May 31, 2014

Max Factor Colour Elixir lipgloss - Enchanting Coral | Review, Swatches + Comparison

Max Factor Colour Elixir lipgloss on the lips

Említettem pár napja facebookon, hogy kipróbáltam a boltban az új Max Factor szájfényeket, és hogy mennyire tetszettek. Ma az Enchanting Coral árnyalatról hoztam összehasonlító bejegyzést, lássuk a medvét!

Max Factor has a new range of lipglosses, they are called the Colour Elixir glosses. Today, I'll show you a lovely shade called Enchanting Coral. Let's see!


Max Factor Colour ELixir lipgloss - 25 Enchanting Coral

Csomagolás:
Kemény műanyag tubus. Masszív, nem kopik könnyen a felirat (!!!), arany színű kupak zárja le. Szivacsos applikátor foglal benne helyet.

Packaging:
Plastic tube with a gold cap. The plastic is hard, the text doesn't rub off easily. It has a doe foot applicator.

25 Enchanting Coral swatch

Textúra, illat és pigmentáció:
Nem olyan sűrű, mint a Gloss Cube szájfények, és nem is ragad. Könnyebb érzést kelt az ajkakon, és a pigmentációja is erősebb, mint a Gloss Cube kencéké. Az illata viszont elég domináns a negatív értelemben, mézes köhögés elleni szirupra hasonlít. Szerencsére pár perccel felkenés után már nem érezni.

Texture, scent & colour payoff:
It is not as thick as the MF Gloss Cube glosses. It is non-sticky yet is stays on for quite a while. It feels light on the lips, and the pigmentation is very good. You can build up the colour. The scent is not the best, it has a strong pharmaceutical scent (kinda like cough syrup), though you can't smell it after application. It doesn't settle into the lines.


Colour Elixir lipglosses - doe foot applicator

Amikor swatcholtam őket a Müllerben (először is leültem az árukon), másodszor pedig kiválasztottam a két kedvencemet, ez egyik a szóban forgó Enchanting Coral lett, a másik pedig egy halvány levendulás-arany duokróm / irizáló árnyalat volt, aminek sajnos nem emlékszem a nevére. Ekkor már úton volt felém a PR-sample, és a boltos swatchok után már biztos voltam abban, hogy az Enchanting Coral-lal jó árnyalatot választottam. A lenti promóciós kép sajnos nem mond sokat, mindenképp érdemes swatchokat keresni interneten, vagy személyesen tesztelni őket a boltban.

They are quite expensive (~14$), that is a lot for drugstore lipgloss. When I swatched them in the store, the two shades I liked the most were this coral shade and a duochrome mauve-gold shade. I'm glad MF offered me to choose a shade before sending me the PR-sample with a random shade. You need to look up swatches on the internet if you don't have a store near you, the promo photo below doesn't make it justice.

Max Factor Colour Elixir glosses - all shades:
15 radiant rose
20 glowing peach
25 enchanting coral
30 captivating ruby
40 delightful pink
45 luxurious berry
60 polished fuschia
65 lustrous plum

"Magas fényű trendi szájfény, mely szuper csillogó ajkakat kölcsönöz egy balzsam kényeztető érzésével. Ápoló összetevők és ragyogást fokozó részecskék tökéletes kombinációja ez, mellyel kiemelkedő végeredményt alkothatsz. Ideje kipróbálni mind a 8 igazán trendi, nyárias árnyalatot mely gyönyörű simává varázsolja az ajkaidat, amire mindenki felfigyel majd. A speciálisan kialakított applikátor segítségével gyerekjáték lenyűgöző ajkakat varázsolni. Segítségével pont elegendő szájfény vihető fel az ajkakra, mely intenzív színekben pompázik. Az ultra-pigmentált formulája ideális viselet önmagában, vagy rúzzsal együtt is. Ezek a magasan pigmentált, hidratáló szájfények megadják neked mindazt a csillogást, amit egy szájfénytől elvárhatsz, amellett, hogy még egy balzsam tápláló és bársonyos érzetét is nyújtja.  Az igazi háromdimenziós hatás érdekében vidd fel több rétegben." 

Elérhetőek 2014. májustól a Max Factor állvánnyal rendelkező DM és Müller üzletekben.

Javasolt fogyasztói ára: 2999 Ft (hoppá hoppá)

Az ajkakat tényleg "simává varázsolja", mert nem vettem észre, hogy beleülne a ráncokba, még alapozó fölé kenve sem. Az applikátor viszonylag kevés szájfényt juttat az ajkakra egy-egy kenéssel, ami a sötétebb és élénkebb színek esetében jól jön. A telt ajkakkal megáldottaknak párszor vissza kell majd dugni az applikátort a tubusba, hogy felvigyék a szájfényt.

Max Factor Gloss Cube & Max Factor Colour Elixir lipgloss

A Colour Elixir szájfényt a Gloss Cube-bal hasonlítottam össze. 
Mint említettem, a Gloss Cube sűrű állagú és kicsit ragad, emiatt nem kopik le olyan könnyen, mint hígabb társaik. Én személy szerint szeretem a ragadós szájfényeket az előző okok miatt. A Colour Elixir hígabb, de ennek ellenére az is bírja olyan sokáig az ajkakon, mint a Gloss Cube, vagy majdnem olyan sokáig. Evés után persze mindkettőt újra kell kenni.
A Gloss Cube Peach Rose nevű árnyalata nem olyan pigmentált, mint a Colour Elixir szájfény, de mindkettő építhető. (A CE alapvetően pigmentáltabb.) Illat terén a Gloss Cube nyer: sokkal finomabb és szolidabb, mint a CE gyógyszer illata.

Now the comparison: I decided to compare it to the MF Gloss Cube lipgloss. The Gloss Cube is thicker and less pigmented than the Colour Elixir lipgloss. The GC is sticky and has a better smell than the CE does. Both of them are buildable but you have to reapply them after eating.

Colour Elixir lipgloss - 25 Enchanting Coral swatch
Gloss Cube - 02 Peach Rose swatch

Colour payoff / Pigmentáció: GC < CE
Buildability / Építhetőség: GC = CE
Scent / Illat: GC > CE
Thick texture / Sűrű állag: GC > CE

Az, hogy kinek melyik tetszik jobban, csakis személyes preferenciára épül.

Max Factor Colour Elixir lipgloss (25 Enchanting Coral) swatches on the lips:

bare lips with a thin layer of foundation on them

Tip: to cancel out your natural lip colour, apply a thin layer of foundation / concealer / nude lipstick on the lips first. This will make the lipgloss show up more true to its shade. You probably already know this tip though.

Tipp: az ajkak természetes színe módosíthatja a szájfények színét, ha ajkaink alapból pigmentáltak. Vigyetek fel egy vékony réteg alapozót / korrektort / nude rúzst, hogy kiüssétek az ajkak természetes színét. Az alapozóra felvitt szájfény az igazi színét fogja mutatni az ajkakon, mivel így nem módosítja azt a természetes ajakszínünk. Valószínűleg már sokan ismeritek ezt a trükköt, de nyilván nem mindenki. 


Max Factor Colour Elixir lipgloss - Enchanting Coral lip swatch (one coat / szájfény egy rétegben)

Próbáltátok már a Colour Elixir vagy a Gloss Cube szájfényeket?
Have you tried these Max Factor lipglosses yet?

~ Evinde

FTC: The product was provided me for review purposes.

1 comment :

  1. Gyönyörű színek, ha úgy alakul én is beszerzek néhányat!:))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...