December 29, 2012

December Favourites / Decemberi kedvencek


Can you believe the world ended a week ago? ;) Anyway, January is almost here, so that means I'm going to show you my latest favourites. 
Egy hete volt világvége, hihetetlen, mi? ;) Mindjárt itt a január, úgyhogy ideje bemutatni a legutóbbi kedvenceimet.

~ Isana Kaminzauber Winter Soap (limited) / Isana Téli Álomvilág szappan (limitált kiadás):
It smells like a mixture between mulled wine and gingerbread, it's delicious. It doesn't dry out or irritate my hands. On a side note, my hands are very sensitive, and almost every soap causes irritation.
Nagyon sokáig vadásztam erre a szappanra, mire kaptam valahol. Isteni az illata, olyan, mint a forralt bor és a mézeskalács keveréke. Nem szárítja a kezem, és nem is irritálja, ami ritka nálam, hisz nagyon érzékeny a bőr a kézfejemen. A kis házikós téli kép külön plusz, és 330 Ftért a hülyének is megérte. Kár, hogy limitált. 


Iseree Cotton Pads / Iseree vattakorongok:
I found these accidentally, and thank God I did. One side is exfoliating, so it removes my make-up more effective. The ones I used before aren't half as good quality as these. 

Nemrég a Tesco kitalálta, hogy az eddigi 160 Ft-os vattakorongját felemeli 400 Ft-ra, úgyhogy mielőtt még meghaltam volna a röhögéstől, gyorsan keresgélni kezdtem. A Lidl-ben találtam ezeket, és szuper kis cucc. Az egyik felén apró kis kocka minták vannak, ami köztudottan jobban leszedi a sminket, mint a sima felületű korong. A szélei össze vannak forrasztva, és nem olyan ócska tapintású, mint a Tescos volt. 

Essence Little Bakery 24h Hand Cream - Raspberry Chocolate Cookie
Still my current favourite hand cream. It was limited edition last year, it really smells like a raspberry cookie. Makes my hands soft and moisturised.
Még mindig az egyik kedvencem. A 2011-es limitált kézkrém kollekció egyik darabja volt, isteni az illata. Puha lesz tőle a bőröm, nem okozott irritációt és jól hidratál. Az Essence kézkrémek mindig is nagy kedvenceim lesznek.


Perfumes:
~ Christian Lacroix Absynthe (green bottle / zöld üvegű):
It is my all tme favourite scent. This fragrance is not for everyone, but it smells divine and delicious. A great fall-winter woodsy scent. You can check the notes here.
Mindenkori kedvenc parfümöm. Nem való mindenkinek, de isteni és egyedi az illata. Egy pumpányi elég belőle, egy kiváló erdős őszi-téli illat. Az alkotó motívumait >itt< megnézhetitek.

~ Essence Like A Day In A Candy Shop Perfume:
Oh my god, where do I start with this scent. I have to mention that I don't like sweet scents - at all, they cause me a headache. This perfume was a huge surprise for me, it has some kind of sweetness, but in a nice and moderate way. It's not a strong scent by any means, it's just perfect. I sniffed Prada's Candy a few days ago, and man, this small Essence one is way better as far as candy scent goes. I got it for Christmas. You can check the notes here.
Ó, hol is kezdjem ezzel az illattal. Alapvetően nem szeretem az édes vaníliás illatokat, mert megfájdul tőlük a fejem. Nagyon meglepődtem, amikor megszagoltam ezt a boltban, ugyanis isteni finom illata van. Nem arcba mászóan édes, csak szolidan, és érezni mellette a gyümölcsös-virágos motívumokat is. A Prada agyonhype-olt Candy parfümjét is megszaglásztam pár napja, és szerintem ez sokkal finomabb illatú, ha már a cukorka témánál tartunk. Parfümöt még sosem szerettem meg ennyire első látásra, egyszerűen imádom. Karácsony óta minden nap befújom vele magam, és folyton azon kapom magam, hogy a csuklóm szimatolom. Az Essence nagyon odatette magát az egész parfüm kollekciójával, és ez az egyik kiemelkedő darab. :) Az alkotó illatokat >itt< olvashatjátok.

Butterfly no. 22; no. 159

Butterfly nail polishes:
They are extremely cheap and beautiful. The quality is just as good as the quality of more expensive nail polishes. These are lovely shades for winter. The blue (click here) is darker in real life, the flash of my camera made it lighter.
Ázsia Centerben találhatunk Butterfly lakkokat. Nagyon olcsók, és a minőségük semmivel sem rosszabb, mint a drágább lakkoké, sőt. ;) Gyönyörű árnyalatok, pont megfelelnek télre. A kék a való életben egy sötét királykék, a fényképezőm kimosta  színét. (itt látni a körmön) Nagyon szeretem őket.


Rimmel Stay Matte Powder:
I picked it up this month, because I've read good reviews of it. It is hyped for a reason: it really is mattifying, finely milled, and easy to apply. My Catrice powder I love is loose, so when I'm in a hurry, this is more convenient. 
Decemberben vettem, előtte mindenki nagyon jókat mondott róla. És tényleg nagyon jó kis púder, jól mattít, finomra őrölt, nem ütött ki. A Catrice púderem, amit nagyon szeretek, por állagú és óvatosan kell vele bánni. Ezzel időt spórolok, ha sietek, mert kompakt púder.

Essence Twilight Breaking Dawn pt. 2 Highlighter:Still my favourite. For full review, click here.
Még mindig a kedvencem. Teszt itt olvasható róla.


Essence Silky Touch Blush - 40 Natural Beauty
It is a nude coloured blush, perfect for winter, when you are wearing dark lips or eyes. It is similar to Tarte's Exposed.
Egy nude színű, szép szolid pirosító. Nagyon szeretem télen, mert sötét ajakhoz vagy szemsminkhez a nude pirosítók igazán jól mutatnak. Hasonlít a Tarte fémösz pirosítójához, az Exposed-hoz. 

Alverde Mademoiselle eyeshadow - 10 Vanille
Alverde's Mademoiselle Collection deserves an award for the most adorable packaging of 2012, in my opinion. It is a matte cream shade, I use it as a browbone highlight, it is perfect for that purpose. Smells good, too :)
Ha díjat kéne osztanom, az Alverde Mademoiselle kollekciója biztosan megnyerné a "2012 legaranyosabb csomagolású sminktermékei" címet. Szemöldök alatti kiemelőnek használom, és tökéletes erre a célra. Matt vanília szín, és még az illata is jó. :)

Miss Sporty Perfect Colour lipstick - 058 Malaga
MAC Viva Glam Gaga ll

All I need for winter, is a nude and a red lipstick, and I'm good to go. The red is an amazing shade, you can read my thoughts on it here.
The MAC Viva Glam Gaga 2 (click here) is an "old" favourite of mine, it looks great with dark or heavy eye makeup.

Télen csak egy piros és egy nude rúzsra van szükségem, és mehetek, amerre akarok. A piros rúzsról már írtam >itt<, a Gaga 2 rúzs (klikk ide) pedig egy régebbi kedvenc, hiszen mindenféle nude rúzst nagyon szeretek. Nagyon jól mutat a sötétebb, erősebb szemsminkekhez.



Essence Twilight Breaking Dawn pt. 2 eyeliner & pigment:
As you can see, these have been my favourite since November. I'm pretty sure I'll use them all winter, they are gorgeous. Read more here.
Amint látjátok, ezek november óta nagy kedvenceim, és biztosan egész télen használni fogom őket. (már ha 15 fok télnek számít) Nagyon mutatós kis darabok, és minden sminket feldobnak. >Itt< már írtam róluk.

Do you own any of these? Would you like to try them?
Nektek megvan valami ezekből a termékekből? Vagy szeretnétek valamelyiket kipróbálni?


~ Ev

10 comments :

  1. Én is imádom az Isana folyékony szappant,az illata olyan karácsonyi,és én is ezt használtam most decemberben.
    A másik az essence kézkrémje, nekem a "vanilia-almás pite" illatú van meg:)
    (yvusbeauty.blogspot.de)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Megpróbálok keresni még ilyen szappant januárban is, ha ez elfogyna. :) Az almás pités kézkrémet én is szeretem, nagyon jó illata van. :)

      Delete
  2. Mi már a 2. flakonnal fogyasztjuk a szappanból, tényleg nagyon jó. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én már szinte sajnálom használni, mert csak egyet tudtam venni. :D

      Delete
  3. Az Alverde engem ezzel a csomagolásával kilóra megvett! :)))
    Pusza: Reni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tündéri lett szerintem is, lehetne ilyen kollekciójuk minden évben :)

      Delete
  4. Replies
    1. Most értem át abba a fázisba, hogy rettegek attól, hogy elfogy. :)

      Delete
  5. én a tvájlájtos highligter iránti rajongásod osztom, megvettem két barátnőmnek is és már mindkettőt kipingáltam vele és oda voltak teljesen. a butterfly lakkokkal még sosem találkoztam, de nálad is mindkettő nagyon szép színű, asszem ha valahol szembe jönnek velem, nem ijedek meg tőlük! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ó na ugye? :D Ami jó az jó. A Butterfly lakkok meg tényleg megérik, 250 Ft-ért meg főleg. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...