January 31, 2014

Top 13 of 2013 - Beauty | 13 kedvenc 2013-ból

Asian BB creams

Today I am here to deliver you my top favourite products from 2013. This last year was the worst year of my life, but at least I managed to find great beauty products.

Ma azért jelentkezek, hogy a 2013-as évem top 13 kedvencéről írjak: sminkek, testápolás, körömlakkok és egy parfüm is szerepel a listámon. Az utóbbi év a legrosszabb évem volt, de legalább találtam pár olyan dolgot, amit azóta is nagyon szeretek. 

1.) Asian BB creams:
2013 was the year of Asian BB creams for me. I've tried the Skin79 VIP Gold years before, and these new ones did not disappoint me either. I could write a 40-page essay about how great they are, but I'll save my words for future reviews. European and American BBs cannot compete with the Asian ones. 

2013 az ázsiai BB krémek éve volt nekem. A Skin79 VIP Gold BB-jéhez már évekkel ezelőtt szerencsém volt, és az újoncokban sem csalódtam. Egy negyven oldalas esszé is kevés lenne, hogy leírjam róluk a sok jó dolgot, úgyhogy halasztom is a különálló tesztelő bejegyzésekbe. A lényeg az, hogy akárki akármit is mond, az európai és amerikai "BB krémek" köszönőviszonyban sincsenek ezekkel.

Lioele Beyond the Solution BB Cream
Missha Perfect Cover Nr. 21. BB Cream
Skinfood Aloe Sun  BB Cream #1
Mizon Snail Repair BB Cream
Skin79 Premium Intense Classic Balm
Skin79 VIP Gold BB Cream

Modelite duo bombe baked eyeshadows (no particular order):
Vanille Moka; Choco Creme; Chococcino; Cafe Expresso; Gris Metal; Choco Praline


2.) Modelite Duo Bombe baked eyeshadows:
If you know the brand Modelite, you are awesome. It is a French brand (if I'm correct), and their baked duo eyeshadows are excellent. The pigmentation is crazy, and they look gorgeous on the eyes. They remind me of the Hard Candy baked duos, even though I've never tried them. These duos are the best baked-type eyeshadows I've tried so far. I've posted a look using these here.

Júliusban találtam őket, azóta érik a tesztelő bejegyzés, amit már úgy októberben lefotózhattam. :') A lényeg, hogy nagyon jó minőségű szemhéjpúderekről van szó, eszméletlen a pigmentáció és gyönyörűen néznek ki a szemen. A legjobb baked / kisütött típusú szemkencéim, amit eddig próbáltam. Kutatómunkám alapján a Modelite francia márka. Sminkben már láthattátok őket itt.


3.) Max Factor Clump Defy mascara:
I had the opportunity to try this a year ago. Since then, it is my favourite mascara along with the Rimmel Lash Accelerator. Clump Defy is an excellent lengthening mascara, and it is buildable without clumping up. It curls my lashes and holds the curl all day. The American equivalent of it is the Covergirl Clump Crusher. It is kind of a big deal for me that I've found something that is almost better than my beloved Rimmel L.A. I also won a competition thanks to this puppy. You can read my review here.

Egy éve lehetőségem volt kipróbálni a MF Clump Defy spirálját, és olyan jól sült el a dolog, hogy a mindenkori kedvenc Rimmel Lash Accelerator spirálomat is majdnem lelökte az első helyről. Annak pedig hihetetlenül örültem, hogy egy versenyt is nyertem vele. Nem csak gyönyörűen hosszabbít, de be is göndöríti a pilláim, amit egész nap megtart. Az összehasonlító tesztet itt olvashatjátok.


4.) Catrice Absolute Nude Palette:
A great everyday natural palette. The review is not up yet (note to self!), but for the prize, it is an awesome little travel buddy. The second shade is 99% similar to Sin by UD, which is my all-time fave eyeshadow, and I'm glad that I've found a dupe. The shades are pigmented and combine together beautifully. It is my most used palette of 2013.

Szuper kis mindennapi natúr paletta. A teszt május óta érik, amióta lefotóztam. :') Jó barátunk utazásnál, a színek remekül kombinálhatóak és jó minőségűek. A második árnyalat 99%-ban hasonlít az UD Sin-re, ami a személyes kedvenc szemhéjpúderem. Örülök, hogy találtam egy közeli alternatívát. Matt árnyalat nincs benne. 

Catrice Absolute Nude Palette - 010 All Nude

5.) MAC Quarry eyeshadow:


A lovely lilac toned matte brown shade. I love my purple toned browns. Quarry goes well with both warm and cool toned eyeshadows, being a fabulous blending colour. 

A pezsgő/bézs színek mellett a lilás tónusú barnák a kedvenc szemhéjpúdereim, erről már egy éve is írtam. Akkor a kívánságlistámon szerepelt a Quarry. Azóta már gyűjteményem tagja, és nagyon szeretem. A hideg és meleg tónusú árnyalatokhoz is megy, ezért nagyon szépen lehet satírozni a segítségével. 


6.) Max Factor Colour X-pert Waterproof Eyeliner:

It came as part of my MF prize last Spring. It has such a fine and delicate felt tip that applying eyeliner is a cakewalk. It also stays on all day. It is the best felt tip liner I've tried. (Note that I haven't tried the Lancome ArtLiner, nor the L'Oreal equivalent, nor the Dolly Wink liner. I'm sure those are fantastic as well!)
A tavalyi Max factor nyereményem részeként kaptam. Olyan apró és finom applikátora van, hogy csukott szemmel is gyönyörű tusvonalat tudunk vele rajzolni. Vízálló, ezért egész nap a helyén marad. Nem kenődik, hiába bőg az ember. A legjobb tus, amit eddig próbáltam. (Megjegyzem, hogy még nem próbáltam a Lancome ArtLinerét, se a L'Oreal megfelelőjét, se a Dolly Wink tusfilcét, ami ugye etalonnak számít ebben a kategóriában.)

Max Factor Colour X-pert Waterproof Eyeliner - Black


7.) Essence Guerilla Gardening eyebrow mascara (LE):

Eyebrow mascara is probably the best invention since chocolate, I s2g. It saves so much time in the mornings, I cannot even deal with it. Applying my eyebrows have never been so effortless and quick. Also, it looks more natural than those sharp, draw-on nightmares that are so popular nowadays. Of course it was part of a limited collection.
A szemöldök spirál talán a legjobb találmány a csoki óta. Az árnyalat tökéletes a szőkéknek. Végre valami, ami nem túl sötét. Tíz másodperc alatt fel tudom kenni mindkét szemöldökömre, ami rengeteg időt spórol. Sokkal természetesebbnek hat, mint egy élesen megrajzolt szemöldök ami nagy divat, de engem a hideg ráz tőle

Essence Guerilla Gardening eyebrow mascara - 01 Garden Girls

8.) Nivea Raspberry Rosé Kiss lip butter:

Still my favourite. You can read the review here.
Azóta is nagyon szeretem. Itt olvashatjátok a tesztet.



9.) Bebe Mattifying Gel for Combination Skin:
My current favourite moisturizer, and probably the best I've tried so far. It doesn't break me out, light on the skin, smells amazing. It does actually mattify the skin. I'm on my 3rd jar right now, and that says something. The review is yet to come.

A kedvenc hidratáló gélem, és talán a legjobb, amit eddig próbáltam. Most használom a harmadik üveggel. Nem pattogok ki tőle, nem zsíros, könnyen felszívódik, nem ragad. Ténylegesen mattít pár órára, a legjobb mattító hidratáló, amit próbáltam. A teszt még várat magára, de nyár óta le van fotózva hozzá. :')


10.) City Rush by Milla Jovovich
An excellent scent for Autumn and Winter, and even for Spring. It is my most used fragrance of 2013, smells divine. The scent lingers around. It is slightly floral, fruity and sweet with a kick, quite hard to describe. 

Nagyszerű illat őszre és télre, és akár még tavaszra is. Már említettem a blogon párszor. A 2013-as évem legtöbbet használt illata (megjegyzem, hogy nagyon sok parfümöm van). Az emberek mindig rákérdeznek vagy megdicsérik, ha megérzik rajtam. Érdekes virágos-gyümölcsös, kicsit édes illata van, de nem tolakodó.


11.) Treacle Moon My Coconut Island Scrub & Body Butter:
If you like the smell of Raffaello, you'll like these as well. They smell so outrageously good I could eat them. I'm currently using my 2nd tube of the scrub. I hit pan on the body butter today, I bought it a month ago. You can use it up quite quickly. It moisturizes well, yet it doesn't leave behind a greasy feeling. Lovin' it!

Ha szeretitek a Raffaello illatát, ezt a családot is szeretni fogjátok. Már-már felháborítóan jó az illatuk. (Ha megszagoljátok, és rossz az illata, ne vegyétek meg. Szagoltam már Tescoban nagyon büdöset is, valószínűleg megromlott.) A testradírból most fogyasztom a második tubusomat. A testvajat decemberben vettem, és ma értem le az aljára, szóval gyorsan el lehet használni (aminek én kifejezetten örülök). Remekül hidratál, és hamar beszívódik, nem hagy maga után zsíros érzést, ami testvajak esetében ritka. 

Treacle Moon My Coconut Island Body Scrub and Body Butter

12.) Nail Polish: Barry M Copper & Max Factor Angel Nails

My most used nail polish shades of 2013. You can find the Barry M review here, and the Max Factor here.

I also bought the full size of the MF shade, I love it so much.

Barry M Nail Paint - 335 Copper
Max Factor Nailfinity - 55 Angel Nails

Max Factor Glossfinity - 55 Angel Nails
Max Factor Nailfinity - 55 Angel Nails

13.) Balea Dry Shampoo:

My first dry shampoo ever. It works great! It is cheap and works well with blonde hair because of the slight whitecast. 

Az első szárazsamponom. Szőke hajon szépen dolgozik, alig látszik a fehér púder a felfújáskor. Akár többször is hajat menthet mosás előtt, és a legrosszabb frizurát is kipofozza. Feltett szándékom a Trend It Up verziót is kipróbálni.


As an honorable mention:

I bought the Max Factor Whipped Creme foundation in December, so including it as a yearly favourite would be cheating, I guess. Nevertheless, it is a great cream foundation, my second favourite next to the Catrice IM.
The MF blush has been a big favourite of mine as well, it is somewhat similar to Nars Orgasm. Classic Rose brightens up the face in 2 seconds, and looks good on most skintones.

Max Factor Whipped Creme Foundation - 40 Light Ivory
Max Factor Flawless Perfection blush - 220 Classic Rose


~ Evinde

10 comments :

  1. A City Rush nekem is nagy kedvencem :)

    ReplyDelete
  2. A City Rush-ból egy mintát használtam el, valamikor borzalmas locsolókölni szaga lesz rajtam. Ám picit hidegebb időben igazán karakteres, fűszeres-fás-szilvás illata van. Imádom! A barátnőm azt mondta ez olyan nőcis illat. :D
    Várom a második felvonást. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Érdekes, hogy az egyéni kémia mennyit változtat egy-egy illaton. Rajtam például barack illata van, pedig a közelében sem volt baracknak. :D Tényleg nőcis illat.

      Delete
  3. Én ezt a száraz sampont nem próbáltam még , de a Trend It Up-ot már igen. Nekem nagyon nem jött be, nagyon fullasztó használat közben. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezt is csak úgy tudom használni, hogy fújok egyet és átfutok a másik szobába, úgyhogy arra már edzettem. :)

      Delete
  4. i love the absolute nude palette by catrice but i get glitters on my face everytime i use it... but it's nice!

    ReplyDelete
  5. A VIP Gold BB-ről kérhetek tesztet *-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Össze kéne kapni magam :D Már lefotóztam hozzá a képeket, de még a régi géppel. Lehet, hogy újra fotózok majd a DSLR-rel :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...