June 16, 2015

Lovely Butterfly Colors Neon Nail Polishes


A neon színek sokak számára furának tűnhetnek, ezért érdemes nem a legdrágább lakkokkal kezdeni a sort, ha valaki csak barátkozik velük. Itt jön a képbe a Lovely és a legutóbbi limitált kollekciója. Három neon lakkról írok ma, sok-sok képpel kísérve.

Neon colours are intimidating for many people, so if you are new to such colours, it is wise to start with cheaper ones. That's where Lovely Cosmetics becomes relevant. Their inexpensive yet brilliant nail polishes are a great way to start. The recent Lovely spring-summer collection includes a handful of neon shades; I will show you three of them. This is a photo heavy post.


lovely butterfly colors neon nail polish
Lovely Butterfly Colors neon nail polish

A Pastel Pepper lakkok mellett egy marék neon árnyalattal is találkozhattunk a Lovely tavaszi kollekciójában, ezekből hármat vettem meg. A negyedik darab egy neon pink lakk volt. Ha régi olvasóim vagytok, valószínűleg tudjátok, hogy nem szeretem a pinket (a neon pinket meg főleg nem).

Besides the Pastel Pepper nail polishes I reviewed here, four neons are included in the recent Lovely Cosmetics limited edition. I only bought three of them, because I wasn't interested in the neon pink one. 

Lovely Butterfly Colors neon nail polish
inexpensive and great neon nail polishes

Nem vagyok nagy neon rajongó, de ha valaki gyűjtő, azért illik legalább pár darabot kipróbálni. Mivel a Lovely továbbra is barátságos áron kínálja a lakkjait, bölcsebb döntés volt egy 4-500 forintos neonnal kezdeni, mint egy 1500 forintos China Glaze darabbal, így kevesebb veszik bukta esetén. A Lovely lakkok formulájával sosem volt gondom, míg a China Glaze neonjairól az a hír járja, hogy hagynak kívánni valót maguk után.

I am not a big fan of neon nail colours, yet owning a couple of them is almost mandatory for a collector. The best thing about Lovely is the price and the quality: you get great nail polishes for a very good price. I would hate to waste money on more expensive neons with so-so formula (eg. China Glaze neons).

drugstore neon nail polish
Lovely Butterfly Colors neon nail polishes
Nr. 4 (neon orange)
Nr. 2 (neon yellow)
Nr. 1 (neon green)

A Lovely Butterfly Colors neonok textúrája viszonylag sűrű, de ennek ellenére egyszerűen lehet velük dolgozni. Vagy két rétegben önmagukban, vagy egy rétegben, fehér alap fölé kenve fednek teljesen. Ez lakkos berkekben igencsak jónak számít. Nem száradnak teljesen mattra, a szatén és a matt finish közé határolnám be őket.

The consistency is very good, so don't believe the nail polish youtube folks who trash talk cheap drugstore neons (or pastels, for that matter). These neons don't have a full matt finish, it's more like a satin matt effect on the nails. The formula is a lot better than China Glaze, yet you can get Lovely polishes for less money. 

Lovely Butterfly Colors neon körömlakk / nail polish - Nr. 2

A sárga lakkot fehér bázis fölé kentem, az összes ujjamon. A zöldnél majd látni fogjátok a fehér bázis nélküli különbséget is.

Neonokat szinte lehetetlen fotózni, napfényben megörökítve például nem is érvényesül a vakító élénk színük, amint arra szomorúan rájöttem. Árnyékben és lakásban fotózva szerencsére jobban látni az igazi neon hatást, de még ez sem teljesen hű a valósághoz. Vakítóak a való életben, de ezt sajnos nem teljesen látni a képeken.

These neons are on the thicker side, yet they are still easy to work with. I would recommend using a white undie, because they are brighter that way, as most neons are. You either use one coat of neon nail polish over a white base coat, or you use two coats of neon without a white undie. I will show you the difference later. 

See? It looks like a simple bright yellow in sunlight. Don't photograph neons in direct sunlight, they will loose the neon quality.

I used one coat of neon yellow over a white base, on all fingers. Neons are almost impossible to photograph. In the sunlight, they look like regular bright colours. However, in shade or indoors, the neon shows up quite well.

lovely butterfly colors neon nr. 2
Lovely Butterfly Colors neon körömlakk / nail polish - Nr. 2
(shade)

lovely butterfly colors neon nr. 1
Lovely Butterfly Colors neon körömlakk / nail polish - Nr. 1

A lenti képen látni jól a különbséget a két applikáció között. A gyűrűs ujjamon 2 réteget használtam fehér alap nélkül, a másik három ujjon pedig egy réteget kentem egy réteg fehér alapra. Utóbbiak sokkal élénkebben mutatkoznak a lakásban, de a szabadban alig van köztük különbség.

Lovely Butterfly Colors neon nail polish - Nr. 1

You can see the difference between the two application methods above. I used a white base on three fingers, and I used two coats of neon without a white base on my ring finger. The ones with the white base pop a lot more, I hope you can see it. However, you can't tell the difference between them in the sunlight.

Lovely Butterfly Colors neon nail polish - Nr. 1
(sunlight)

Lovely Butterfly Colors neon nail polish - Nr. 1
(shade)

neon green nail polish

Lovely Butterfly Colors neon nail polish nr. 4
Lovely Butterfly Colors neon nail polish - Nr. 4
(sunlight)

A narancs színű neon lakkot minden ujjon fehér alapra kentem fel. A három szín közül ez látszik a legkevésbé neon hatásúnak a képeken, a valóságban pedig pont az ellenkezője.

Again, I used a white base under the orange one too (all fingers). This one is a lot more neon in real life than on the photos. 

Lovely Butterfly Colors neon nail polish - Nr. 4
(shade)

Lovely Butterfly Colors neon orange nail polish - Nr. 4


A fenti montázs a mobilom képeiből készült, butább kamerák jobban mutatják a neon hatást. A sárga már-már Shrek zöldnek látszik a képen, de a valóságban csak sima neon sárga.

Crappy phone pics shown above; I was hoping that the neon features will show up better with a more simple phone camera. The yellow Butterfly Colors shade looks Shrek green here, but it is a true neon yellow in real life. 

Lovely Cosmetics Butterfly Colors neon nail polishes

Próbáltátok már ezeket a neon lakkokat?
What do you think? Do you like neon colours?

~ Evinde

I bought the products with my own money.

4 comments :

 1. Atya isten, hogy ezek mennyire szépek, pedig nem a kedvenceim a neonok,de ezek *.*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy tetszenek! :) Én azon lepődtem meg, hogy nem kell sokat rétegezni, mert szépen fednek.

   Delete
 2. Nem különösebben szeretem a neon színeket, de az a narancs szín nagyon tetszik! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy tetszik! :) Én is csak most kóstolgatom a neonokat, inkább a China Glaze matt neon glittereit részesítem előnyben, azok "szolidabbak", már ha létezik ilyen :D

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...