April 17, 2014

Essence Bloom Me Up! Entire Collection Swatches + Review

Essence Bloom Me Up! LE - review and swatches / teszt

Today I'm here to review the whole Bloom Me Up! collection by Essence that requires all of my free-time today. There are no testers for the collection (not cool, Essence!!), so I wanted to show you the products as soon as possible.

Ma az egész Bloom Me Up! kollekcióról mutatok swatchokat és tesztet. Rámegy az egész napom, de szükséges, mert a kollekcióhoz nincs kirakva teszter (nem szép dolog, Essence!).Essence Bloom Me Up! collection

Bloom Me Up! has been out for a week or two in my country, we're late to the party as usual. I bought all the eyeshadows, the beautiful highlighter, the duo eye pen, a lipstick and a nail polish. The tools are not available in my country, unfortunately.

Úgy két hete lehet kinn a Müllerekben a kiadás, hozzánk késve ért be a kollekció. Az ecseteket és a kellékeket itthon nem lehet kapni, de ezt már említettem egy korábbi posztban is. Sok mindent (talán túl sok mindent) vettem meg a kollekcióból, így átfogó képet tudok adni a dolgokról.


Essence Bloom Me Up! mono eyeshadows / szemhéjpúderek:

There are 3 shadows in total: a beige, a pink and a mint green one.
A kollekció három szemhéjpúdert tartalmaz:

Essence Bloom Me Up! eyeshadow - 01 Bloomylicious

Essence Bloom Me Up! eyeshadow - 02 Rose it up!

Essence Bloom Me Up! eyeshadow - 03 Blow My Mint

The eyeshadows are the weakest part of the collection, too bad. They are rather powdery and the pigmentation is bad. The pink and the beige pieces look almost identical and they just blend together, you'll see below. If you like intense or average color payoff, skip them. If you like subtle and very sheer eyeshadows that are cool for school, go for them. I'm sad because I was most excited about the shadows besides the highlighter.

A kollekció gyengéi a szemhéjpúderek. Porzanak, durva tapintásúak és gyenge a pigmentációjuk, majdnem az összes fehérnek látszik a bőrön. A pink és a bézs színű között alig látszik a különbség, ezt majd látjátok is, ha tovább olvastok. Ha jól vagy átlagosan pigmentált púdereket szerettek, ezeket nem nektek találták ki. Ha a szolid, kevésbé pigmentált darabokat keresitek pl. iskolai viselethez, érdemes tenni velük egy próbát. Szomorú vagyok, mert ezeket vártam a legjobban a fénypúder mellett.

Essence Bloom Me Up! trend edition: eyeshadows, highlighter and duo eyepencil


The packaging of the powders (highlighter + eyeshadows) is better than the usual Essence powder packaging. The plastic is better quality and the shape of the powder case is slightly different in a good way. I like it! It would be nice to see this packaging on all the face powders and eyeshadows.

A műanyag csomagolás változott (fénypúder + szemhéjpúderek): keményebb és jobb minőségű a műanyag, valamint szebben néz ki a műanyag tok, mint az átlag Essence púdertermékeké.

01 - Bloomylicious eyeshadow

02 - Rose it up! eyeshadow

03 - Blow My Mint eyeshadow

EOTD / eye makeup using the Bloom Me Up! eyeshadows: bad pigmentation

Essence Bloom Me Up! eye look

Essence Bloom Me Up! nude duo eyepencil / dupla végű ceruza:


Essence Bloom Me Up! duo eyepencil

The duo pencil of the collection is quite nice, the idea of having a brow lifter and a waterline liner in one pencil is handy and great.

A kollekció dupla végű nude ceruzája egész jó kis darab. Jó ötlet, hogy egyszerre kapunk egy vízvonalra való és egy szemöldökemelő nude ceruzát is.

Essence Bloom Me Up! duo pencil: inner rim

The inner rim pencil is a salmon colored nude pencil. I'm wearing it on the eye photos above, and I feel like it is almost too dark to be a brightener, it doesn't make that much of a difference. The texture is not as creamy and soft as I like a waterline pencil to be, the Essence Highlight It Nude pencil from the newest range is much more creamier and feels nicer on the waterline.

A vízvonalra való rész egy vékony, lazac színű ceruza. A fenti szemsminkes képeken ez van a vízvonalamon. Szerintem egy kicsit sötét, nem nyitja meg túlzottan a tekintetet, mint az ilyen ceruzák általában. A nagyobb probléma az, hogy nem túl puha állagú. Az új szortimentes Highlight It Nude ceruza sokkal puhább és krémesebb, könnyebben lehet felkenni a vízvonalra. Ez sem túl vészes, de az érzékeny szeműek bekönnyezhetnek tőle, mert nem kifejezetten puha. Egy öngyújtóval érdemes előtte felmelegíteni, hogy puhább legyen. A tartóssága jó.

Essence Bloom Me Up! duo pencil: brow lifter

The brow lifter has the same, semi-hard texture as the inner rim liner. It has a strong pink undertone. Having a somewhat hard textured brow lifter is better than having a hard textured waterline pencil. Lining the waterline with hard pencils can irritate sensitive eyes, and they make me tear up. The case with the inner rim liner is not as dramatic as it sounds, it's just it's not as creamy as I'd like it to be. You can still work with it nicely, I just prefer the Highlight It Nude pencil. The brow lifter end is nice, you can use it under the brows or as an inner corner highlight.

A szemöldökemelő része egy rózsaszín, duci ceruza. Ugyanolyan közepesen puha / közepesen kemény állagú, mint a fenti vízvonalra való fele. Szemöldökcsont és belső szemzug esetében nem túl nagy baj, ha keményebb egy ceruza, mert így is könnyen eldolgozható.

Comparison swatches / Nude ceruzák összehasonlítva
Essence Bloom Me Up! duo eyepencil
Essence Big Bright Eyes - Highlight It Nude pencil
Catrice Made To Stay Inside Eye Highlighter pen

The Big Bright Eyes is the creamiest of them all, it is more beige coloured than the brow lifter end of the duo pencil. The Catrice nude pencil and the inner rim liner are similar both in texture and colour, the Catrice one is slightly lighter. The Catrice pencil is the most longwearing of the all, you need a duo-phase remover to wash it off. (review here)

A Big Bright Eyes Nude ceruza a legkrémesebb az összes közül. Világosabb és fehérebb tónusú, mint a duo ceruza szemöldökemelő fele. A Catrice nude ceruzája és a duo ceruza vízvonalra való fele hasonló színben és textúrában is, de a Catrice világosabb árnyalatú. A legtartósabb a Catrice ceruza, csak dupla fázisú lemosóval lehet leszedni. (teszt itt)

Essence Bloom Me Up! shimmer powder: 01 Rose it up!

Essence Bloom Me Up! shimmer powder: 01 Rose it up!


The highlighter is beautiful. It gives you a subtle and healthy sheen without any glitter or shimmer. Rose it up! is a cool toned rosy powder, somewhat similar to MAC Phloof! eyeshadow in a face powder form. The flower print on the powder is the cherry on top, too bad it fades away when you use it a lot.

A kollekció legszebb darabja a fénypúder. Építhető, így szolidan és erősen is fel lehet vinni. Egészséges fényt ad a bőrnek csillám és glitter nélkül. Ha a MAC Phloof! szemhéjpúdere fénypúder lenne, valahogy így nézne ki. A virágminta a púder tetején remekül néz ki, szinte félek használni.

Essence Bloom Me Up! highlighter on the cheeks
Rose it up! fénypúder az arcon


The shape of the powder case is unique and new, I totally forgot to take photos of it, sorry. It is not the usual poor quality plastic case either. Love it!

A műanyag tok teljesen más alakú, mint az eddigi Essence púdereké, és elfelejtettem lefotózni. Ha Müllerben jártok, pillantsatok rá. A műanyag is jó minőségű és keményebb az átlagnál.

Essence Bloom It Up! lipstick: 01 Rose It Up!

Essence Bloom It Up! lipstcik - 01 Rose it up!

I'd call this a sheer lipbalm. The pigmentation is nothing, it just kinda tones down the natural colour of the lips so I guess you can call it a sheer nude shade. It is soft and creamy, feels nice on the lips. The scent is fruity and different from the regular line Essence lippies. It looks good with bold eye makeup. It is a low-maintenance everyday product.

Ez a darab inkább egy halvány ajakbalzsam. Letompítja a természetes ajakszínt, ezért nevezhetjük halvány nude árnyalatnak. Füstös vagy élénk szemsminkkel szépen mutat. Krémes és puha, az illata pedig gyümölcsös. Tükör nélkül, utcán sétálva is könnyen felkenhető, nem kell rá egész nap figyelni.

Essence Bloom It Up! lipstcik - 01 Rose It Up! on the lips

Bloom Me Up! collection - swatches

Essence Bloom Me Up lipstick and nail polish

Essence Bloom Me Up! nail polish: Lovely Lavender


I have a separate blogpost and review dedicated to this shade, you can read it here.
Erről a lakkról egy külön bejegyzésben olvashattok itt.

What is yout favourite piece? Do you own anything from the Bloom Me Up LE? How do you like it? Do you have a wishlist?
Vettetek valamit a kiadásból? Hogy tetszett? Szeretnétek kipróbálni valamelyik terméket?

~ Evinde

FTC: I bought the products myself.

10 comments :

 1. Nekem a lakkok tetszenek csak, miután láttam a swatchokat. :) Meg hát az ecseteknek örültem volna, ha nálunk is kaphatóak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Azoknak én is nagyon, olyan kis szépek voltak. :)

   Delete
 2. Gyönyörű a hajad *-* Nagyon tetszik így hullámosan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm szépen! :) Én is így szeretem a legjobban.

   Delete
 3. Hű, ezek a szemhéjpúderek még a szokásos tavaszi Esence halványságnál is halványabbak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sajnos igen. Pl a Blossoms Etc és a Cute As Hell tavaszi kollekciók szemhéjpúderei az állandó szortiment szemhéjpúdereit is verték pigmentációban, ez most sajnos nem így történt.

   Delete
 4. Olyan vagy ezeken a képeken, mint egy francia baba :) Csodaszép a sminked!

  ReplyDelete
 5. Nagyon szépek a termékek, neked pedig különösen jól állnak! :) Kata mosolyrecept.blogspot.hu

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...