August 4, 2014

Essence Longlasting Lipsticks | Review, Swatches & Try-on

essence longlasting lipstick review

I'm a big fan of lipsticks, you know that. When Essence launched their longlasting lippies last Autumn, I knew I was gonna buy a few shades. The review of them has been sitting on my laptop since last October. Since then, I've gotten a DSLR camera, so I rephotographed them.

Nagyon szeretem a rúzsokat, ez nem titok. Amikor megtudtam, hogy az Essence előáll egy új rúzs családdal, már tudtam is, hogy biztosan venni fogok belőlük. A rúzsok tavaly ősszel jöttek ki, és a teszt október óta ül a laptopomon. Azóta kaptam egy DSLR fényképezőt, így újrafotóztam az egészet. 

essence longlasting lipstick review
Essence longlastimg lipsticks:
Natural Beauty, Dare To Be Nude, All You Need Is Red

I will talk about three shades today, although I'm already planning to buy a few more pieces. There are 13 shades currently available, you can check them on the Essence website.

Ma három árnyalatról fogok írni: egy rózsaszínről, egy natúr színről és egy pirosról. Összesen 13 árnyalat található az üzletek polcain, itt megnézhetitek a többi árnyalatot.


I'll talk about the packaging first. They come in a plastic black tube. There is a coloured part on the tube that matches the shade of the lipstick. I like the packaging, it is simple, sleek and sturdy. The packaging of the regular Essence lipstick is kinda cheap, the lipsticks don't roll all the way down and the cap often flies off when tossed in a purse. The longlasting listick packaging is the opposite of that: the cap stays and the lipstick rolls all the way down.

Először a csomagolásról írok. Fekete kemény műanyag tubusban érkeznek, egy keskeny színes csík mutatja a rúzs színét. A sima Essence rúzsok csomagolása elég olcsónak hat, nem lehet teljesen letekerni a rúzst, így bármikor legyalulhatjuk a tetejét a kupakkal. Nem záródik erősen a kupak, így lekeveredhet róla a táskánkban. Összességében, kár volt a jó kis régi, ezüst színű csomagolást felcserélni erre a színes, műanyag, ovisoknak való csomagolásra. Persze most nem az állandó Essence rúzsokról írok, hanem a hosszantartó rúzsokról, így vissza is térek azokhoz: utóbbi jól záródik, és teljesen vissza lehet tekerni a rúzst a tubusba.

essence lipstick comparison
comparison:
 Essence regular lipsticks (new + old packaging); Essence longlasting lipsticks; Catrice Ultimate Colour lipsticks

I also have a comparison photo for you. As you can see, I've been using Essence since they had the silver packaging on their lipsticks, and even before that. I liked the silver tubes, they were more pretty and had an overall better quality than the repackaged colorful tubes. The packaging of the longlasting lippies is very similar to the Catrice longlasting lipsticks, except that the latter ones have a metal tube, while the black Essence lipstick are made of hard plastic. Essence and Catrice are sister brands after all, so the similarity is not surprising. You can also see the size differences.

Az új Essence rúzsok már első ránézésre is nagyon hasonlítanak a Catrice fekete tubusos rúzsaihoz. A különbség annyi, hogy a Catrice rúzsok fémből, az Essence rúzsok pedig kemény műanyagból készülnek. A hasonlóság nem meglepő, hisz testvérmárkákról van szó. A fenti képen láthatjátok a sima Essence rúzsokat is: mind a régi fém, mind az új gagyi műanyag csomagolást. A méretek összehasonlítása végett is le akartam fotózni őket így együtt.


I got my first shade in a goodie bag last October, and here you can see what it looked unused and pretty. I took the photo with my previous camera.

Így nézett ki új korában a rúzs, itt még nem használtam. A két fenti képet októberben lőttem, még az előző fényképezőmmel.

Essence longlasting lipsticks - review and swatches

The bottom of the lipsticks has a colorful sticker that matches the shade and tells you the shade name. You probably guessed that I have 3 basic shades to show you: a pink, a nude and a red.
A rúzsok alján egy színes matrica les: a színe megegyezik a rúzs színével, valamint feltünteti az árnyalat nevét is.

Essence longlasting lipstick - 07 Natural Beauty:
Subtle midtone nude pink with slight mauve undertones. Perfect for work or school.
Középtónusú nude rózsaszín, hajszálnyi mályva altónussal. Remek választás lehet a hétköznapokra, munkába vagy iskolába.

Essence longlasting lipstick - 05 Dare To Be Nude:
True beige nude that works with most skintones. Doesn't give you a dead-like effect (though I don't mind looking like a corpse, ha).  It's gonna be discontinued this month.
Igazi bézs nude, ami a legtöbb bőrtónussal is jól kijön. Nem láttat halottnak (bár nekem nincs azzal semmi gondom). Megszűnik ebben a hónapban.

Essence longlasting lipstick - 02 All You Need Is Red:
A true vibrant red shade. I can't even decide if it's a summer or winter red, it's just suitable for any time of the year. It is your typical red shade from the 40's.  It looks coral on the photo though, direct sunlight washes it out.
Igazi élénk piros (bár a napfény miatt korallnak látszik a képeken). Így képzelem el a 40-es évek ikonikus piros rúzsát, amit a legtöbb második világháborús témájú filmben láthatunk. 
(Emlékszem, 18 évesen mindig ilyen piros rúzst viseltem, hisz a kedvenc történelmi időszakom a második világháború. Persze Tarantino számomra egyetlen nézhető filmje, a Becstelen Brigantyk iránt való rajongásom is szerepet játszott ebben.) Egy szó mint száz: nem lehet eldönteni, hogy egy tipikus téli vagy nyári pirosról van-e szó. Minden évszakban megállja a helyét, és aki épp csak tervezgeti a piros rúzsokkal való barátkozást, annak is jó kis választás lehet ez a szín.

Essence longlasting lipsticks

Not only the packaging, but also the texture is very similar to the Catrice black tube lipsticks. It is creamy but not balm-like, highly pigmented and unscented. All of these have a cream finish, none of them are shimmery or glittery. The formula is slightly similar to the Rimmel Lasting Finish lippies, but those ones have a strong plasticky fruit smell. If you like the Rimmel lipsticks but the scent irritates you, try these.

Nem csak a csomagolás, de a rúzsok textúrája is hasonlít a fekete csomagolású Catrice rúzsokhoz. Krémes, de nem ajakbalzsam hatású. A Rimmel Lasting Finish rúzsoknak hasonló az állaga (azokról itt találjátok a tesztet), de míg azoknak nagyon domináns és mű az illatuk, addig az új Essence rúzsok szagtalanok. Az összes hosszantartó Essence rúzs krém hatású, egyikben sincs glitter.

Longevity:
Without eating, they stay on for about 4 hours (if you don't talk much). Now with constant talking and eating, you will need to reapply these after 2 hours. Allover, they are more longlasting than the regular Essence lipsticks (those have a balm-like texture so they wear off quickly), but not as longlasting as the Rimmel LF lippies. I'm fine with that because they feel very comfortable on the lips. I prefer comfort to longevity.

Tartósságot tekintve ezek a rúzsok nem olyanok, mint egy tradicionális hosszantartó rúzs. Evés és sok beszéd nélkül jól bírják a strapát, ha viszont sokat beszélünk, hamarabb kopik. Evés után újra kell kenni. A textúrájuk sem olyan, mint egy átlagos tartós rúzs: ezekkel könnyű dolgozni és nem szárítanak, míg a legtöbb ilyen rúzs szárít. Más megközelítésből viszont tartósak: az átlagos Essence rúzsokhoz képest sokkal tovább marad az ajkakon, hisz előbbiek olyanok, mint egy ajakbalzsam.

essence longlasting lipstick swatches
swatches: Natural Beauty; Dare To Be Nude; All You Need Is Red

Try-on:
essence longlasting lipstick natural beauty
Essence longlasting lipstick - 07 Natural Beauty

essence longlasting lipstick natural beauty

essence longlasting lipstick dare to be nude
Essence longlasting lipstick - 05 Dare To Be Nude

essence longlasting lipstick dare to be nude

essence longlasting lipstick all you need is red
Essence longlasting lipstick - 02 All You Need Is Red

If you're curious about my make-up on these photos, I already have a post about it here.
A képeken viselt sminkről már írtam itt.

To sum it up, I'm really glad that Essence decided to come out with a new lipstick family. The only thing I miss is the delicious scent the regular lipsticks have. I like my lip products to smell good. The other thing that would probably bother people is the longlasting effect. It is true that these are much more longlasting than the regular Essence lipsticks, but not as longlasting as traditional longwearing lip products would be. On the bright side, they feel very comfortable on the lips, while most of the longlasting lipsticks are drying.

Összefoglalva: örülök, hogy ez Essence előállt egy újabb rúzzsal. Amit egy kicsit hiányolok, az az illat. Szeretem, ha az ajakkencéim jó illatúak, és a sima Essence rúzsoknak nagyon finom az illata. Sok árnyalat közül válogathatunk, amik pigmentáltak és könnyű velük dolgozni. Pár embernek negatívum lehet, hogy nem a szó szoros értelmében hosszantartóak a rúzsok, de engem ez nem zavar. Azt többre tartom, hogy kényelmes viselet az ajkakon, mint azt, hogy ne kelljen újrakennem a nap folyamán. Alig várom az új őszi színeket, főleg a feketét!

I cannot wait for the new shades that will launch this Fall, I'm all about the black shade.

Have you tried the Essence longwearing lippies? Which one is your favourite shade?
Próbáltátok már őket? Van kedvenc színetek?

~ Evinde

FTC: I purchased two shades with my own money; the red one was gifted to me at a blogger event. I purchased many shades since then.

10 comments :

  1. Ha a sok beszédtől hamarabb kopik, akkor nem nekem való ez a rúzs :D
    A Natural Beauty színe nagyon tetszik, már egy ideje gondolkodom rajta, hogy megveszem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem minden lekopik a sok beszédtől, rólam legalábbis. :) Én is lesek megint pár újabb árnyalatot, nem mintha nem lenne épp elég így is.

      Delete
  2. Mindegyik szín csodás, és mesésen áll neked. :) A Natural Beauty nagyon tetszik. :) Még nem próbáltam ezeket a rúzsokat, de azt hiszem, ideje... :)

    ReplyDelete
  3. Tetszenek ezek a színek, a piros rúzs pedig tényleg az a klasszikus piros. :) Nagyon jól is állnak egyébként neked ezek a színek.

    ReplyDelete
  4. Imádom én is ezeket az új Essence rúzsokat, mint külsőleg mint pedig belsőleg sokkal sokkal jobban mint a régebbi társaik. Nekem a jelenlegi kedvencem a Wear berries árnyalat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az a szín nálam is kívánságlistás. B)

      Delete
  5. Ó, az a piros rúzs maga a tökély *.*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...