April 5, 2015

Avon Nutra Effects Balance Skincare | Review | Teszt


Áprilistól új termékcsalád mutatkozik be az Avonnál, ami a Nutra Effects nevet kapta. A család további négy alcsoportot foglal magába, így mindenki talál a bőrtípusának megfelelő kencét. A négy különböző krém duó mellett egy arctisztító páros is a piacra kerül, ami egy mattító tonikot és egy habzó arctisztítót tartalmaz.

avon nutra effects balance
Avon Nutra Effect Balance creams and mattifying toner

Az én bőrtípusomnak megfelelő család a Balance nevet kapta, ami zsíros és kombinált bőrre való. Egy gél krémet, egy fényvédős nappali krémet és egy tonikot teszteltem az elmúlt másfél hétben, és bár szerintem ez nem feltétlenül elég arra, hogy egy bőrápoló terméket átfogóan tesztelhessen az ember, leírok mindent, amit tapasztaltam.

A Nutra Effects krémek paraben, ftalát és színezékanyag-mentesek.

To my non-Hungarian readers: please let me know if you want the review in English too, I'll provide it later.

avon nutra effects balance
Avon Nutra Effects skincare products

"A termékcsalád feladata, hogy elősegítse a bőr egészségét oly módon, hogy beállítja a zsírtermelés és a hidratálás egyensúlyát, táplálja a bőrt, és mattítja a fényesedésre hajlamos részeket. A mattító összetevők támogatják a faggyútermelés csökkentését és a chia mag hatóanyagainak könnyebb felszívódását. Ennek köszönhetően bőrünk puhává, selymessé és kevésbé csillogóvá válik. Bármely korosztály számára ajánlott vegyes és zsíros bőrűeknek egyaránt."

A két tégelyes krém illata nagyon finom: friss, egy kicsit az uborkára emlékeztető (de ugyanakkor kicsit édes, majdnem sütis?), visszafogott illat. Nem tudom elképzelni, hogy bárkinek is tolakodó lenne. A krémek felkenése után a bőr selymes tapintású lesz, ami a bennük található szilikon miatt van. 

avon nutra effects balance gel cream
Avon Nutra Effects Balance gel cream

A három termék közül a kedvencem a gél krém. Könnyű az állaga, hamar beszívódik és nem gördül le apró galacsinokban, ha túl sokat kenünk fel belőle. Jól lehet rá sminkelni is, mert gyorsan felszívódik felkenés után, és az alapozóval keveredve sem gurul le a bőrről, pár mattító géllel ellentétben. Sminkelés nélkül, önmagában körülbelül 4 órán át mattít, sminkkel és púderrel a tetején pedig tovább. 

avon nutra effects balance gel cream

A hivatalos információ szerint a bőr zsíros részeit mattítja, a száraz foltokat pedig hidratálja. Itt kezdett igazán érdekelni a dolog, mert az én bőröm alapvetően zsíros, az orrom körüli bőr pedig száraz pelyhekben hullik, krémezéstől és évszaktól függetlenül. Az egész túl szépen hangzott ahhoz, hogy igaz legyen, de a legnagyobb meglepetésemre valóban szépen hidratálta a száraz foltokat az orrom körül, miközben mindent lemattított. Eget rengető csodát persze nem tett száraz részekkel, mert naponta kétszer (reggel és este) azért be kellett kennem az orrom, de még így is messze jobban teljesített, mint a legtöbb kombinált bőrre való krém, amit próbáltam. Sminkelni is könnyebben tudtam az orrom körüli részt, mert az alapozó szépen ült a krémen, nem kiemelve a pelyheket.


Az egyetlen negatívuma, hogy alkoholt tartalmaz (a rossz féle alkoholt). Szerencsére ezt nem érezni, mert nem feszíti a bőrt és nem is csíp, de ezt az összetevőt jobb lett volna kihagyni belőle.

avon nutra effects balance daily cream
Avon Nutra Effects Balance daily cream with SPF 15

A Balance duó második kencéje a 15-ös fényvédővel ellátott nappali krém. Egy kicsit tartottam tőle, mert a legtöbb fényvédő eltömíti a pórusokat. A három termék közül ez az, amelyiket tovább kell tesztelni ennél a másfél hétnél, a fényvédő összetevője miatt. A másfél hét alatt nem pattogtam ki tőle, és nagyon bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad, mert szeretem a krémet. Gél társához hasonlóan erre is szépen lehet sminkelni, viszonylag hamar felszívódik, és ez sem pörög le a bőrről, ha túl sokat kenünk fel.


Az összetevők között 2 féle alkoholt is fogtok látni, de aggodalomra semmi ok, hisz mindkettő a jó féle alkoholokat képviseli.

avon nutra effects mattifying toner
Avon Nutra Effects mattifying toner

A harmadik termék az arctisztító család tagja, és az általam legkevésbé kedvelt darab a három közül. Egyértelműen érezni már az illatán is az alkoholt, és feszíti a bőrt felkenés után, mint a legtöbb alkoholt tartalmazó tonik. Az alkohol egy rossz és irritáló összetevő, ami csak olaj a tűzre, és szinte minden zsíros bőrre való tonikba beleteszik, ami nagy kár. Az Essence Pure Skin tonikjához hasonlóan ebbe is kevertek púdert, ami a mattító hatást segíti elő. Sem a púdernek, sem az alkoholnak nem örülök, de ettől függetlenül a feladatát ellátja, és nem pattogtam ki tőle.


Ha a három termék közül választanom kéne, a két Balance krémet ajánlanám. Az alkohol tartalmú tonik nem lett a kedvencem a szárító hatása miatt, de a két tégelyes krémhez nagy örömmel nyúlok. Nagyon finom az illatuk!

Biztosan láttátok, hogy nem írtam sokat az utóbbi másfél hónapban, ennek az okát facebookon és twitteren is említettem. Legkésőbb 10-12 nap múlva visszatérek a régi kerékvágásba.

A termékeket ezúton is köszönöm az Avonnak.

~ Evinde

The products were provided for an honest review.

3 comments :

  1. Igen, sajnos a gélkrém az egyáltalán nem jó, mert én kipattognék a a denat. alkohol miatt. Az új 15 faktoros meg a régi solutions mattító helyett lesz. Ezt viszont annyiból sajnálom, hogy annak nagyon fini virág illata van, ennek meg már megint uborka.... Minden vacak mattító, meg kombinált bőrre való krémnek ubi szaga van. Jó nem zavar, ha finom, pl Yves Rochertől is volt hasonló krémem, az is kellemes, csak uncsi, hogy egy kaptafára készülnek az illatok. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem konkrétan uborka, de azt is észrevenni benne. Inkább olyan, mint egy ubis-egreses süti? Isteni finom. Más a jól bevált Avonos ubi szagtól :D Nekem is volt olyan kencém, bár nekem tetszett az is.
      Az alkoholt meg már igazán el lehetne hagyni a krémekből, a Vichy imádja telepakolni a hú de fancy drágábbnál drágább krémjeit alkohollal, csak így az összes többi jó összetevőt meg kár beletenni. Nagyon mérges tudok lenni az alkoholra. :(

      Delete
    2. Ne is mondd, pont ezen vagyok én is kiakadva! Beleteszik a sok bio összetevőt, plusz az alkoholt... röhej na.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...