January 27, 2016

Google Friend Connect Changes & Unfollowers

Many people have unfollowed my blog this morning, and turns out that Google is removing certain accounts. I'm here to give you a heads up on this if you are a follower or a fellow blogger.

Google is getting rid of non-Google based accounts, meaning that you won't be able to sign into GFC via Twitter, Yahoo and so on. You can find more information here.

If you use a non-Google account to follow blogs in GFC, you will need to sign up for a Google account an refollow them.

If you're a blogger and don't know why people are unfollowing you all of a sudden in January, that's why.

I asked this on facebook but did not get any reply, so I hope this posts helps. Please do follow the blog on FB as well, so you'll know when something like this happens.

Feltűnően sok GFC követőt veszítettem el ma reggel, és kiderült, hogy a Google megszabadul pár profiltól. Akár követő, akár blogger vagy, ez a bejegyzés hasznos lesz a számodra.

Kisebb nyomozás után találtam egy cikket, ami megmagyarázza, hogy Január 11-től a Google minden olyan profilt töröl a GFC rendszeréből, ami nem Google alapú. Tehát ha például Twitter vagy Yahoo segítségével lépett be valaki a GFC-be, annak újra kell regisztrálnia Google fiókkal.

Ha blogger vagy, és nem tudod, hogy miért csökkent a GFC követőid száma szokatlanul gyorsan és rövid időn belül, ez lesz az oka. Gondoltam, hogy írok egy külön bejegyzést, mert kissé frusztrált a dolog - facebookon rá is kérdeztem, de nem kaptam választ. A cikket később találtam meg.

Ez az egyik oka annak, hogy miért kérlek titeket a Facebookon való követésre is. Ha ilyesmi történik, ott gyorsan fel tudom rá hívni a figyelmet, ha blogbejegyzés nem készül belőle.

~ Evinde

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...