June 13, 2014

The Prettiest Blushes for Spring and Summer | A legszebb pirosítók tavaszra és nyárra


I'm here with a rather large post today, featuring a lot of lovely photos. My post has three parts: first, I'll write about beautiful blushes that are still available. In the second part, I'll show you blushes that are not available anymore but you might have them in your collection. At last, I'll mention high-end blushes that are the IT-pieces for Spring and Summer, but I don't own them because they are either too expensive or hard to access in Hungary.

A mai egy igen nagy bejegyzés, mert sok szép képet hoztam nektek. A bejegyzés első felében most is kapható tavaszi és nyári pirosítókról fogok írni. A második felében olyan (szintén tavaszi és nyári) pirosítók kapnak helyet, amik limitált kiadásban szerepeltek, de talán a fiókotokban lapulnak, csak elfelejtettétek őket. Végül pedig megemlítek egy-két high-end pirosítót is, amik gyönyörűek tavaszra és nyárra, de nekem sajnos nem gazdagítják a gyűjteményem.


top blushes for Spring and Summer

I think the ultimate Spring-Summer blushes are your typical Nars Orgasm-type blushes, aka peachy pinks with gold shimmer. They are beautiful when the sun hits them! In my post I'll show you Nars Orgasm and Deepthroat kind of shades, as well as coral and peachy pink shades.

Szerintem az igazi tavaszi-nyári pirosítók a Nars Orgasm típusú pirosítók, azaz a barackos rózsaszín árnyalatok arany csillámmal. Ezekhez hasonló (de nem csak ilyen), gyönyörű pirosítókat fogok ma mutatni.

Catrice Defining Blush - 050 Apropos Apricot

Catrice Defining Blush (050 Apropos Apricot):
I'll start with a lovely Catrice blush. Apropos Apricot is a pale peach with tiny gold sparkle. The colour is buildable. (5gr ~5-6$)
Az Apropos Apricot egy sápadt barack árnyalat apró arany színű csillámokkal. Építhető. (5gr / 1099 Ft; Müller & Rossmann)

Catrice Defining Blush - 050 Apropos Apricot


Sleek Bluh By 3 ( Lace: Crochet, Guipure, Chantilly)

Sleek Blush By 3 - Lace palette

The Sleek Rose Gold blush is the ultimate dupe for Nars Orgasm according to others. Sleek has blush palettes as well, and the Lace palette has a blush called Guipure that is the same colour as Rose Gold. The only difference is that Rose Gold is a blush mono, while Guipure comes with 2 other blushes.

A Sleek Blush By 3 "Lace" nevű palettája a tavasz és a nyár megtestesítője. A középső árnyalat (itt Guipure, mono pirosítóként Rose Gold) sokak szerint a Nars Orgasm hasonmása (szerintem nem teljesen). A Guipure egy gyönyörű barackos pink pirosító, arany színű fénnyel. Duokróm hatású. (20 gr ~ 3500 Ft)


Guipure (middle shade) is a peachy pink with gold duochrome sheen to it. It is absolutely beautiful! The other two shades are gorgeous as well, both of them are matte. Crochet is a peach shade and Chantilly is a bold coral. (20 gr ~ 15$)


Sleek Blush By 3 and Flormar Pretty Compact Blush-on

Flormar Pretty Compact Blush-on ( Nr. P113)
P113 is a nude version of Nars Orgasm: nude peach with a slight pearly sheen to it. You get 14 gr of product and that is insane! Usual blushes are 5-7 gr. (14 gr ~ 4$)
A Nars Orgasm nude testvére: nude barackos rózsaszín, hajszálnyi gyöngyházfénnyel. (14 gr ~ 1000 Ft)

Flormar Pretty Compact Blush-on - P113Max Factor Flawless Perfection Blush - 220 Classic Rose

Max Factor Flawless Perfection Blush (220 Classic Rose):
Classic Rose is a peachy pink with pearly sheen. It is more pink than Nars Orgasm, so it is closer to Deepthroat. One of my personal favourites! (5.5 gr ~ 18$) Too bad MF is expensive, it is still just a drugstore brand.
A Max Factor Classic Rose pirosítója az egyik személyes kedvencem. Nars Deepthroat dupe, mert a pink altónus jobban érvényesül benne, mint a barack. (5.5 gr ~ 4000 Ft)

Max Factor Flawless Perfection Blush (220 Classic Rose)

Essence Silky Touch Blush - 30 Secret It-girl


Secret It-girl is a peachy shade with gold sparkle. It is slightly darker than the Catrice blush, and looks beautiful on most skintones since you can build it up. (4$ ~ 5gr)

Az Essence pirosító egy barack színű árnyalat apró arany csillámokkal. Hasonlít a Catrice pirosítóhoz, de valamivel sötétebb. Építhető.


Modelite Blush Bombe - BB 09 Rose Calin


Modelite is a French brand, their products are hidden gems at a local beauty supply store. Rose Calin is very similar to the Sleek Rose Gold blush, except this one has gold sparkle instead of a gold duochrome. The base shade is the exact same peachy pink with strong pink tones. (3.8gr ~ 2-3$)

A Modelite francia márka, én egy fodrászcikkesnél bukkantam rájuk. A Rose Calin egy barackos pink árnyalat, arany csillámokkal. Hasonló a Sleek Rose Gold pirosítójához. (3.2 gr ~ 650 Ft)

Modelite Blush Bombe - BB 09 Rose Calin


Don't forget that you can still get the blushes above, they are not limited edition.
Ne feledjétek, hogy a fenti pirosítók még mindig kaphatóak.

Swatches:
1.) Sleek Blush By 3 - Guipure (Lace palette)
2.) Modelite Blush Bombe - Rose Calin
3.) Max Factor Flawless Perfection blush - Classic Rose
4.) Flormar Pretty Compact Blush-on - P113
5.) Essence Silky Touch blush - 30 Secret It-girl
6.) Catrice Defining Blush - 050 Apropos Apricot


Second part:

blushes for Spring and Summer

Moving on to the blushes you might have in your stash. These were either limited edition or discontinued pieces. 

Most következzenek azok a pirosítók, amik már megszűntek, vagy limitált kiadásban szerepeltek. Talán ott lapulnak a Ti fiókjaitok mélyén is, csak elfelejtettétek.

Essence, Catrice and Lovely cosmetics blushes for Spring and Summer

Lovely Cosmetics Snow blusher - Pink Princess

First of all, it is not pink. It is a stunning peach shade with silver and gold shimmer. Secondly, this shades screams Spring and Summer, just look at it! The funny thing is that it was part of Lovely's Winter collection called Snow Princess. Such a little gem. It is a baked blush. (3.2gr)

A Lovely téli kiadásának egyik pirosítója volt a Pink Princess. Csillogó barack árnyalat, arany és ezüst glitterdarabkákkal.

Catrice Revoltaire Powder Blush - C01 Colour Bomb

Probably the first ombre blush Catrice has ever made. Revoltaire was a fabulous collection 2-3 years ago, it focused on Victorian print on the packaging. Colour Bomb is a coral shade fading into a light peach colour. It has tiny silver glitter in it. (8gr)

A Catrice egyik első ombre pirosítója, 1-2 évvel ezelőttről. Korallból barackosba halványodó ezüst csillámos árnyalat. (8gr)


... aka the cream version of Nars Orgasm, as far as I can tell. It is a coraly pink with gold shimmer. It is similar to the Sleek blush, with less gold in it. (review here)

... mondhatni, a Nars Orgasm krém testvére. Hasonló a Sleek pirosítóhoz, de ebben kevesebb az arany szín. (teszt itt)


Essence Metal Glam liquid blush (01 Glam Me)
Glam Me is a peach shade with a strong peach sheen to it, hence the name of the collection. You get 25 ml of product, that is a lot! 
A Metal Glam kollekció barack színű pirosítója is csodaszép darab. Erős fénye van, óvatosan kell vele bánni. (25 ml)

Essence Oz The Great And Powerful cream blush (01 Beware the Wicked Witch)
It was part of the Oz collection 1-2 years ago. The shade is a pinky peach with gold sparkles. It comes in a pump. (14 ml) (review here)
Újabb barackos pink árnyalat, ezúttal krém állagban. (teszt itt)

Swatches:
1.) Essence Metal Glam liquid blush - 01 Glam Me
2.) Essence Oz The Great And Powerful cream blush - 01 Beware the Wicked Witch
3.) Essence Fruity Blush Sorbet - 01 Smoothie Operator
4.) Catrice Revoltaire Powder Blush - C01 Colour Bomb
5.) Lovely Cosmetics Snow blusher - Pink Princess

Finally, the blushes that I don't own but are cult classics:
És végül, az ikonikus tavaszi és nyári pirosítók, amik nincsenek a tulajdonomban:

Do you own any of them? What is your favourite Spring-Summer blush?
Melyik a kedvenc pirosítótok tavaszra és nyárra? A fentiek közül próbáltátok valamelyiket?

~ Evinde

I bought the products myself.

12 comments :

 1. Az első blokkból megvan az Essence és a Catrice pirosító valamint a Sleek Rose Gold (mono), nagyon szeretem őket, igazán szépek!
  A Catrice Revoltaire pirosítót sajnálom, hogy nem tudtam megvenni, nagyon tetszik a képek alapján.
  Tavasszal nagyon szeretem ezeket a pirosítókat használni, de nyáron már gyakrabban nyúlok a bronzosítóhoz és kevesebbszer a pirosítókhoz.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy Neked is beváltak. :) Én általában bronzosító (vagy inkább kontúr) + pirosító kombót tolok egyszerre, mindig.

   Delete
 2. A Sleek és a Modelite színei csodaszépek, a Sleekkel szemezek már egy ideje, de valahogy még nem rendeltem meg, de ami késik, nem múlik. A Modelite csomagolásáról azt hittem, hogy Bourjouis :D
  Én ahogy meleg lesz, inkább a korallosabb, narancsosabb árnyalatok felé hajlok egyébként :)

  És muszáj megjegyeznem, mert ennél a bejegyzésnél nagyon megragadott, hogy imádom, hogy mindig évszaknak megfelőlen berendezed a termékeket, éppen mi van a természetben :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm szépen! :) Szeretek a szabadban fotózni, csak már alig van helyem. Ez a helyszín pl. negyed óra bringázásnyira van tőlem :D De örülök, ha tetszik. :)
   Én is jobban szeretem a korallos színeket, mint a rózsaszínt.
   A Modelite körülbelül akkora lehet, mint a Bourjois pirosítók, nem jártál messze. :)

   Delete
 3. Nagyon szép az összes! Külsőleg is , és színre is csodálatosak! Nem mellesleg a képek is hibátlanok!:))

  ReplyDelete
 4. dat sleek blush palette tho D: where do you buy your Sleek stuff from?

  ReplyDelete
  Replies
  1. I bought it at a Hungarian webshop (makeupplaza.com), but I've heard that the actual Sleek website is awesome, too :)

   Delete
 5. OMG All of the blushes you talk about in the second part I am drooling over. Of course they are not available in the US. Argh!

  ReplyDelete
 6. I am drooling over all of the blushes you showed in the second part! So darn pretty. Of course they are not available in the US. Argh :(

  -TheKatieAB

  ReplyDelete
  Replies
  1. It is such an awesome surprise to see your comment here, Katie! :) Thank you for visiting. :)
   Yes, Essence's and Catrice's focus on limited editions is their biggest turn on and turn off at the same time. The Essence Metallics collection was available in the US as well, maybe you can still find the blush! :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...