December 4, 2015

Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer | Review + Comparison


Catrice has come out with a new liquid version of their camouflage concealer at the latest range update. The product has been receiving quite a lot of buzz in the beauty community recently. Find out whether it is worth the hype or not.

A legutóbbi szortimentfrissítéskor új korrektorral állt elő a Catrice, mégpedig a Camouflage korrektor folyékony testvérével. Sok figyelmet kapott a termék az utóbbi pár hónapban, de valóban rászolgál a hírnévre?Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

The Catrice Liquid Camouflage concealer comes in a classic liquid concealer type of packaging (plastic tube and doe foot applicator). There are two shades available to purchase, both of them are rather light.

A termék úgy néz ki, mint a legtöbb applikátoros folyékony korrektor. A szivacsos fej segítségével pontosan el lehet találni a szükséges mennyiséget, így nem kell aggódni, hogy túl sokat kenünk fel. Utóbbi ennél a terméknél igen fontos, mert nagyon kevés is elég belőle. Összesen 2 árnyalatban kapható.


Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer swatches (010 Porcellain & 020 Light Beige)

The lightest shade is slightly pink, while the second shade has a yellow undertone. I personally mix the two to get my perfect shade (I have slightly yellow but mostly neutral toned skin).

A világosabb árnyalat rózsaszínbe, míg a sötétebb árnyalat sárgába hajlik. Én általában összekeverem a kettőt a tökéletes szín eléréséhez (sárgába hajló, de főleg natúr tónusú a bőröm).


Camouflage concealers are usually very rich pot concealers with high coverage to hide imperfections, hence the name. I don't recommend using these type of concealers under the eyes, because no matter how you apply it, it will look cakey by the end of the day. When I say this, I am talking about the pot type camouflage concealers. 

The strength of the Catrice Liquid Camouflage concealer is obviously the fact that it is a liquid concealer, so it works a lot better under the eyes than its potted sisters. On a scale, where 10 means full coverage, this concealer would receive 8 points out of 10. It is not a 100% full coverage product, but still, the coverage is very high. You can build it up to full coverage in 2 layers, though I'd recommend one layer for a less obvious look. A little goes a long way!

A camouflage korrektorok nevükből adódóan azt a célt szolgálják, hogy nagyon magas fedéssel álcázzanak mindenféle hibát a bőrön a pattanásoktól kezdve a sebekig. Ezek a korrektorok kicsi tégelyekben kaphatóak, és a legtöbb túl gazdag ahhoz, hogy a szem alatt használják őket, mert könnyen összegyűrődik vagy megcsúszik. A legújabb gyártású tégelyes camouflage korrektorok már nem feltétlenül teszik ezt feltűnően, én mégsem ajánlanám őket a karikák elfedésére, mert elég sok nyomást és ütögetést kell elvégeznünk ahhoz, hogy a bőrbe dolgozzuk őket, a szem alatt ez pedig nem ajánlott. 

Itt jön a képbe a camouflage korrektor folyékony verziója, és az ok, hogy miért lett ilyen népszerű a termék. Egy tizes skálán, ahol a 10 jelenti a maximum fedést, 8 pontot kapna a Catrice Liquid Camouflage, ami kiváló. Nagyon erős, de nem teljes a fedése, ennek ellenére két rétegben fel lehet építeni teljes fedésűre, ha szükséges. Egy rétegben sokkal természetesebben néz ki, ezért csak óvatosan a két réteggel, elvégre továbbra is camouflage korrektorról beszélünk.

Catrice Liquid Camouflage Concealer - doe foot applicator

Catrice Liquid Camouflage Concealer - before & after

It lasts very good all day, but you have to pay attention to the setting powder. I recommend using a very finely milled loose powder, so you won't get creasing. It is interesting that even if I don't set it at all, it doesn't really crease, but when I set it with my NYC loose powder, it creases very badly. A great choice is the loose powder by Catrice.

A tartóssága általánosságban nagyon jó, de sok függ attól, hogy milyen púdert teszünk a tetejére. A legszebb és legtartósabb kombináció, ha egy nagyon finomra őrölt porpúdert használunk a tetején, a Catrice fekete tetejű porpúdere kiváló erre a célra. Amikor a NYC porpúdert használtam, csúnyán megcsúszott és ráncolódott a korrektor már másfél óra után, így a kevésbé finomra őrölt púdereket kerülném. Érdekes, hogy amikor egyáltalán nem használtam púdert a tetején, akkor sem csúszott meg annyira a korrektor, mint amikor a NYC púdert használtam. Előbbiek mind szem alatti applikációra vonatkoznak, az arcon minden púder bevált. 

Catrice concealers: Liquid Camouflage, Velvet Finish and Camouflage Cream

Let me compare the Liquid Camouflage to other Catrice concealers. The Velvet Finish concealer has less coverage and it is rather hard to blend, yet the lightest shade of the Velvet Finish concealer is lighter than the lightest shade of the Liquid Camouflage (see below). 

The potted Catrice Camouflage concealer works best on the face, not under the eye. Its liquid version works fine under the eyes as well (again, if you use a good setting powder). The lightest shade of the potted camouflage is like the mixture of the two liquid camouflage shades. If I had to recommend just one, I'd definitely recommend the Liquid Camouflage because it works very good on the face too (spots & scars included).

Óhatatlanul is összehasonlítok minden terméket, és gondoltam, hogy megosztom a tapasztaltakat itt is. Jelen esetben másik két Catrice korrektorhoz hasonlítom a Liquid Camouflage kencéket. 

A tavaly megjelent Velvet Finish korrektorhoz képest a Liquid Camouflage sokkal könnyebben eldolgozható a bőrön, és a fedése is erősebb. A Velvet Finish legvilágosabb árnyalata viszont világosabb, mint a Liquid Camouflage legvilágosabb árnyalata.

A tégelyes és közkedvelt Catrice Camouflage korrektor nagyobb valószínűséggel ül bele az apró redőkbe a szem alatt, mint folyékony testvére, így előbbit főleg az arc hibáira ajánlom (pattanások vagy sebek). Folyékony társa mind az arc hibáin, mind a szem alatt jól teljesít, így ha ajánlanom kell egyet a három korrektor közül, a Liquid Camouflage a legjobb választás.

Catrice concealers compared:
1 - Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer (010 Porcellan)
2 - Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer (020 Light Beige)
3 - Catrice Camouflage Cream (010 Ivory)
4 - Catrice Velvet Finish Concealer with Hyaluron (010 Velvet Ivory)

I also need to mention that it is my favourite camouflage type concealer I own, yet I am not a fan of camouflage concealers. The ultimate winner concealer for this year is still the Essence All About Matt liquid concealer. It blends itself into the skin, the colour match is perfect for me, covers dark circles flawlessly yet it still looks like skin. I don't have a review about it yet, so I thought I might as well share my thoughts here.

The Catrice Liquid Camouflage is an awesome product in terms of effortless camouflaging. Make sure you apply just a little and that you set it with a finely milled loose powder, otherwise it might crease. 

Valóban szuper kis korrektorral állt elő a Catrice, és camouflage típusú korrektoraim közül ez az eddigi kedvencem. Itt hozzáteszem azért, hogy alapvetően már nem szeretem a camouflage korrektorokat annyira, mint régebben, így az év nagy korrektor győztese továbbra is az Essence All About Matt tubusos folyékony korrektora. Utóbbi tökéletesen illik a bőrömhöz, szinte magát dolgozza bele a bőrbe, tartós, nem csúszik le és természetes hatást kelt. Mivel nem írtam még róla tesztet, gondoltam összehasonlítom a kettőt így a bejegyzés végén.

A Catrice Liquid Camouflage beváltja az ígéretét, és nagyon jó barátja lesz azoknak, akik komoly fedést szeretnének a bőrhibáikon. Két titka van a terméknek: ne használjunk túl sokat belőle, és nagyon finomra őrölt púderrel hintsük be a sminkelés végén.

Do you like camouflage concealers?
Szeretitek a camouflage típusú korrektorokat?

~ Evinde

 The product was provided for review purposes.

3 comments :

 1. Örülök, hogy megírtad erről a korrektorról a véleményed, most már biztos vagyok abban, hogy nekem ez tökéletes lesz :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy hasznosnak találtad! :)

   Delete
 2. piacere sono nuova, mi unisco alle tue lettrici, se ti va passa da me http://torella88.blogspot.it/

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...