January 7, 2015

The Best Baked Eyeshadows | Modelite Duo Bombe Baked Eyeshadows | Review + Swatches


I am here with an exciting review today, because I am going to show you the best baked eyeshadows you can buy. The pigmentation is out of this world! I've been a huge fan of these since 2013. Lots of photos after the jump!

Ma a kedvenc, még 2013-ban felfedezett szemhéjpúdereimről írok. A cím nem véletlen, mert ezek a legjobb, még most is kapható kisütött szemhéjpúderek, amiket valaha is próbáltam. Eszméletlen a pigmentációjuk, gyönyörű élénkek a színek, és mindezt filléres árért kaphatjuk meg. Lássuk hát őket; sok-sok kép következik.


Modelite duo bombe baked eyeshadows - the best baked eyeshadows

Nagyon nagy rajongója vagyok a kisütött típusú szemhéjpúdereknek, így nagyon sok márkától, nagyon sok félét próbáltam. Nagy meglepetésemre pont egy olyan márka lett a befutó, amit talán sokan nem is ismertek. Eddig csak az Ázsia Centeres Pink Beauty üzletben láttam őket, de gondolom az Arena plázás Pink Beauty-ban is kaphatóak. A márka amúgy francia, és itt a weboldaluk.

I am a huge fan of baked eyeshadows in general, so I have many colours from many brands. None of those are as excellent as these. You probably don't even know Modelite, it is a French brand. I bought my eyeshadows at Pink Beauty stores in Hungary, but Modelite has a website, if you want to look around.

Modelite duo bombe baked eyeshadows

Már több, mint egy éve lefotóztam őket a teszthez, de annyi kép készült, és annyi mindent akartam róluk írni, hogy mindig halogattam a teszt megírását. Végre ez a nap is elérkezett, mert a most futó nyereményjátékomban nyerhettek egyet közülük, és még a játék vége előtt írni akartam róluk, hogy megismerjétek őket.

The photos have been sitting on my laptop since 2013, so finally I am here with the full review and swatches. I wanted to post it before the 10th of January, because that's the end of my giveaway. You can win one of these eyeshadows (a new one, of course), so I wanted to let you know about them in time.

Modelite duo bombe baked eyeshadows

A legjobb baked szemhéjpúder címet sokáig az Alverde márka képviselte, majd a Modelite is csatlakozott hozzá. Az Alverde sajnos elkövette az egyik legrosszabb dolgot, amit csak tehetett, ugyanis megszüntette a (most már) régi fajta baked szemhéjpúdereit, és újakat hozott a helyére, amik nem hogy negyed annyira sem pigmentáltak, de botrányosak az előző kisütött szemhéjpúdereikhez képest. A régi fajta kisütött szemhéjpúderüket amúgy ebben a bejegyzésben nézhetitek meg, ha most hirtelen nem emlékeznétek, hogy miről beszélek. Így nyerte el a legjobb, még ma is kapható baked szemhéjpúder címét a Modelite, és szintén jó dolog, hogy 650 Ft-ért juthattok hozzájuk. Mindegyikben 3.8 gramm termék kapott helyet, ami majdnem háromszor annyi, mint egy MAC vagy Urban Decay szemhéjpúder tömege.

The winner of the best baked eyeshadows used to be Alverde (along with Modelite), but Alverde decided to discontinue their gorgeous baked eyeshadows a couple of months ago. You can check one of the old ones in this blogpost, if you don't know what I'm talking about. Long story short, the new Alverde baked eyeshadows are terrible compared to the old ones, they are not pigmented at all, and the texture of them is very powdery. Good news is that you can still buy the Modelite ones, which are just as excellent quality as the old Alverde baked eyeshadows. 

Modelite duo bombe baked eyeshadows - the prettiest neutral baked eyeshadows

Ez első darabokat 2013 nyarán vettem meg, majd később az összes natúr szín és egy kék kombó is hazajött velem. Nem kell mondanom, hogy 2 hónap alatt elfogytak az üzletből, de szerencsére pár hónap után ismét kaphatóak voltak. Az egyetlen problémám ezzel, hogy valamilyen szinten változtattak a formulán, és a csomagolás sem tűnik annyira masszívnak az újakon. A duokróm árnyalatból az új szállítmány érkezésével eltűnt a duokróm hatás is, ami szintén szomorú, de erre még visszatérek. A teszterek alapján a pigmentáció ugyanolyan erős és szép, mint a legelső daraboknál. Mivel én a megjelenésükkor vettem az enyémeket, ezért a mai tesztalanyok az első generációs darabok, de a nyereményjátékos darab már az új szállítmányból való, mivel azt 2 hónapja vettem. 

One negative thing I need to mention is the fact that they changed the formula and the packaging since I bought mine in 2013. Today's review is about the old ones! The new baked eyeshadows' packaging is not as sturdy, and the duochrome shade is not duochrome anymore. Thankfully the pigmentation and softness is the same on the new ones as well, so they are still gorgeous.

Modelite duo bombe baked eyeshadows - shade names and other info (3.8g each!)

Az első gondolat, ami beugrott, az az, hogy mennyire hasonlítanak ezek a Hard Candy Kaleyedoscope baked szemhéjpúder duóihoz. Utóbbit már évek óta kívánságlistára tettem, mert mindenki imádja őket, de a Hard Candy márka csak Amerikában kapható. Nagyon örültem, amikor kiderült a Modelite szemhéjpúdereiről, hogy ugyanolyan szuper minőségűek, így a Hard Candy kencékről le is tettem azóta. Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy ugyanaz a két márka ellátója.

When I first saw these in 2013, I realized that they look exactly the same as the Hard Candy Kaleyedoscope baked eyeshadows. I've heard good things about the Hard Candy ones, and they have been on my wishlist since 2010, but unfortunately Hard Candy is only available in America. Based on reviews, these Modelite ones could be dupes, because they have the exact same softness and high pigmentation. If you look closely at the shades, you can see that even the brown shades look identical. I wouldn't be surprised if the supplier of Hard Candy and Modelite was the same. It's good news for me, because this way I don't have to order Hard Candy through ebay.

Modelite duo bombe baked eyeshadow swatches
(one swipe, dry swatch)

A legjobb bennük, hogy a színek pigmentációja hihetetlenül erős, és be sem kell nedvesíteni hozzá az ecsetet. A képen a swatchok egyetlen húzás eredményei, szárazon. Őrület, ugye? És ezt még mindig lehet fokozni, hisz az ecsetet benedvesítve még ennél is intenzívebb színt érhetünk el. Úgy az eredmény olyan lesz, mintha folyékony fémet vinnénk fel a bőrre. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy életemben nem próbáltam még ilyen szuper színerősségű kisütött szemhéjpúdereket. Lemosás után is látszanak a bőrön, olyan sok bennük a pigment. Ezt látni fogjátok pár képpel lejjebb.

The best thing about these Modelite baked eyeshadows is the crazy pigmentation. The swatches on the photo are the result of one dry swipe, meaning that I didn't wet my fingers, and I only swiped the product once before swiping the product on my skin. The pigmentation is unreal, I've never had a baked eyeshadow this pigmented. You can still see the colours after washing them off! You will see that on a photo below.

1.)  Modelite duo bombe - Vanille Moka
2.) Modelite duo bombe - Chococcino
3.) Modelite duo bombe - Choco Creme
4.) Modelite duo bombe - Choco Praline
5.) Modelite duo bombe - Cafe Expresso
6.) Modelite duo bombe - Gris Metal

Modelite duo bombe baked eyeshadow swatches


Meleg vizes ledörzsölés után még mindig látni a színeket. Durva, ugye? Szintén jó bennük, hogy a textúrájuk nagyon puha és selymes, és kisütött szemhéjpúderekhez képest minimálisan porzanak csak. A lenti képeken egyesével láthatjátok az árnyalatokat.

As I mentioned, you can still see the colours after I washed my hand with lukewarm water. The texture of them is very soft, and they have minimal fallout compared to other baked eyeshadows. Now I'll show you each of the shades:

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Vanille Moka

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Vanille Moka


Modelite duo bombe baked eyeshadow - Chococcino
(dupe: Hard Candy Kaleyedoscope baked duo eyeshadow in High Maintenance)

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Chococcino

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Chococcino

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Choco Creme

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Choco Creme

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Choco Creme

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Choco Praline

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Choco Praline

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Cafe Expresso
(the right shade is duochrome)

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Cafe Expresso

Íme a duokróm árnyalat, amit említettem a bejegyzés elején: Cafe Expresso. A jobb oldali szín egy csodás barna-sötétzöld duokróm árnyalat, hasonló a MAC Clubhoz, vagy a MAC Blue Brown pigmenthez. Sokkal pigmentáltabb, mint a Catrice megboldogult, szintén Club-dupe C'mon Chameleon árnyalata. Megmutatom majd külön bejegyzésben, fekete bázisra kenve, mert itt nem látszik olyan jól. Szomorú voltam, amikor felfedeztem, hogy az új szállítmány Cafe Expressojáról eltűnt ez a gyönyörű duokróm hatás, mert a legszebb darab volt az összes közül, Bízom benne, hogy amikor újabb adag érkezik, ismét a régebbi textúrával találkozhatok, és ez csak átmeneti zavar.

Above and below you can see the duochrome shade I mentioned before: Cafe Expresso. The right shade of the duo is a brown-green/blue duochrome, very similar to MAC Club or MAC Blue Brown pigment. It's beautiful! I'll show it over a black base in a future post, because the photos didn't do it justice. Now, the problem with the newest Modelite shadows is the fact that they took away the douchrome effect from this shade, and that's not cool. The new Cafe Expresso doesn't have the gorgeous blue shift through the dark brown shade, and that's sad. Please Modelite, bring back the original Cafe Expresso!

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Cafe Expresso

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Gris Metal

Modelite duo bombe baked eyeshadow - Gris Metal


Modelite duo bombe baked eyeshadow - Gris Metal

Modelite duo bombe baked eyeshadows

Képek 2013 szeptemberéből, még az előző fényképezőmmel készítve. Lassan két éve, hogy felfedeztem őket, és azóta is a legjobb kisütött szemhéjpúderek, amiket vehet az ember. Az egyetlen problémám az, hogy a csomagolásukon a Modelite felirat fél nap alatt lekopik, pedig nagyon vigyázok rájuk. Ha kicsit erősebben fogja meg az ember a szemhéjpúdert, már le is törölte a felirat felét. Ha régóta olvastok, tudjátok, hogy a könnyen lekopó felirat nagyon tud bosszantani.

You can see my very first photos of these eyeshadows from 2013, I took them with my previous camera. The only thing that bothers me is the fact that the Modelite writing wears of in a day on the lid. I always take care of my makeup, I don't throw them around, so I'm mad when a label wears off easily.

Modelite duo bombe baked eyeshadows

Ha van lehetőségetek ellátogatni vagy az Ázsia Centeres vagy az Arena plázás Pink Beautyba, mindenképp nézzétek meg ezeket a kis csodákat. A Pink Beauty amúgy is lepipál nagyon sok boltot, mert Ardell szempillákat, CND és Ciaté lakkokat, és régebben NYX dolgokat is lehetett találni náluk, a koreai arcmaszkokról nem is beszélve!

Ismétlem, hogy még 3 napig van lehetőségetek játszani egy ilyen szemhéjpúderért, mert helyet kapott a kis csomagban, amit majd ki fogok sorsolni. A legszívesebben kötelezővé tenném az iskolákban és a munkahelyeken, hogy mindenki kipróbálhasson egy Modelite kisütött szemhéjpúdert, mert annyira hálásak és szépek. Imádom őket! Rég voltam ennyire izgatott sminktermékkel kapcsolatban.

If you have the chance to buy these gorgeous Modelite eyeshadows, please do. I cannot stress enough how pigmented they are. You still have 3 days to enter my giveaway, and the prize includes one of these eyeshadows.

Meghoztam a kedveteket hozzá?
Would you try them?

Earth tones makeup look using modelite eyeshadows: click

~ Evinde

I bought the products with my own money.

4 comments :

  1. Ú, de jó hogy ilyen árkategóriában is van jó minőségű szemhéjpúder! :) Nagyon szép mind, nekem a natúrabb barnás kombós a kedvencem így swatchok alapján.

    ReplyDelete
  2. Ójajj, de még mennyire, hogy meghoztad a kedvem hozzájuk!!! :)
    Pusza: Reni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...