July 18, 2014

Lavozon Mattifying Sunscreen for the Face | Review


It is Summer and that means you all should use sunscreen. Finding a good suncreen that doesn't cause skin irritation is difficult. I desperately needed a mattifying sunscreen for my face, and thought I'd try this one by Lavozon. Let's see how it performs.

Nyár van, ami a naptejek fokozott használatát igényli. A megfelelő naptej kiválasztása problémás lehet, mert nálunk nem kapható sok arcra való fényvédő. Amikor megláttam ezt a Müllerben, úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Lássuk, hogy teljesít.


As far as I know, you can't find a lot of mattifying sunscreens for the face, at least not in my country. The one I've been eyeing for a while is by Vichy, but unfortunately it is rather expensive (~25$) and my budget can't really handle that. When I noticed this mattifying sunscreen by Lavozon in Müller for a lovely price (6$), I threw it in my cart in 2 seconds.

Az egyetlen arcra való mattító naptej ami népszerű, a Vichynél kapható. Mivel a jelenlegi keretemből nem tudok 5 ezer forintot szánni egy naptejre, ezért örültem, amikor megláttam a Müller saját márkás alternatíváját. Persze a legtöbb naptej kiüti az ember arcát, így még mindig megvolt egy rizikófaktor a kosárba dobáskor. Gondoltam ebben az esetben majd a testemen használom. Ezt a naptejet már láthattátok egy haul és egy havi kedvences bejegyzésben is.

Lavozon sonnen fluid / mattifying sunscreen for the face SPF 30

The Lavozon sunscreen comes in a cute little tube-kinda thing. Both the box and the tube has a lovely picture of a beach that I absolutely adore. It has a squeezy tube that you will see below.

Műanyag "tubusban" érkezik a termék. A tubuson és a dobozon is láthatjuk egy trópusi strand képét, és ez pont egy olyan apró részlet, aminek nagyon örültem. Áprilisban 1400 Ft-ért vettem a terméket, de azóta már leárazták 990 Ft-ra. Összesen 50 ml termék van a tubusban.


It has UVA+UVB protection with SPF 30. It also contains vitamin E, shea butter and pigment protection. You are supposed to use this on your face and chest area. I am always careful when it comes to sunscreen because they usually break a lot of people out. The only thing that comforts me is that if it doesn't work on my face, I'll just use it on my body.

UVA és UVB védelem is kapott benne helyet, 30-as faktorszámmal. E vitamin, sheavaj és pigmentvédelem szerepel még a termék erényei között. Az állaga híg, és erős az illata. Nekem tetszik, de pár érzékeny orrú embernek gondjai lehetnek vele, mert felkenés után is érezni egy ideig. Jól lehet sminkelni rá.


The texture of the sunscreen is thin and runny, hence the name. It has a strong scent that I like and it feels nice on the skin.You can use it under make-up, foundation sits on top of it nicely. After the first use it broke me out a little: it clogged my pores, creating little bumps. After a while of using it, the bumps disappeared and I had no problem with the product breaking me out. I need to mention that when I stop using it and start using it again after a while, it breaks me out again. I just have to keep using it and the breakouts disappear after a few days, as I said.

Az első használatkor sajnos kiütötte a bőröm, ami eltömődött pórusok formájában jelent meg. Ennek ellenére folytattam a használatát, és amikor hozzászokott a bőröm, már nem volt kiütésem, és gond nélkül használhattam. Azt még megemlíteném, hogy amikor abbahagytam a használatát pár hétre, és ismét használni kezdtem, az első használatkor ismét kiütött, de később megint elmúlt. Az érzékeny bőrűek azért vigyázzanak vele, de mint említettem, ebben az esetben a nyakon és testen el lehet használni, így nem megy pocsékba.


When a sunscreen states that it is mattifying, it means it is non-shiny. Mattifying sunscreens aren't mattifying like a similar primer or foundation would be, they have a satin-like finish. This one is no exception.

Ha azt olvassuk egy naptejen, hogy mattít, az naptej nyelven annyit tesz, hogy nem fénylik úgy, mint a tücsök feneke. Ez ebben az esetben is igaz, ne számítsunk olyan matt hatásra, amilyet egy mattító primer vagy alapozó nyújtana. Szatén szerű hatása van a bőrön, amire ha rásminkelünk, már nem is látszik.


After all, I'm glad I bought it. I can't buy the Vichy matt sunscreen because of the price, and this one is works for me just fine. If your skin isn't too sensitive, give it a try. You can find Lavozon at Müller, but I've heard that Rossmann and DM has the very same sunscreen that has a different brand name. Must be the same supplier.

Összességében örülök, hogy megvettem, mert mindenképp szükségem volt egy arcra való fényvédőre. Német blogokat lesve láttam, hogy a Rossmann és a DM sajátmárkás fényvédő családjai közt is megtalálható ez a termék, úgyhogy az ellátó üzem ugyanaz lehet. Nálunk Magyarországon még csak a Müllerben láttam, de ez változhatott április óta, érdemes odafigyelni rá.

Tudtok esetleg ajánlani más arcra való naptejet is? 

~Evinde

I purchased the product with my own money.

1 comment :

  1. Én is rengeteget keresgéltem, nézelődtem idén nyáron arcra való fényvédő után, ami ráadásul nem tartalmazza a káros összetevőket.. Igazából van sok féle van olcsóbban is, mint például Sundance, Balea, Alverde és még több drogériás viszonylatban, de ezek tele vannak irritáló anyaggal. De vannak a Vichy, La Roche Posay és egyéb magasabb kategóriás márkák között is. Én sem szerettem volna túl drágán fényvédőt venni, de rájöttem hogy vagy megveszem olcsón és minden baja lesz az irritáló összetevőktől a bőrömnek vagy veszek egy drágábbat, de legalább nem lesz gond vele. :/

    http://thebeautyandglamourblog.blogspot.hu/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...