October 7, 2015

Max Factor Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner | Review

Max Factor Masterpiece High Precision liquid eyeliner

A Max Factor előrukkolt pár újdonsággal, és én is kipróbáltam egy-két dolgot közülük. Az első tesztalany a Masterpiece High Precision tusfilc, aminek a fő érdekessége az egyedi tushegy. Ha kíváncsiak vagytok rá, jó helyen jártok. Swatchokat a kézfejen és a szemhéjon is mutatni fogok a bejegyzés végén.

Max Factor has come out with a handful of new products, and I will share my experience about a couple of these products in upcoming reviews. Firstly, I will focus on the Masterpiece High Precision liquid eyeliner. You will see hand and eye swatch photos as well.

Max Factor Masterpiece High Precision liquid eyeliner
Max Factor Masterpiece High Precision liquid eyeliner

A Masterpiece High Precision liner gyakorlatilag egy tusfilc, mára már minden márkának van hasonló terméke. Igen ám, de a filc hegye ezúttal szokatlan, én személy szerint még nem láttam egy márkánál sem. Tollakon megtalálható ujjtámasz is kapott helyet a szemhéjtuson.

The Max Factor Masterpiece High Precision eyeliner is basically a felt tip eyeliner. It is a skinny felt tip liner with a pen-like grippy thing to rest your finger on. I like it! I was obsessed with pens when I was little. 

Max Factor Masterpiece High Precision liquid eyeliner - 01 Velvet Black

Velvet Black árnyalatban kapható a termék. A nagyon fekete tusvonalat kedvelők szeretni fogják, mert nagyon sötét, és még egy fekete füstös szemmel párosítva is megmutatja magát.

It comes in the shade Velvet Black, and it really is a jet black liner, you will see it on the swatch photos. 

Max Factor Masterpiece High Precision liquid eyeliner - paddle-shaped tip

Lapát alakú végének köszönhetően vastag és vékony vonalak kialakítására is képes, bár teljesen éles és precíz tusvonal nem érhető el vele, még oldalra fordított tusfejjel sem. Abban a feladatban továbbra is az ecsetes vagy a tradicionális filc végű tusok teljesítenek a legjobban. Ennek a tusnak abban rejlik az erőssége, hogy nagyon fekete és tartós, így az őszi és téli füstös sminkek legjobb barátja lehet azok számára, akik nem szeretik a puha ceruzákkal való maszatolást. A lapát alakú tusfej használata némi gyakorlást igényel.

It has an interesting paddle-shaped felt tip, so you can create very thick and thinner lines as well. I find it somewhat difficult to create a very sharp and precise wing with it though, so I don't particularly agree with the High Precision name. You won't be able to do a sharp and skinny wing with it, no matter how hard you try. You will need to practice lining your eyes because of the unique tip. It works very well with smokey looks though.Ahogy a fenti képen is látni, belefolyhat a bőr apró ráncocskáiba, így óvatosan kell vele bánni a problémás területeken. Nekem a belső szemzugomnál kellett figyelnem, mert az első használatnál bizony beleszivárgott a pici redőkbe.

As you can see above, it bleeds into the fine lines of the skin, so you have to be careful when applying it. I had problems with lining the inner part of my eye becasue I have small wrinkles near my lashline.

Max Factor Masterpiece High Precision liner on the eye

Látni a fenti képen, hogy a tusvonal szárnya nem olyan éles és precíz, mint lehetne. Ennek ellenére így is viszonylag vékony vonalakat lehet vele készíteni, de az igazán precíz vonalak készítésére egy ecsetes folyékony tust tartok a legjobbnak (pl. Kat Von D Tattoo liner, vagy akár a Max Factor Colour X-pert folyékony tusa, ami személyes kedvencem, bár nem ecsetes végű).

You can see above that the wing isn't as sharp because of the tip of the liner. It still looks alright, especially if you have darker eyeshadow on the lid. The colour of the liner is so dark that it will still show up, even in case of wearing a smokey eye look.


A termék enyhén megszínezi a bőrt, a fenti swatchok hétfő óta látszanak a kézfejemen, bár már kismilliószor mostam kezet. Szappannal és meleg vízzel dörzsölve ez marad fenn a bőrön. 

A szemhéjamról kétfázisú lemosóval szedtem le, így ott alig, szinte egyáltalán nem látszik, hogy megfogta volna a bőrt. Nem kell aggódni, mert annak ellenére, hogy tartós, nem nézünk ki úgy a smink lemosását követően, mint egy panda. Van olyan Essence tusom, ami annyira megfogja a bőrt, hogy napokig élvezhetjük a soft grunge hatást az arcunkon. Ez persze nem mindig baj.

Mit szóltok a lapát alakú tusfejhez? Kipróbálnátok?

It slightly stains the skin, as you can see above. I rubbed the liner with soap and warm water, and I still see the marks now as I'm writing this review. I applied the swatches on Monday, and now it's Wednesday. I washed my hands a lot of times, and the marks are still there, so it is a very longlasting liner indeed. If you don't like liners with a staining power, then this one is not for you.

It also comes off easily with a bio-phase makeup remover, and the staining barely shows up on the lid. Don't worry, you will not look like a raccoon or panda after removing it. I have a similar staining liner by Essence (Super Fine eyeliner pen), and man, that one stains like hell and you will look soft grunge for days after removing it.

What do you think of the unique felt tip? Would you be able to get used to it?

Other MF newbies:
Velvet Volume mascara review
Smokey Eye Drama Kit review

~ Evinde

The product was provided by Max Factor for review purposes.

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...