September 4, 2014

Monthly Favourites | June, July, August 2014


Nagy csattanással köszöntött be az ősz, szó szerint. Szeptember elsejére virradó éjjel hatalmas viharban volt részünk, aminek minden percét imádtam. Kicsi korom óta szeretem a viharokat, és nálunk már csak ritkán látni. Az ősz a kedvenc évszakom: hűvös idő, pulóverek és kötött kardigánok, kalapok, sapkák, ködös őszi reggelek, színes falevelek, sötét szemsmink és sötét rúzsok, nagy séták az erdőben, Halloween. Hab a tortán, hogy őszi gyerek vagyok, így a születésnapom is szeptemberben van. Azonban még ugorjunk egy kicsit vissza a nyárra, hisz 3 havi kedvenc sminkterméket és egyebet hoztam a mai bejegyzésben. Fogjatok egy kávét vagy teát, mert hosszú bejegyzés lesz.

Autumn has arrived with a bang! Literally. We've had the biggest thunderstorm on the 1st of September, I really enjoyed it (I love for storms and tornados). Fall is my favourite season: it brings cool weather, cozy nights, sweaters, long walks in the woods, foggy crisp mornings, dark make-up, beanies, Halloween and also my birthday. :) I am so excited about this new season. But for now, I'm here to show you my favourites from the last three months. We have a lot of stuff to go through, so grab a coffee or tea.

June, July and August favourites: make-up products

I took the photos on the 31st of August, it was a typical sunny (and way too hot) day. The next day brought colder weather (finally!), like it was written in the stars. Summer, and then 4 hours later, autumn. This is what I missed so much from my childhood days: actual cold autumn. The last 5 or 6 fall was way too hot, we've often had 28°C in October. Not cool man, summers are way too long and gross here in the South anyway.

A képeket augusztus utolsó napján készítettem: túl meleg idő, ásító nap. Érdekes, hogy a következő napon mintha elvágták volna: percre pontosan szeptember elsejétől lehűlt az idő, aminek nagyon örültem. A nyarak itt délen túl hosszúak és kibírhatatlanok, alig vártam az őszt. Utoljára 5-6 éve, hogy ilyen pontosan érkezett meg az ősz, hisz tavaly még októberben is 28 fok volt.


I did not use a lot of make-up in these past summer months, but I have a good amount of honorable mentions. I've been working on a few items to use up, but I will not show those in this post.

Nem sminkeltem túl sokat, mert szó szerint minden lefolyt az arcomról július közepe után. Amiket használtam, azok közül viszont egy marék kedvenc is megmutatta magát.


Rimmel Lasting Finish Kate lipstcik - 14:
An awesome nude shade, great friend of smokey eyes. It was my BFF at a concert where I needed subtle yet longwearing lipcolour. Review of these lippies can be found here, it is one of the most read posts on the blog.
Szuper nude árnyalat füstös szemekhez, nem túl rózsaszín és nem túl bézs. Jó barátom volt egy koncerten. A Rimmel LF rúzsokat szeretem, itt írtam is róluk korábban. Az egyik legolvasottabb bejegyzés a blogon.

Lovely Cosmetics Color Wear Longlasting lipstick (Nr. 3):
The biggest surprise of August. I bought it on a whim, because "meh-why-not", and turns out that it is my favourite chubby lip pencil yet. It is longwearing and matte as well. I looks matte on the lips, yet is feels creamy. I LOVE it! Gonna pick up other shades. The price of it is ridiculous as well, very inexpensive.
Augusztus meglepetése, mert amikor megvettem, nem gondoltam, hogy a kedvencem lesz. Újabb hosszantartó és pigmentált (nem ajakbalzsam hatású!) duci rúzsceruza, amilyen már minden márkának van. Emellett 98%-ig biztos vagyok abban, hogy matt is, bár ezt se a weboldal, se a csomagolás nem tünteti fel. Csak viccelek, írja az oldal, hogy matt. :) Veszek még pár színt, és írok róluk tesztet.

Essence I Love Extreme Crazy Volume mascara:
The hype is real about this one, it is probably my favourite Essence mascara so far (and I've tried at least 12-14 different ones from Essence). It gives amazing lashes with lotsa volume. If you're a fan of the L'Oreal Voluminous, you'll love this. It has the exact same wand as the MAC In Extreme Dimension mascara.
A felhatás kivételesen igaz, mert egy nagyon jó kis szempillaspirál az Essence Crazy Voluméje. Legalább 12-14 Essence spirált próbáltam már, és eddig ez az egyik kedvencem. Duci és sötét pillákat kapunk tőle, a L'Oreal Voluminous rajongói ezt is szeretni fogják. A keféje megegyezik a MAC In Extreme Dimension spirál keféjével.

Badger Lavender & Orange organic lipbalm
Isana Intensiv lipbalm
Essence Kiss Care Love lipbalm
Balea Urea lipbalm
Manhattan Honey lipbalm
Labello / Nivea lip butters - Vanilla & Macadamia; Raspberry Rosé

I have a crazy amount of lip balm favourites this time. Summer months were hot as hell (literally), and lipbalm was one of those products that did not actually melt down my face. Also, most people do use lipbalm (unlike, say, red lipstick), so giving recommendation wouldn't hurt, right?

Mivel az ajakbalzsamok azon dolgok közé tartoztak, amik nem olvadtak le rólam a nyár folyamán, ezért kiélhettem magam. Emellett ajakbalzsamot majdnem mindenki használ, így nem árt pár új ötlet, ha legközelebb vásárolni mentek.


The two Labello (=Nivea) lip butters are my everything since they became available in Hungary. I ordered a Rasperry Rosé Kiss a year ago from the US, and I used it up completely. The one shown on the photo is my second Raspberry Rosé Kiss, my reviews can be found here and here. They keep the lips soft and last rather long on the lips. The Vanilla & Macadamia one has a strong scent and a vaseline-like taste, be aware of that.
A két Labello ajakápolóról már írtam itt és itt. Nagyon örülök, hogy kis hazánkban is kaphatóak július óta, és bízom benne, hogy az új kókuszos és áfonyás illatok is kaphatóak lesznek majd. Egy málnásat már teljesen elhasználtam, azt még Amerikából rendeltem másfél éve. A képen látható már a második tégelykém. Ezek közel sem olyan gyenge minőségűek, mint a felcsavarós Labello-k. A tégelyesek hidratálnak és rendbe hozzák az ajkakat, de többet olvashattok róluk a két külön bejegyzésben.

The white pot is my Essence caring lipbalm that is not available anymore. These little post were amazing, they were much better than the current tube lipbalms. Hitting pan on it soon.
A fehér tégely egy régebbi Essence ajakápoló, ami sokkal jobb volt, mint a most kapható felcsavarós rokonaik. Szeretem.

The orange pot is my Manhattan Beeswax lipbalm that I want to use up, it is a few years old now. It gives a sheer frosty colour and a tingly feeling, and that makes it a great summer lipbalm. It is not really good at moisturising the lips, but I use it as a sheer lipcolour.
A narancssárga tégely egy régi méhviaszos és mentolos Manhattan ajakbalzsam. Nem kifejezetten hidratál, de halvány ajakszínnek nagyon jó nyárra, és a benne levő menta hűsít.


Badger Lavender & Orange Organic lipbalm:
You can't buy this in Hungary, I'm sad to say that. It was a gift from my friend years ago when she went to the States, and I pulled it out again. It is the most longlasting lipbalm I've ever used, it glues itself to the lips without being sticky. Heals chapped lips.
Nálunk sajnos nem kapható, én még egy ismerőstől kaptam, amikor hazajött Amerikából. Hosszantartó, szinte hozzáragad az ajkakhoz, és ott is marad egész éjjel. Egy hasonló ajakápolót sem próbáltam még, ami azért már valami.

Isana Intensiv lipbalm:
The best lipbalm you can get for 1$ (~280 HUF). It is crazy, I'm already on my second tube. I will gift this to all my friends and family, it is so great. Extremely creamy, smells good, longlasting and moisturizies the lips. All of this for a dollar? Yes please. If you have Rossmann drugstores in your country, give this a try.
Az egyik legjobb ajakbalzsam, amit vásárolhat az ember. A 280 Ft-os ár már nevetséges, mert simán elkérhetnének érte 1000 Ft-ot is. Nagyon krémes, hosszan hidratál, segít a száraz ajkakon. Sok agyonhypeolt ajakápolót leküld a mélybe.

Balea Urea lipbalm:
Another very cheap lipbalm from the drugstore, this time in a cream format. It is different from the Isana lipbalm in texture, but is has a similar effect on the lips: moisturizes and heals. It tastes and smells weird because of the urea thing, but it is still worth it.
Szintén egy nagyon jó DM saját márkás ajakbalzsam. A Balea ajakápolók általában borzasztóak, eddig még egy sem ütötte meg a szintet, pedig igen sokat próbáltam már. Mindegyik vazelinszerű, de híg állaga van, ami csak csúszkál az ajkakon, és idővel még jobban kiszárad tőle a szánk. Ez nem olyan, szerencsére. hasonló az Isana Intensiv-hez, de az urea miatt furcsa az íze és a szaga. Ettől függetlenül ez is segít a száraz ajkakon, és nem csak ül rajta.

Essence Sun Club bronzing blush - 01 Good Morning Sunshine
Catrice Tigerlily cream blush (LE)
Real Techniques Miracle Complexion sponge
Essence hair dye powder / hair chalk - 02 Pretty Purple!


Essence Rock Style hair chalk / hair dye powder:
I works great with my blonde hair, I love it. The only downside is the fact that you can hit pan on it after one use, and it is too expensive for being a use-it-only-twice product.

Ezek a hajkréták nagyon jól látszanak szőke hajon, szeretem őket. Az egyetlen baj, hogy már egy használat után leérünk az aljára, így maximum kétszer lehet használni, mielőtt elfogy. Ezer forint egy kicsit drága egy kétszer használatos termékért.


Oldie but goodie: one of my favourite cream blushes. It was part of a limited edition years ago. Gives a nice colour to the cheeks, blends nicely and the texture is thin.
Régi kedvenc a Catrice Tigerlily krémespirosítója. Pár évvel ezelőtti trendkiadás tagja volt, könnyű vele dolgozni és igazi nyári orcákat kreálhatunk vele.

The hype is real about this one as well. It is known as the dupe for the Beauty Blender. I can't afford the Beauty Blender, so I bought this one instead. God bless the Pixiwoos for creating affordable and excellent tools. The main reason of this purchase was to start using my heavy duty foundations, such as the Revlon Colorstay and the Max Factor Facefinity (=Covergirl Outlast Stay Fab). Both of them look like crap on my oily and textured skin, but the sponge makes them look lovely. One of my best purchases of the year.

A felhajtás igaz: gyönyörűen felviszi az alapozót a RT sminkszivacsa. Köztudott dupe a Beauty Blenderhez, de mivel azt nem tudom megengedni magamnak, ezt rendeltem meg. És milyen jól tettem! Főleg a tartós Revlon Colorstay és Max Factor Facefinity alapozóimhoz vettem, mert bár mindkettő olajos bőrre való, csúnyák és pikkelyesek a bőrömön, ha ecsettel vagy kézzel viszem fel őket. A szivacsnak hála ez a probléma megszűnt.


The Sun Club bronzer is one of the products I wanted to use up, so I decided to use it frequently, mostly when going to the gym. It's been discontinued years ago, and it's been sitting in my drawer for a while now. I remembered that it was too orange on me, but somehow it works now and I really like it. The smell is the best thing about Essence Sun Club products: they smell like coconut cake.

A fenti Essence Sun Club bronzosító már egy ideje a fiókomban ült, amikor elővettem. Eredetileg elhasználás céljából kezdtem ismét felkenni, de az egyik kedvencem lett. Úgy emlékeztem, hogy túl narancssárga, de tévedtem. Könnyen a bőrbe lehet satírozni, és az illata isteni, mint a legtöbb Sun Club terméké.

lakeside

This is where I took the photos for you. Pretty, right?
Itt készítem a képeket. Szép, ugye?


A július egy nagyon jó hónap volt. Korai szülinapi ajándékként kaptam egy új (Androidos!) telefont. Az előző mobilom egy Symbian rendszerű Nokia volt, ami már 5 éves és még mindig remekül működik. Az egyetlen hátránya, hogy a Symbian rendszer holtvágány volt. Már hallhattatok erről beszélni facebookon. Az új kis Samsung persze teljesen más világ, és bár papíron a kis Nokiám is okostelefon volt, még a legelső generációba tartozott. Ezzel együtt most már instagramon is elértek.


July was an amazing month, I got a new (Android!) phone as an early birthday present. My previous phone is a Nokia 5530, it is five years old and still works just fine. However, I really needed an actual smart phone, even though my Nokia was one as well (from the very first generation). The Samsung has Android system on it, while my Nokia had Symbian. With the Android, you can finally find me on Instagram as well. I'm really happy about this new little pal, I love it to pieces. (I still love my Nokia phone as well!)

Pöttömke, the hedgehog

You probaby remember my hedgehog, Petunka from last year. Well, we've got to meet new spikey friends this year again. Their mom abandoned them too early, and we've been taking care of them again. 

Talán még emlékeztek Petunkára, a sünimre tavalyról. Ismét találkoztunk pár tüskés baráttal, az anyukájuk megint a legrosszabb helyen hagyta őket magukra, így megint a gondjukat viseltük.

A very sad thing that I keep seeing on the roads (in and outside of cities) are dead hedgehogs, ran over by cars. Please be careful while driving at night, hedgehogs are protected animals.

Nagyon elszomorít, hogy korán reggel, főleg vasárnap rengeteg elütött sünit látni az utakon, főleg amikor éjjel pár ittas emberke, diszkóból hazafele tartva poénnak tartja elütni őket. Kérlek figyeljetek rájuk, ha éjjel autóztok, mert a sün védett állat.

Füles, the hedgehog (true model)

Petunka, Pöttömke, Pepike, Füles

Pöttömke & Petunka

Concerts!

HIM: Ville Valo & Linde Lindström
24th July, 2014. Budapest Park (my photo)

Or just one, since I missed the Behemoth and Korn concerts. I'm very sad about that, love those bands.
However, HIM decided to come to Hungary after 12 years (!!!). HIM is my very first and favourite band, it stands very close to my heart. I was lucky enough to see tham in Austria in 2008. Well, this recent concert in Hungary was incredible, the boys were in a great and happy mood. I think I'll write a separate post about the concert, it deserves its own post.

Koncertek! Vagyis csak egy, mert a Behemoth és Korn koncertről sajnos lemaradtam. Tizenkét (!!!) év után ismét hazánkba látogatott a HIM. Ők a legelső és az egyik legkedvesebb bandám, és 2008-ban volt szerencsém látni őket egy bécsi koncerten. A mostani pesti show sokkal jobb hangulatú volt, a fiúknak nagyon jó kedve volt, és meglepődtek az iszonyatos tömeg láttán. Villét nem sűrűn látni mosolyogni, de szinte nem tudta összefogni a száját, és még Linde is megeresztett egy-egy visszafogott mosolyt. Lehet, hogy írok erről a koncertről egy külön bejegyzést, mert megérdemli. 




The teaser trailer of the last Hobbit movie also happened in June. I'm very happy and sad at the same time about the last movie, since it will be PJ's last Tolkien movie. Both the LOTR and Hobbit movies played a huge role in my life, I will always love them. Thank you Peter Jackson, for making these books into fenomenal movies.

Az utolsó Hobbit film első trailere is júliusban jött ki, így természetesen meg kell említenem. A Gyűrűk Ura, és később a Hobbit filmek is nagy szerepet játszottak az életemben, pici korom óta. Köszönöm PJ-nek, hogy filmre vitte Tolkien könyveit. Várom az utolsó részt, de egyben szomorú is vagyok.


TV shows:

Men In Trees

I don't ususally watch TV shows, unless it's Hannibal, American Horror Story, True Blood or other creepy stuff. I'm not into "who-stole-your-boyfran" kinda dumb shows like Pretty Little Liars, Desperate Housewives, etc. It's just not my cup of tea. However, I like uplifting and adorable TV shows once in a while, and Men In Trees (HUN: A férfi fán terem) is one of them. It is such and adorable little show, it is set in Alaska with fine men and cute storyline. My only problem with it is the fact that it was cancelled after 2 seasons. I can't deal with that, it makes me mad.

Nem nagyon nézek sorozatokat, kivéve pár bizarr vagy horror témájú példát (Hannibal, AHS, True Blood). A "ki-feküdt-le-kivel" tucatsorozatok kifejezetten idegesítenek. Szerencsére emlékeztem egy tündéri kis sorozatra pár évvel ezelőttről, ami nálunk A férfi fán terem néven futott. Gyönyörű táj, jó pasik, aranyos stroyline. Csak az a baj, hogy 2 évad után egyszerűen abbahagyták egy sztrájk miatt, így sok elvarratlan szál lóg a levegőben.


Reality TV show: 
Naked and Afraid. Oh yeah. The title pretty much sums it up. Last time I watched reality shows, I was about 13 years old, so it was time. I really enjoy it, it is rough and interesting in its own little way.

Game: Silent Hills PT



Silent Hill PT, aka the interactive playable teaser of the newest Silent Hill game. I've been always a fan of the Silent Hill games and movies, I have a strange addiction and affection towards them. The new playable teaser scared me shitless, to say the least. If you like horror games, give it a try, or at least watch the walkthrough.

At last, I'm here to remind you that I have a lovely Autumn themed tumblr blog, so if you like fall fashion, landscapes and recipes, it is made for you.

Végül pedig emlékeztetlek titeket, hogy van egy kellemes hangulatú őszi blogom tumblr-ön, sok-sok recept, őszi tájkép és őszi divat vár rátok. Idén már 530 követővel lépünk az őszbe.


What about your recent favourites?

Ennyit mára. Elmondhatom, hogy a jövőben ilyen hosszú bejegyzést nem írok két nyelven, több napom ment rá. Maradok az angolnál. Mik voltak a Ti kedvenceitek a nyáron?

~ Evinde

I buy my stuff.

6 comments :

  1. A Labello ajakbalzsam nekem is a kedvencem lett, én is írtam róla egy bejegyzést. Végre egy termék, ami azt adja amit ígér. Egyébként a csavarós Labellokat én sem szeretem, de ez isteni. Múlt héten már láttam az áfonyásat is, viszont a kókuszost nem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én utoljára egy hónapja voltam Müllerben, de most bánom, hogy ebben a percben nem tudok ott teremni a bolt előtt. Biztosan fincsi illata van.

      Delete
  2. Én is láttam már a müllerben az áfonyásat el volt rejtve pár db a málnás mögé :)

    ReplyDelete
  3. Silent Hill játék??? Hogy nem hallottam eddig erről???? :/ Persze pont akkor, amikor dögrováson van a gépem... :(
    A sünijeid viszont übercukik, főleg a fotogén Füles. :) A Lovely rúzsceruzák szerintem is mattok, főleg a rózsaszín és a nude-os barnás.
    A kedvencem a Catrice All Matt alapozó és a Beautifying ajakbalzsam lett a nyáron. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Már ideje volt egy újabbnak :) A Walking Deades pasas lesz a hős a játékban.
      A sünik köszönik :)
      Pont ma vettem még 2 színt a rúzsceruzából, és tényleg mattok, az oldal is írja. Először lehet, hogy átsiklottam felette.
      Catrice All Mattja mindenkori kedvencem nekem is (bár nekem még az Infinite Matt verziók ülnek a fiókban)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...