February 23, 2013

Max Factor Clump Defy Mascara - Worth the Hype? / Tényleg olyan jó?


Az amerikai verzió, a Covergirl Clump Crusher már egy ideje nagy őrületnek örvend a sminkes világban, és pár hete kijött az európai verzió is, a Max Factor Clump Defy szempillaspirál. Tényleg ennyire jó? Lássuk!

The European version of Covergirl's Clump Crusher is finally here: the Clump Defy mascara by Max Factor. Is it that good? Let's see!


hajlított kefe a csomók ellen


Lila/ magenta tubusban érkezik, hasonló pár már a piacon lévő spirálhoz, ahogy azt a képen látjátok.
It comes in a magenta tube, similar to a few other mascaras out there. You can see those above.

A tubus alakja olyan, mint a False Lash Effect spiráloké, de ezt a lila tubus felirata meg is súgja nekünk, 13.1 ml terméket kapunk, ami sok és sokáig elég.

The tube is the same as the False Lash Effect tube (in the USA: LashBlast) , which is no surprise. The Clump Defy mascara is a newer version of the F.L.E., so to speak. It contains 13.1 ml of product, which is a lot.


Itt egy röpke összehasonlítás az eddigi közkedvelt MF spirálokkal / kefékkel.
Quick comparison to other Max Factor mascaras.

Bevetésen / In action:
Nem használtam szempillagöndörítőt. / No eyelash curler was used.
A képeken 1, 2, 4 és 6 rétegben felkenve láthatjátok a spirált.

És a lényeg: tényleg olyan jó? 
Igen. Nekem eddig nem volt szerencsém a MF spirálokkal, mert én alapvetően azt a spirált szeretem, ami őrületesen hosszabbít, kevés ráfordítással. A Clump Defy pont ilyen. A False L. Effect inkább dúsított, mint hosszabbított, az Xperiencet pedig sokáig kellett építgetnem.  Ezzel már 2 réteg után durván hosszú pillákat varázsolhatunk magunknak. A képeken a hatodik réteg már egy picit soknak tűnik, mert fotózás közben sokat száradt. Ha nem fotóz közben az ember, pár percig nyugodt szívvel el lehet kenegetni, és nem ragasztja össze vagy csomósítja be a szempillákat. Nem maszatolódik el, nem hullik, és nem irritálja a szemem, ami ritka! A legtöbb hosszabbító spirál hullik a kis rostszálak vagy egyebek miatt, ez nem. 


Moving on to the point: is it that good?
Yes. I had no luck with previous Max Factor mascaras, because I prefer efortless lengthening mascaras. That's why I like Clump Defy. It gives you amazing lashes after 2 coats. One is able to apply several coats without getting clumps, which is amazing. On the photos, you can see that after the 6th coat, it started to look too much. It's because the mascara started to dry while I was taking photos. It doesn't smudge or flake during the day, neither does it irritate my eyes.

Yet another comparison with other mascaras that have curved brushes.

Összehasonlítottam a Clump Defy-t két másik hajlított keféjű spirálommal is. Örülök, hogy ennek kisebb az applikátora, eddig meggyűlt a bajom a nagy keféjű szempillaspirálokkal. Aki bosszankodott, hogy összekeni a szemhéját a nagy kefék miatt, azoknak a Clump Defy hozhat egy kis megnyugvást.

Clump Defy has a relatively small brush, which I cherish and prefer. I always smudge mascara on my eyelid when I use big brushes. If you are a fan of small and precise brushes, you will like the Clump Defy.


Újabb kefeszemle, immár mindenféle spirállal, amik közkedveltek.
Clump Defy compared to other mascaras.Mascaras below / A lenti spirálok:
Catrice The Giant
Essence Get Big! Waterproof
Essence Get Big! Volume
Rimmel ScandalEyes Show Off
Max Factor False Lash Effect
Max Factor Clump Defy
Maybelline The Falsies
Max Factor Xperience
Oriflame Wonder Lash
Rimmel Lash Accelerator
Essence No More Panda Eyes (disc.)
Essence Get Big! original

Itt már elszabadult a pokol. :)
Hardcore mascara porn, you guys. :)

Összességében, szeretem ezt a spirált. Reggelente időt spórolok vele, mert gyorsan turbózza fel a pillákat. Nap közben nem hullik, nem kenődik. A kefét könnyű kezelni, először a domború felét tartom a szempilláim felé, majd a homorút, ahogy az a hajlított keféknél szokás, bár szerintem ennél a spirálnál mindegy is, mert bárhogy használható. Az ára nekem személy szerint magas, 4 ezer forint, ezért érdemes akciókra vadászni, vagy kupont keresni. Azt elmondhatom, hogy új spirált köszönthetek a top 3 kedvencem közt.

I have to say that I really love this mascara. I can save time in the mornings, when I use this, because it gives you great lashes in no time. The only downfall is the price. It is around 18-20$, so you better search for sales or coupons. 

Ti próbáltátok már? Tervben van, hogy megveszitek?
Have you tried it? Are you planning to buy it?

~ Evinde

2 comments :

  1. A posztot elolvasva, és a képeket látva, erős késztetést érzek arra, hogy valamikor a közeljövőben beszerezzem ezt a spirált. (: Mondjuk az ára nekem is elég magas :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szuper kis darab,én meg minden reggel rohanok, úgyhogy plusz pont a gyorsépítésért. :) Én most Facefinity alapozót szeretnék venni, de mindenképp megvárom a szokásos -25%-os MF hetet a Rossmannban, amit időnként tartanak.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...