August 11, 2013

June + July Faves 2013 | Make-up, Skincare, Fragrance, Baby Hedgehogs, Anime, TV Show


I have a lot of favourites to talk about, so I will start it right off the bat.



Garnier Ambre Solaire SPF 10 Sunscreen:
Non-greasy, smells awesome, works fine under any make-up. So you guessed I use it on my face, huh? I'll keep using it 'til buying the Vichy sunscreen, which is too expensive for me rn.

Nem zsíros, könnyen felszívódik, isteni illatú. Arcra használom smink alá, amíg meg nem veszem a Vichy arcra való naptejét (amit legközelebb jövőre fogok csak megvásárolni, mert kicsit prájszi).


Corine De Farme Micellar Water:
My first micellar water ever. I have to say I love it! I use it as a toner, and it works fine without irritating the skin. It also smells divine!

Micellás arcvíz, olyasmi, mint a Bioderma és utódai. Tonikként használom, és ha marad is fenn egy kis smink, ez biztosan leszedi tonizálás közben. Bár sminklemosó ÉS tonik a feladata, a teljes sminkem mással szedem le. Szintén nagyon jó illatú, nem ütött ki, nem csíp.


Isana Tea Tree Oil Soap:
My skin feels really clean after using it, and I feel like it makes my skin look more even than before. It's inexpensive, can be found at Rossmann drugstores. Great for problematic skin.

Isana teafaolajos szappan, 200 Ft-ért vesztegetik. Nagyon tisztának érzem a bőröm, ha ezzel mosom, és a bőrképemen is javított. Problémás bőrűeknek ajánlom!

Essence Pocket Beauty Eye Pads:
My under eye area looked terrible at the beginning of July, and these pads were the only products that didn't irritate my skin even more. They are small wet pads shaped like cucumber slices. Too bad these are not available anymore.
Július elején nagyon száraz és irritált volt a szemkörnyékem, minden szemkörnyékápoló csak rontott a helyzeten. Ezek a kis nedves lapocskák hozták helyre, olyanok, mint az uborkaszeletek. Kár, hogy már nem lehet kapni őket.


Holika Holika Clearing Petit BB & Lioele Beyond the Solution BB cream:
Both are awesome BBs for the summer with great coverage and a little bit darker shades than your average Korean BB creams. You can read my Holika Holika C.P. BB review HERE.

Mindkettő remek és tartós BB krém nyárra, magas fedéssel, az átlagosnál sötétebb színnel és könnyű felvitellel. A Holika Holika BB krémről ITT olvashattok tesztet.


Blue Up Orange EDP:
I've bough this back in 2010, simply because it smelled delicious. Later I realized that Blue Up is a company that makes well-known perfume dupes, and this one is the dupe of the Hugo Boss Orange EDP. It smells just like the original, fruity and a little bit sweet, in a classy way. Great for summer.

Amikor megvettem ezt a parfümöt 2010-ben, spontán az illat alapján döntöttem. Azóta már tudom, hogy a Blue Up cég híres parfümök másolatait készíti, ez a darab pedig a Hugo Boss Orange megfelelője. Azt kell hogy mondjam, egy az egyben olyan az illata, mint az eredetié. Szolid, klasszikus és könnyed gyümölcsös illat, pont az az illatkategória, ami nagyon sok embernek tetszik, nem nagyon lőhet vele mellé az ember. Ázsia Centerben vettem 1400 Ft-ért, de biztosan lehet kapni fodrászcikkeseknél is.

Nivea Raspberry Rosé Kiss Lip Butter:
full review here / tesztet itt találtok

Bebe Mattifying Gel Cream:
New Holy Grail daily moisturizer. Non-greasy, didn't break me out, smells nice, makes you face actually matte. I used up my first jar within 5 weeks!

Új kedvenc a bőrápolási rutinomban, és egyben a legjobb mattító gél, amit eddig használtam. Egy haulban láthattátok, az első üvegcsét sikeresen elhasználtam 5 hét alatt, ami azért elárul valamit. Könnyen beszívódik, szuper a smink alá, főleg, hogy mattít (és ez a kence kivételesen tényleg mattít). Tiszta, friss illatú, nem irritálja a bőrt. Már a második üveggel fogyasztom.

Essence Me & My Ice Cream LE cream blush -  01 Ice Bomb (review here)

Essence Jelly Baby LE gel blush - 01 Cherry Juice

Essence Soufflé blush - Frozen Strawberry
Catrice blush stick - Tigerlily (LE)
Lovely Sunny blusher - Cranberry Kiss

I've been using a lot of blushes lately, I pulled out the ones I haven't used in a while. Most of them are cream or gel blushes, in peachy pink shades. The Lovely (Polish brand) blush stays on like a dream!

Sok krém- és gélpirosítót használok ezen a nyáron, előbányásztam azokat a darabokat, amiket rég nem használtam. A Lovely pirosítója nagyon jól bírja a strapát, nem gondoltam volna, hogy ilyen tartós.


Max Factor False Lash Effect mascara (=aka Covergirl Lash Blast):
I told you I wasn't impressed by this one at all - at the beginning! Now I've had it for 2 years and the consistency is perfect, it's not as wet and builds length nicely.

Már említettem, hogy egyáltalán nem őrültem meg ezért a spirálért, hiába követi egy egész vallás a guruk körében. Most, hogy 2 éve nálam van, épp megfelelő a textúrája, és mivel szárazabb lett, nagyon szépen hosszabbítja a pillákat.

Maybelline Color Tattoo - On and on bronze (= Bad to the Bronze):
This product is pretty self-explanatory, isn't it? Everyone knows it. The perfect bronze cream shadow for summer, stays on as long as a MAC paint pot. Love it!

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a bronz Color Tattoo-t mindenki ismeri, ugye? Nagyon szép bronz krémes szemfesték nyárra, olyan tartós, mint a MAC paint potjai. Ismét előkerült a fiókomból.

 NYC Ultra last lipstick - Blue Rose (disc.)
Catrice Revoltaire LE lippie - Colour Bomb
Essence Twilight Eclipse LE lipgloss - Don't Bite Me, Kiss Me!

I'm diggin' fuchsia-blue duochrome lip products this summer, and the NYC lippie and the Essence gloss is a perfect pairing. The Catrice lipstick is yet another pretty summer red shade, one of my faves.

Idén nyáron nagy kedvenceim a fukszia-kék duokróm rúzsok és szájfények. Ez a szín egyike azoknak, amitől rettegtem, és a kilépés a komfortzónából project olyan jól sikerült, hogy most a kedvenceim között is szerepelnek. A NYC rúzs és az Essence szájfény remek párosítás. A Catrice rúzs pedig egy gyönyörű, nyári piros árnyalat, a Revoltaire kollekcióból 1-2 évvel ezelőttről.


Lavender lip colour by Sleek, I have a separate post on this product. You can read it here.
Levendula ajakrúzs Sleek Pout Paintekből kikeverve, egy egész bejegyzést írtam erről a kis gyöngyszemről, amit itt olvashattok.

Essence Sun Club SPF 6 lip glosses:


09 Sun Kiss Coral
06 Terracotta Sunset
05 Sunny Pink
03 Perfectly Pink
08 Sun Glow 

Even tho these glosses have been discontinued, pull them outta your drawer if you own them. Girl, these are must-haves for summer, I tell you. They feel nice on the lips, they are non-sticky, smell and taste nice. The colours are beautiful, and they have SPF 6 in them as well. (Essence & Catrice logic: let's discontinue all the good stuff! Yay!)

Ezek a szájfények már megszűntek sajnos, de ha netán vettetek anno, ássátok elő azokból a fiókokból! Kötelező darabok nyárra, nem ragadnak, finomak és jó az illatuk. A színek szépek, mondhatni a kedvenc Essence szájfényeim. (Essence + Catrice logika: szüntessünk meg mindent, ami jó!)


Baby hedgehogs!


Look at these babies! I've been looking after them since the beginning of July, and I have to tell you, I'm having an amazing summer. Aren't they adorable?
Süni babák! Július óta vannak nálunk ezek a kis mazsolák, és egyszerűen tündériek. Az igaz, hogy életemben nem vérzett ennyit a kezem, de valamit valamiért, nem igaz? A nyaram a sünik körül forog, az biztos.

Free! - swimming anime:


Where should I start? I don't usually watch popular anime, and Hellsing will be my all-time fave ever anyway. Two animes making people crazy this summer are Free! and Shingeki no Kyojin. Long story short, I watched HOTD, and since it sucked balls with no character development and zero story (except for Hirano), I wanted to watch a fanservice, non-yaoi anime made for girls as well. If guys get to see flying boobs in HOTD, I want my male booty shots too, you understand me? People on tumblr recommended Free!, and god bless them for doing so.

Hol is kezdjem. Nem szoktam népszerű animéket nézni, meg nálam amúgy is a Hellsing az etalon. Tumblrön a nyár 2 nagy slágere a Free! (=swimming anime) és a Shingeki No Kyojin. Nem terveztem elkezdni a Free!-t, és elég hosszú történet lenne leírni, hogy miért tettem mégis, de az a lényege, hogy a Highschool Of The Dead megnézése után szerettem volna megnézni egy lányoknak készülő, NEM yaoi animét is, mivel előbbiben 12 részen keresztül repkedő melleket látunk, 0 sztorival és 0 karakterszerkezettel. A Free!-t javasolták, és milyen jól tették! 



Contrary to the popular belief, it's not just a silly, fanservice yaoi. To be honest, it's not yaoi at all, which is good because I can't stand and never watch yaoi. The characters are nicely developed, the story is lovely too, even though it's getting angsty, which is not what I signed up for. We get to see a LOT of seconhand embarrassment scene thanks to Rei, so I feel like watching Bridget Jones, and I laugh quite a lot, which is rare. (You don't laugh while watching Hellsing.) All in all, I really do recommend watching Free!, you won't regret it. And look at the delicious cosplayers! They look like they just stepped out of the anime. Nuts!

A néphiedelem ellenére mind a történet, mind a karakterszerkezet jó, sok-sok secondhand embarrassment pillanattal megspékelve, amitől az az érzésem támad, hogy Bridget Jones-ot nézek. Öt rész készült el eddig, és eléggé kezd bonyolódni a történet. A cosplayesek pedig mintha kiléptek volna az animéből, ahogy az a fenti képen is látható. A lényeg, hogy hiába igyekszik mindenki beállítani a Free!-t egy gagyi yaoi fanservice animének, nem az (hála isten!). Aki szeretne valami szórakoztató, szemet gyönyörködtető (;D) showt nézni, annak mindenképp ajánlom. Meg a többieknek is, tényleg megéri.

NBC Hannibal:


First of all, I'm a huge horror fan, but as I'm getting older, I can't really tolerate gore without feeling ill. If you have a weak stomach, this show is not your cup of guts tea. I can't really say anything without spoilers, so let me just mention that I really like the new viewpoint of the whole Hannibal-story. Can't wait for season 2!

Áprilisban kezdték vetíteni. Szögezzük le, hogy én alapjáraton nagy horror rajongó vagyok, de a gore-t már kevésbé bírom, ahogy idősödöm. Ez a sorozat nem a gyenge gyomrúaknak való, az biztos. Nem fogok tudni sokat mondani anélkül, hogy spoilereznék, de mindenképp érdekes és kreatív az új szemszög a Hannibal témán, nekem nagyon tetszett. Várom a következő évadot!


I spent a lot of time writing and editing this post, so I would appreciate if you left me comments, your opinion or your experiences with the stuff mentioned above. :)

Másfél-két napot biztosan rászántam erre a bejegyzésre, fotózással, képszerkesztéssel és mindennel együtt, úgyhogy szívesen fogadnám a kommenteket, akár a sminkekkel, akár a többi dologgal kapcsolatban. :)

~ Evinde 

6 comments :

  1. What do you feed the hedgehogs with? I recently found three of them, abandoned, and I'm trying my best, but they don't want to eat =/

    ReplyDelete
    Replies
    1. A mixture of boiled eggs and stewed chicken, but if you google it, you'll find plenty of useful websites. If they don't eat on their own, feed them yourself using a tweezer.

      Delete
  2. Szia!
    Nemrég írtam egy nagyobb volumenű cikket az új nyári animékről, és a Free! grafikája, meg a sztorija elsőre megfogott, de tényleg nagyon sokan mondogatták, hogy nincs benne semmi különös csak a sok szép fiúka.
    Viszont, ha neked meg bejött a sztorija is, ezért a hatásodra elkezdem én is megnézni szerintem. :D
    Elvégre egy korosztály is vagyunk. :) ( ha jól sejtem) :D


    Annie
    http://japan-trend.blogspot.hu/2013/07/2013-summer-anime-season-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szép a blogod,ki is tettelek könyvjelzőbe :)
      Szerintem akik leszólták, azok vagy az első 2 rész alapján ítéltek, vagy fiúk. Tumblrön legalábbis ez a helyzet :) Mint mondtam,én nem nézek gagyi animét, és az aranyos és a gagyi között azért van különbség. Az 5. rész vége már elég rendesen bonyolódott, főleg ha többet tudunk majd meg Rin és Mako múltjáról. Remélem tetszeni fog, ha elkezded nézni. :) Tegnap daráltam le a Shingeki no Kyojinból 13 részt, és tetszik! :) A Free! következő részét meg holnap adják, alig várom. :3

      Delete
    2. Jaj köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik az oldalam! ^_^
      Én meg már régóta követőd vagyok, csak ritkán kommentelek. :D hehe

      A Shingeki no Kyojin-t én a barátommal nézem közösen. :D
      Most rakták fel nemrég a 18. részt, úgyhogy holnap közös animézés lesz este. :D hehe

      Én amúgy általában youtube trailer és az ottani kommentek alapján döntöm el, hogy megnézem-e az adott animét avagy sem. A Free! -nek viszont annyira megtetszett a grafikája trailer alapján, hogy , ha gagyi is lenne, szerintem megnézném :D
      De örülök, hogy a sztorija is jó. Amint végzek az "Air" animével, bele is kezdek, hogy még a nagy melegben nézzem és ne télen, amikor már megfagyok. :D

      Delete
    3. Én a youtube kommentekre nem merek hagyatkozni, nagyobb trollok kommentelnek, mint 4chanon, ami nagy szó. :D

      A Free!-nél meg tényleg jól jött ki, hogy nyáron adják, több kedvem van elviselni a meleget. Remélem tetszeni fog. :)

      SnK-t is megnéztem, az eddigi 18-at, és alig várom a következőt! :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...