stays all day and doesn't flake when not making contact with water or tears. It also gives your lashes nice volume.

compared to other MF mascaras

brush comparison

no mascara; 2 coats / 2 réteg

2 coats / 2 réteg
Con / Negatívum:
- isn't water resistant, tears and water makes it come right off, it burns the eyes / a felirat ellenére nem water resistant; könnyel és vízzel érintkezve lefolyik, ilyenkor csípi a szemet
- it fails as a mascara for summer / nem jó nyárra
- texture is chunky / darabos textúra
- hourglass brush makes the lashes stick together / a homokóra alakú kefe összetapasztja a pillákat
- considerably high price for its quality (lack of quality) / az ár-érték aránya nem megfelelő

Pro / Pozitívum:
- long lasting if not mixed with water or tears / ha nem érintkezik vízzel vagy könnyel, egész nap fennmarad
- doesn't flake / nem hullik
- it really gives volume / valóban ducibbak tőle a pillák


Összességében: ha jó nyári spirált akartok, akkor inkább a False Lash Effect vízálló verzióját válasszátok. Ha pedig jó mindennapi spirált, ami nem hullik és tartós, akkor a Clump Defy-t. Mindkettőért előbb fogok nyúlni. Sajnos ez sem vált be.Allover: if you want a nice waterproof MF mascara, buy the waterproof False Lash Effect instead (= Covergirl's Lash Blast). If you want a nice, long-lasting mascara for everyday use, try the Clump Defy (CG Clump Crusher). I prefer both of those to this one. Wild Mega Volume didn't work for me. 


Look #2:

mascara + eye pencil on lower lashes
csak spirál és ceruza az alsó szempillák tövében

Mindent összefoglalva, ez a kollekció sajnos egyáltalán nem vált be nekem. Ha választanom kéne, egyedül a ceruzákra mondanám azt, hogy ajánlom, de azt sem 100%-ban. Tudtommal 2000 Ft körüli áron kapható, és annyiért inkább veszek egy Color Tattoo-t, vagy megvárom, hogy az Essence hasonló ceruzái milyenek lesznek ősszel.

To sum everything up, this collection didn't work for me at all, unfortunately. If I had to recommend one item from the collection, I'd recommend the eye pencils, however for the prize, I'd rather buy a Color Tattoo.

A Ti tapasztalatotok milyen ezzel a kollekcióval?
What do you think of the MF Wild collection?

~ Evinde

The MF Wild products were sent to me for review.

9 comments :

 1. .ez egy igen hasznos bejegyzes volt, koszi a velemenyed :)

  ReplyDelete
 2. Azta! Ez meglepő volt most számomra! :D Nekem az eddigi legjobb vízálló szempillaspirálom az Essence get BIG! lashes. Télen szeretem használni, mert ha hullik a hó és a pilláimra hullik, nem folyik szét a szememen, kellemes csalódás volt! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igen, nekem is az az egyik kedvencem, meg a MF FLE vízállója, bár utóbbi sokkal drágább, és nem annyival jobb, mint amennyivel drágább. Bízzunk benne, hogy a Get Big! vízállóját nem szüntetik meg. :)

   Delete
 3. Nekem a spirál pedig nagyon bevált. Szuper szép pillákat csinált és nekem nagyon tartós is volt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jó neked! Az én pilláim sajnos igen messze állnak a széptől, ha ezt a spirált használom. Marad a Clump Defy.

   Delete
 4. Annyira jó az ilyen bejegyzéseket olvasni, nagyon hasznos volt! Nálam csak a spirál jöhetett volna szóba, a többi újdonságról már az üzletben lebeszéltem magam egyik sem hatott meg.
  A sminkek viszont nagyon szépek lettek!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...