December 17, 2014

Alverde Shimmer Blush - 10 Secret Rose | Review + Swatches
This blush is has been very popular lately, especially on instagram. I totally understand why, we just have to look at its pretty 3D wrinkled effect. Let's see how it works:

Mindenütt ebbe a pirosítóba ütközik az ember, ha instagramon nézelődik. Meg tudom érteni, hogy miért, hisz csak egy pillantást kell vetni az érdekes, gyűrött anyag hatású púderre, és máris belopja magát az ember szívébe. Lássuk, hogy annyira jól teljesít-e, mint amennyire szép.


Alverde schimmer-rouge (shimmer blush) - 10 Secret Rose

Like most Alverde products, the blush has sturdy green plastic packaging. Nothing new here. You get 9 g of product, which is a lot. The price of it is 8-9$.

Féltem, hogy hozzánk nem hozzák be ezt a pirosítót, de szerencsére nem így lett. Az Alverdére jellemző, zöld keményebb műanyag csomagolásban foglal helyet a púder. Kilenc gramm terméket kapunk, ami sok, majdnem kétszer annyi, mint a legtöbb pirosító tömege. Az ára 1600 Ft körül van, de én 50%-os kuponnal vettem 7-800 forintért.

Alverde schimmer-rouge (shimmer blush) - 10 Secret Rose


Alverde schimmer-rouge (shimmer blush) - 10 Secret Rose
wrinkly fabric effect

The first thing we immediately notice is the beautiful 3D effect of the surface of the powder, it looks like wrinkled fabric. Gorgeous! I am pretty sure that is the reason why most people bought it, including me.

Ami egyből feltűnik, az a pirosító felszíne: olyan, mint a gyűrött selyem. Csodaszép! Valószínűleg ezért ilyen népszerű, és én is ezért vettem meg.

Alverde schimmer-rouge (shimmer blush) - 10 Secret Rose

Another nice thing about the blush is how you can customize its colour. It is made out of 3 different colour sections; and we get a pale pink shade when mixing the 3 colours together. It is a sheer shimmery blush, so I don't think that it would work well with darker skintones.

Jól látni, hogy a rózsaszín 3 árnyalatát ültették egymás mellé, és ezeket keverhetjük kedvünkre, ízléstől függően. Ha egyenletes mennyiséget használunk a 3 színből, egy csillámos, sápadt rózsaszín árnyalatot kapunk, ami remekül mutat a nagyon világos és világos bőrűeken. Sötétebb bőrön nagy valószínűséggel nem látszana.

Alverde Secret Rose blush swatches: 
colours individually (top 3 swatches);
colours mixed together (bottom swatch)
a színek külön (felül), és összekeverve (alsó swatch)

Alverde Secret Rose blush

Now let's talk about the features I don't like. It is very powdery, there is a lot of fallout, you will see that on the last photo. The powder is very soft and fragile, so it kicks up a lot of excess powder. The wrinkled fabric effect wears down quite fast because of that. Most Alverde products are scented, this one is no exception. It has a strong perfume scent that can be overwhelming. The pigmentation also could be better.

Lépjünk tovább a negatívumokra. A púder rendkívül puha és selymes, ezért sajnos nagyon porzik, ezt majd látni lehet az utolsó képen. Már egy-két használat után jelentősen kopik a 3D gyűrött hatás, annyira törékeny és puha a púder. Az illata erős, mint a legtöbb Alverde terméknek. Illatanyagra érzékenyek kerüljék. A pigmentáció szintén lehetne erősebb.

Alverde shimmer blush - powdery texture

All in all, if you are a blush junkie and you collect blushes, you will like this one. I tend to collect face powders that are unique, so I picked it up too. Don't get me wrong, I don't think that it sucks, I can use it just fine on my fair skin. However, if you are new to makeup and you want a foolproof blush, you might want to consider trying the Essence Silky Touch blushes instead.

Összességében annyira nem teljesít jól, mint amennyire szép. Akkor ajánlom, ha valaki imádja a pirosítókat, és gyűjti a különlegesebb darabokat. Ha viszont valaki épp most kezd barátkozni a sminkeléssel, és egy minden alkalomra jó, könnyen kezelhető pirosítóval szeretné kezdeni a gyűjteményét, akkor érdemesebb lenne körülnézni az Essence, RDL vagy Catrice háza táján. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy rossz ez a pirosító. Nagyon szép és egyedi, és a feladatát is ellátja, csak tömörebb textúrára számítottam. Hófehérkék előnyben!

~ Evinde

I bought the product with my own money.

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...