April 25, 2014

Essence Big Bright Eyes Highlight It Nude Pencil | Review, Swatches & Comparison

Essence Big Bright Eyes - Highlight It Nude pencil

When Essence updated its range in February, they came up with three new nude pencils as well. Today I will write about the creamy nude one, I find creamy nude shades more rare to find than shimmery ones.

Az Essence a legutóbbi termékfrissítéskor a piacra dobott három nude ceruzát. A három szín közül a csillám nélküli krémes nude ceruzát vettem meg, erről írok ma.



Look / Kinézet:

Classic chubby wooden pencil with a plastic cap. The outside of the pencil matches the colour of the actual pencil that you apply on your eyes: peachy non-shimmery nude.

Klasszikus duci fa ceruza, műanyag kupakkal. A ceruza borításának színe megegyezik a termék kenhető részével: krémes nude barackos szín.


Texture & Longevity / Állag & tartósság:

Soft and creamy, very easy to blend. Usually, creamy pencils don't last long on the waterline at all. This pencil surprised me well: after 5 hours it was still on my waterline. It starts to fade on the sides after 2-3 hours, but the it remains to stay on the rest (middle part) of the waterline. The pigmentation is great: it is opaque in one swipe, no need to build it up. Well done, Essence.

Krémes és puha, könnyű eldolgozni. A krémes ceruzák általában egyáltalán nem tartósak, a vízvonalon pedig kevés ideig maradnak fenn. Féltem, hogy ezúttal is ez a helyzet, de szerencsére tévedtem. Meglepődtem, amikor a felkenéstől számított ötödik órában belenéztem a tükörbe, és még látszott a vízvonalon a ceruza. A széleken úgy 2-3 óra után elkezdett megkopni egy kicsit, de azt csak akkor venni észre, ha közelről vizsgáljuk az arcunkat. A pigmentáció nagyon jó, egy húzással teljesen fed.

Essence Big Bright Eyes - Highlight It Nude pencil on the waterline

1.41 g (3$)

Comparison / Összehasonlítás:

Catrice Made to Stay Inside Eye highlighter vs. Essence Big Bright Eyes Nude pencil

The Essence is creamier and softer, you can work with it more easily. It's not as longlasting as the Catrice one, but it has a decent longevity of 5 hours. It is not waterproof.
The Catrice nude pencil, however, is waterproof and stays on forever. The texture is not as creamy as the Essence pencil, it is more difficult to work with. It's not as opaque as the Essence pencil, you need to build it up. 

Az Essence ceruza krémesebb és pigmentáltabb, mint a Catrice nude ceruza. Utóbbi vízálló, ezért nagyon tartós, de többször át kell húzni a vízvonalon a teljes fedésért. Nehezebb vele dolgozni a textúrája miatt.

swatches:
Catrice Inside Eye Highlighter pen vs. Essence Big Bright Eyes Highlight It Nude pencil


rub test: the Catrice nude pencil stays on
dörzsölés után a Catrice ceruza nem kopott le

All in all, I think it is a great nude pencil. You can use it on your waterline, under your brows & as a shadow base. It is easy to work with and very affordable. I find myself reaching for this one more than the Catrice pencil. Highly recommended!

Összességében, pozitívan csalódtam a ceruzában. Könnyű vele dolgozni, használható szemhéjalapként primer fölé, szemöldökcsont alá, vízvonalon stb. Többször nyúlok érte, mint a Catrice ceruzámért, és 650 Ft-ért nagyon jó az ár-érték aránya. 

Do you like nude eye pencils?
Ti szeretitek a nude ceruzákat? Van kedvencetek?

~ Evinde

FTC: I purchased the product myself.

5 comments :

  1. Nekem még nincs ehhez hasonló termékem, pedig nagyon jó dolognak tartom. Hamarosan pótolni is fogom ezt a hiányosságot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem ezzel nem lőhetsz mellé. :D A kedvenc nude ceruzám azok közül, amiket eddig használtam.

      Delete
  2. Nagyon szeretem ezt a ceruzát, én is nemrég vásároltam meg. Eszméletlenül krémes, talán ilyen krémes szemceruzám még nem is volt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, szuper kis ceruza. :) Krémesebb, mint a NYX jumbo ceruzám :D

      Delete
  3. Én nemrég vásároltam meg ugyanebben az árnyalatban, de nekem nem igazán vált be... :( Igaz, előtte sosem használtam szemceruzát, szóval nem vagyok gyakorlott. Nekem túl duci, a szempilláim is olyanok lesznek. Lehet, hogy normál mérettel kellett volna kezdenem. De azért nem adom fel, még próbálkozok. :)
    xo Niki
    www.niksbox.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...