March 16, 2011

DIY: How To Fix Broken Powder, Eyeshadow, Blush etc. / Törött púder,szemhéjpúder fixálása

I'm sure that you have at least one broken/crashed/damaged eyeshadow or powder,which is kinda annoying.
But you don't need to throw them away! Today I'm gonna show you how to fix broken make-up.

Biztosan nektek is van legalább egy törött szemhéjpúderetek vagy pirosítótok, ami meglehetősen bosszantó,mert sehogy,vagy csak nagyon nehezen lehet őket használni.. Jó hír: meg tudod "gyógyítani" kedvenceidet. :) Ezt fogom ma megmutatni nektek.

You need / A következőkre lesz szükség:
- a spoon / kanál
- pure alcohol (at least 70%) or rubbing alcohol / minimum 70%-os tiszta alkohol (patikában kapható)

pure alcohol (70%)
Essence All Over Highlighter powder
How to:

Make sure your hands are clean!
Break up your powder/eyeshadow even more with your spoon.(You wanna make it into a powder.)

Tiszta kézzel dolgozz!
Törd össze a maradék púdert a kanállal,amíg por állagot nem kapsz.Take the alcohol and add a few drops (depending on the amount of your eyeshadow/powder) to your powder. If you add too much, that's not really a big deal, because the alcohol will evapourate anyway.

Adj pár csepp alkoholt az összetört púderhez. (a hozzáadandó alkohol mennyisége a púdered mennyiségétől függ.) Ha véletlenül túl sok alkoholt adsz hozzá,nem baj.Így is,úgy is el fog párologni,csak tovább kell várnod. :)


Mix it until it becomes a paste.If you want to, smooth out the top surface with the spoon. Mine is a bit ugly, but oh well. \(*3*)/

Keverd össze az alkoholt a púderrel,amíg sűrű pasztát nem kapsz. A felületét lelapíthatod a kanállal,hogy szebb legyen.


Now the only thing you have to do: wait until the alcohol evapourates and the powder dries. This takes a few hours, but I like to leave it to dry overnight.

Most már csak meg kell várni,hogy az alkohol teljesen elpárologjon és a púder megszáradjon.Ez pár órát vesz igénybe,de a legjobb, ha egy egész éjszakán át száradni hagyod.You're done! Wasn't hard,right? \(^_^)/

Kész is! Nem volt nehéz,ugye?


What do you think?

xo Evinde

6 comments :

 1. Hahha YAY! You should definitely try the lippies! They're SO nice! You can always try www.porkdaisy.com - I ordered from them a few times. VERY affordable : D

  I think the prices are so different because we make a lot more money here.. But seriously, I heard that Hungary is MUCH cheaper compared to Denmark : D Haha! I wanna go there!

  YAY for long comments <3 Haha! : D

  ReplyDelete
 2. úúúú, ez nagyon hasznos, köszönöm szépen! mégnem is jutott eszembe fixálni a dolgokat. :)

  és nagyon örülök, hogy este, amikor már agyhalott vagyok, nem kell angolul olvasgatnom, szóval köszi a magyar részt. :D (van amúgy nyelvvizsgám, elboldogulok az angollal, de sokszor már nincs kedvem azzal szöszölni, miután hazaérek az előadásokról és megnézem a friss USÁ-ban kijött sorozatokat angol felirattal, hogy még ezt is... :) )

  esetleg az essence cuccokról valami hír, hogy jönnek-e valamikor, vagy tényleg csak április? mert Szegeden meg Pesten bizony nem leltem belőlük. :(

  ReplyDelete
 3. Useful post, I've tried it with 2 blushes and it works perfectly!

  ReplyDelete
 4. @saly: örülök,hogy hasznát veszed! Sajnos nálunk is csak áprilistól lesznek kaphatóak a termékek.De én furának tartom,hogy egész márciusban semmi sem volt,áprilisban meg a nyakunkba zúdul minden: a Blossoms Etc.,a My Skin meg az új termékek.Magyarországnak van még hova fejlődnie ilyen téren is.

  @NatalieDouka: I'm glad you tried it!

  ReplyDelete
 5. Hey, I've tried this but after adding in the alcohol, I smooth the surface pressing on a veline or some paper! I will evaporate better and faster!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...