January 27, 2015

Makeup For Light Eyes | Catrice Absolute Matt Palette And Ultimate Stay Lipsticks

makeup for light eyes

Peach and copper shades aren't the only ones to enhance blue eyes, and purple tones aren't the only ones to make green eyes pop either. Today's look is suitable both for blue, green and grey eyes, and the colours I used aren't crazy either. 

A mai sminket eredetileg nem a világos szem kiemelésére szántam, de sikerült olyan színekkel dolgozni, amik ezt a feladatot látják el. Nem csak barack és rozsda színű árnyalatokkal emelhetjük ki a kék szemet, és a zöldet sem csak lilával. A színkerék sem a világ közepe. A szemhéjpúderek, amiket használtam, szolidan emelik ki a világos szemszínt, így iskolába vagy munkába is bátran felkenhetőek. 

makeup for blue eyes
makeup for light eyes
smink világos szemhez

It wasn't my intention to create this look specifically for light eyes, but it turned out that the eyeshadow combination makes my eyes pop quite a bit, so why not focus on that.

Amikor nekiálltam elkészíteni ezt a sminket (novemberben), csak annyi volt a célom, hogy az összes akkor újnak számító sminkemet használjam: a Catrice matt palettáját, az új szatén-matt rúzsokat és a szürkéslila 3D szemhéjpúdert, amit épp akkor vettem. Kiderült aztán, hogy a smink szépen kiemeli a szemszínemet, így gondoltam, hogy akkor fókuszáljunk erre. A színkerék nem az egyetlen opció, amikor szeretnénk kiemelni a szemszínünket.

catrice ultimate stay lipstick plum & base
Catrice Ultimate Stay lipstick - 070 Plum & Base

I wanted to use my new products to create this look (in November), so that's what I did. I used the new Catrice matt palette and their new lipsticks as well, you'll see 2 lip options to pair with the look.

Két féle ajakszínt is párosítottam a sminkkel, mindkettő a Catrice Ultimate Stay rúzsok tagja.

catrice ultimate stay lipstick plum & base
Catrice Ultimate Stay lipstick - 070 Plum & Base
makeup for green, blue and grey eyes
smink kék, zöld és szürke szeműeknek

catrice ultimate stay lipstick mauve your lips
Catrice Ultimate Stay lipstick - 050 Mauve Your Lips

catrice ultimate stay lipstick mauve your lips

A szürkéslila szemhéjpúder került a mozgó szemhéjra. Az árnyalat lila tónusa segít kiemelni a világos szemet, de ugyanakkor nem tolakodó, mert a szürke is megjelenik benne. A lila árnyalatok elméletben főleg a zöld szemmel harmonizálnak, de gyakorlatban a legtöbb szemszínnel csodásak (ha nem az összessel). Mivel ebben a szemhéjpúderben csak szolidan jelenik meg a lila, pont kiemeli a világos szemszínt, de nem feltétlenül hívja fel magára a figyelmet, hogy "Hahó, lila szemhéjpúder vagyok!".

catrice liquid metal 3D eyeshadow
makeup for blue eyes; makeup for green eyes; makeup for grey eyes

The shades I used are universal in terms of enhancing light eyes. I used a dark greyish mauve on the lid, the purple tone of the eyeshadow works specifically for green eyes in theory, but in practice, it looks great with blue and grey eyes as well. (Honestly, purple tones looks great with all eye colours)

catrice liquid metal 3D eyeshadow
subtle makeup for light eyes (work and school appropriate)

I shaded my  crease with a warm matt brown, and lined my lower lashline with a warm bronze shade. I used Catrice's new eyebrow pen to line my eyes, it's a lovely deep brown shade (it was too dark for my brows, obviously). I wish that Catrice would make an eyeliner like this, in black colour. Brush tip marker liners are very popular both in Asia and America (Dolly Wink, Kat Von D, Stila liners, you name it), so why not make one for us Central-European peeps too, right?

A világos szemek kiemelését tovább lehet fokozni egy meleg barna árnyalattal a mélyítővonalban, bronzos szemceruzával az alsó szempilláknál, és barna tussal a felső szempilláknál.

Catrice Absulote Matt palette and Ultimate Stay lipsticks

A Catrice Mauves Like Jagger 3D szemhéjpúderét használtam az egész szemhéjon (ami a névvel ellentétesen inkább szürkéslila, mint mályva árnyalat). A Catrice matt paletta barnái kerültek a mélyítővonalba, és tusként a legsötétebb Catrice szemöldöktust használtam, ami túl sötét a szemöldökömön, de az ecsetes tusfej miatt gyönyörűen lehet vele dolgozni cicás szemek elkészítésénél.

Bárcsak bekerülne hozzánk egy fekete színű is a Catrice háza tájáról, kifejezetten tusvonal elkészítésére. Azok a tusfilcek, amiknek ecsetes a feje, már évek óta népszerűek Ázsiában (pl Dolly Wink tus), és Amerikában is nagyon szeretik őket (Kat Von D és Stila tusok). Az Essence most fog bevezetni egy ecsetes végű tusfilcet, alig várom. Ez persze nem változtat a tényen, hogy a sötétbarna Catrice szemöldöktus szuper a szem kihúzására is.

mauve eyeshadow and bronze lower lashline with warm shades in the crease

The warm bronze and brown colour theme helps light eyes to stand out, yet the colour are subtle enough to wear them to school or work.


I used the following products:


Do you like it?
Hogy tetszik? 

~ Evinde

2 comments :

  1. Nagyon szép vagy!:) A szemeid és a képeid is nagyon gyönyörűek a smink pedig nagyon profi lett.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...