November 28, 2014

OPI Next Stop... the Bikini Zone | Brazil

opi next stop the bikini zone

I have many reasons to talk about this nail polish. My main reason is that it is a perfect shade for Fall and Winter with many faces and dimensions; and my next reason is that you can buy this at half price now, because it is on clearance at Müller (the second reason is only relevant for Hungarian peeps I guess). I have a lot of photos to show you, so let's start!

Sok okom van megmutatni ezt a lakkot, de kezdetnek csak kettőt említek. Az egyik az, hogy rengeteg arca van, minden szögből máshogy néz ki. A másik pedig az, hogy egy csodaszép őszi-téli árnyalat, és most fél áron juthattok hozzá, mert a tavaszi kollekció tagja volt, és megszűnik. Sok-sok kép következik!

opi next stop the bikini zone
OPI Brazil nail polish - Next Stop... the Bikini Zone

Az OPI Brazil kollekció az egyik legerősebb OPI limitált kiadás évek óta, és ha nem számítjuk a pasztell színeket, egy tökéletes őszi kollekciót kapunk belőle. Érdekes, hogy egy tavaszra és nyárra szánt kollekció sokkal jobb lenne őszi kollekciónak, mint az őszi kiadásnak szánt Nordic kollekció.

OPI has been available only for 2 in Hungary, so for me, the Brazil collection is one of the greatest collections they have ever made. I also love the very first Muppets LE and last year's Mariah Carey LE, however, Muppets was never available in Hungary. 

I find it interesting that the Brazil collection is supposed to be a Spring and Summer LE, and yet it contains the perfect Fall and Winter shades, if we exclude the pastel yellow, orange and pink colours. It is prettier for Fall than the Nordic collection is, which is their actual Fall and Winter collection for this year.

OPI Brazil promo photo - it really is a better Fall and Winter collection than the Nordic collection is (if we exclude the bold shades)

A Brazil limitált kiadású lakkok meseszépek, már 4 árnyalat boldog tulajdonosa vagyok. Eddig összesen 2 OPI lakkom volt, így hirtelen ez a 4 igen nagy szó tőlem, főleg, hogy mind egy kollekción belül található. Az első OPI Brazil lakkom szeptemberben vettem meg a születésnapom alkalmából teljes áron, és az egyik legszebb nude árnyalat, amit bárki is vehet magának. A mai bejegyzés sztárját 2200 Ft-ért sikerült elcsípni októberben, amikor a Corvin Müller akciót tartott; azóta pedig 1500 Ft-ért lehet megszerezni ezt a csodás árnyalatot, mert új kollekciók érkeznek a Brazil helyére.

I never was an OPI-girl, I only owned 2 shades before the Brazil collection hit me hard in the face. OPI is very expensive in my country, so I never really looked at the shades at the store. I got a new phone in July that is instagram-friendly, so instagram was the first place where I saw swatches from the Brazil collection. The swatches were so effective that I purchased my very first Brazil LE shade in September, as a birthday gift for myself. The shade is called Don't Bossa Nova Me Around, which is the most unique and most beautiful nude shade; you will not be able to find dupes for it. Trust me, I've tried to do so. I have also been searching the web for days, but dupes do not exist for that shade. I bought that one at full price (~ 15$). In October, I managed to pick up today's shade for 10$, and now it is on clearance at Müller for 7$. Gotta go fast, girls!

opi next stop the bikini zone

A lakk neve is nyáriasra sikerült, de ez ne tévesszen meg senkit. Megpróbálom a lehetetlent, azaz körülírom a színt: egy gyönyörű lila és szürkésbarna (taupe) duokróm lakkról van szó, amiben csillámok és pelyhek kaptak helyet a szivárvány minden színében játszva, de ugyanakkor a lakk alaptónusaival harmonizálva. Komplex, sok dimenziójú szín, ami tökéletesen képviseli a fólia és a mikrocsillámos hatású lakkok hibridjét. Ilyen hatású lakk a Max Factor Angel Nails, a Barry M Copper, az OPI Sprung (teszt hamarosan) és az OPI Warm & Fozzie (ami pont olyan, mint a Barry M Copper). Ha így nem értitek teljesen: ez az a fajta finish, amin nem látszik, ha lepattan, mert annyira reflektív; de ugyanakkor a csillámok és pelyhek miatt nem csíkoz, ellentétben a száz százalékig fólia hatású lakkokkal.

opi next stop the bikini zone nail swatch
OPI Next Stop... the Bikini Zone

I will try to describe the shade: it is a purple and taupe duochrome with multi coloured glitter and flakies. It shows different shades under different lighting and at different angles. It is unique and fantastic. You will not be able to find a dupe for it either. It has a lovely foiled and shimmer hybrid finish. It is reflective enough to hide chipping, yet the brush will not leave streaks, like a full-on foil nail polish would. Nail polishes with the same finish are the following: Max Factor Angel Nails, Barry M Copper, OPI Sprung and OPI Warm and Fozzie (Barry M Copper dupe).

Látni fogjátok a képeken, hogy majdnem minden fényben más a színe, és főleg a lila vagy a szürkésbarna árnyalat dominál, amit ízlésesen fűszerez a sok kis pelyhecske és csillám. Megjegyzem, hogy összesen 120 képet készítettem a lakkról, és ez a 17 kép már a legvégső válogatás eredménye. :)

opi next stop the bikini zone swatch
OPI Brazil nail polish - Next Stop... the Bikini Zone

Az üzlet torzító fénye alatt nem feltétlenül mutatja meg minden arcát, de mind beltéren és mind a szabadban gyönyörű. A Brazil kollekció 2 legérdekesebb lakkja ez, és a Don't Bossa Nova Me Around, ami a fentiekben említett nude árnyalat. Ha átnézném az összes nálunk kapható lakkot (Nailland lakkokat beleértve), akkor sem találnék velük 100%-ig megegyező alternatívát. Próbáltam. Ennek az az eredménye, hogy most 5 új nude lakk les a polcomon, és végül mégis ki kellett fizetnem 3 ezer forintot a Don't Bossa Nova Me Around-ért, mert még csak a közelében sem jár egy sem. Minden fillért megért. :)

You will see on the photos that it has many faces, which was really hard to photograph. I took 120 photos, and the final 17 photos in today's review are the best ones to do it justice. The harsh lights at the store don't really show its beauty, you have to go outside or away from neon lights.

opi next stop the bikini zone swatch
OPI Next Stop the Bikini Zone

Igen gyorsan OPI-sznobot csináltam magamból, hála a fenti kollekciónak. Seche Vite-tel vagy az Essence BTGN fedőlakkjával kombinálva úgy 10 napig simán bírják lepattanás nélkül, ami számomra hihetetlen. Éljen soká az OPI! Csak azt bánom, hogy a tavalyi Mariah Carey kollekció idején még messziről elkerültem az állványt az ára miatt.

It is safe to say that I am an OPI-snob now, many thanks to the Brazil collection. The shades I've tried have crazy lasting powers, they last for 10 days without chipping if I use Seche Vite or Essence's BTGN top coat. That is crazy!

opi next stop the bikini zone
NOTD: OPI Brazil nail polish - Next Stop... the Bikini Zone

A mai teszt árnyalata mellett még jó néhány Brazil árnyalat kapható most 1500 Ft-ért, de a Don't Bossa Nova Me Around sajnos nincs köztük. Abban reménykedem, hogy azért nincs, mert bekerül az állandó kollekcióba (ami csodás lenne), de ez csak puszta spekuláció.

Don't Bossa Nova Me Around is not on clearance, I wonder if it will be part of the permanent collection. Do you guys know anything about that? Please let me know if you do. That shade is the perfect nude colour.

opi next stop the bikini zone
OPI Brazil nail polish - Next Stop... the Bikini Zone swatches

OPI Brazil nail polish - Next Stop... the Bikini Zone

opi next stop the bikini zone
OPI Brazil nail polish - Next Stop... the Bikini Zone

opi next stop the bikini zone
OPI Next Stop... the Bikini Zone nail swatches

opi next stop the bikini zone

opi next stop the bikini zone
OPI Next Stop... the Bikini Zone

opi next stop the bikini zone

purple

taupe

opi next stop the bikini zone
OPI Brazil nail polish - Next Stop... the Bikini Zone swatches

Would you wear it? Also, do you guys want to see a nail polish haul? 

~ Evinde

I bought the product myself.

4 comments :

 1. Egyszer réges-régen az Avon Color Trend vonalának volt nagyon hasonló lakkja, csak az nem játszott ennyi színben. Emlékszem nagyon szerettük a testvéremmel és bántuk, hogy kivonták. Meg tudom érteni, hogy ennyi képet készítettél róla, meseszép. :)

  ReplyDelete
 2. Szerintem nagyon megosztó lakk ez. Nekem a picuri változata volt meg, és sajnos egyáltalán nem sikerült megszeretnem. Valahogy olyan furcsán színtelen volt, semmilyen, nem is tudom. Annak viszont örülök, hogy te ennyire szereted. :

  ReplyDelete
 3. nekem nagyon tetszik. olyan lágy, visszafogott színe van. :)

  ReplyDelete
 4. Nekem is megvan, féláron sikerült lecsapni rá, így több társával együtt ezt is megkaptam a születésnapomra. Remélem, magamon tetszik majd, mert amúgy nem vagyok oda a duokróm lakkokért, ez mégis nagyon megtetszett :-)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...