November 10, 2014

Essence Pure Skin Anti-spot Micro Peeling Scrub | Review + Comparison


People usually exfoliate more when the colder months come around. I exfoliate often all year around, because I have problematic skin, and face scrubs are part of my daily routine. Let's see how this one works!

Közelegnek a hideg hónapok, ilyenkor sokak bőre szárazabb. Az arcradírok lehetnek ilyenkor a legjobb barátaink. Mivel nekem problémás a bőröm, egész évben a napi rutinom részét képezik az arcradírok. Lássuk, hogy az Essence viszonylag új arcradírja hogy teljesít.

Essence Pure Skin Anti-spot micro peeling scrub / arcradír

I've tried many Pure Skin products in the past, and liked most of them. You know that if you've been following the blog for years. I had the chance to try out the considerably new anti-spot micro peeling scrub, it is the newest addition to the Pure Skin family.

Ha már legalább 1-2 éve olvassátok a blogot, nem új számotokra, hogy több Pure Skin terméket használtam és fogyasztottam el eddig. Az orrtapaszok kivételével mindegyikkel elégedett voltam. Lehetőségem volt tesztelni a tavasz óta kapható arcradírt, ami a legújabb tag a Pure Skin családban.


The packaging has the usual blue-green colour combo, it comes in a tube like most face scrubs. It has a gel texture which is packed full of transparent micro scrubs and little blue beads. The transparent bits (which you can't see) do the actual exfoliation, not the blue beads.

A csomagoláson a már jól ismert kék-zöld színpáros látható. Tubusban érkezik a termék, ahogy a legtöbb arcradír. Gél állagú kencéről beszélünk, amiben kék gyöngyök és apró átlátszó radírozó szemcsék kaptak helyet. Utóbbiak végzik a radírozást.

Essence Pure Skin Anti-spot micro peeling scrub ingredients

It is not harsh on the skin, so I had no problem using it twice a day. They suggest you to use it once a day, but that's not enough for me and for my rough skin texture. I can gladly say that it works fine, it did not break my skin out. I've been using the Neutrogena daily scrub since 2010 (shown below), and I was afraid that the change of the scrubs will cause clogged pores. It did not, yay. I've been using this product for almost 2 months now.

Nem durva a bőrön, így gond nélkül tudom használni naponta kétszer. A kis címke szerint naponta egyszer ajánlatos a használata, a hivatalos leírás pedig heti két alkalmat javasol. A bőrtípusomnak a napi 2 alkalom felel meg, de használjátok olyan sűrűséggel, ahogy az nektek megfelel. Másfél hónapja használom a terméket, és szerencsére semmilyen problémát nem okozott, hogy váltottam erre a radírra a 4 éve használt Neutrogena arcradíromról. Utóbbit már kezdte megszokni a bőröm, így a váltás még jól is jött.

Essence Pure Skin Anti-spot micro peeling scrub vs. Neutrogena Blackhead Eliminating daily scrub

Quick comparison: the Neutrogena scrub has a creamy texture, while the Essence one is a gel scrub. The Essence scrub has more exfoliating particles, which I personally like. Both feel very similar on the skin, I can use both of them twice a day without any problem. The Essence scrub has 100 ml product in it, while the Neutrogena has 150 ml of product. The Essence scrub is less expensive, it is around 4$. You can buy it at Müller, but I've seen it at Rossmann as well.

Gyors összehasonlítás: a Neutrogena arcradír krém állagú, míg az Essence egy arcradír gél. Utóbbiban több a radírozó szemcse, ami az én bőröm esetében effektívebb, mert egyenetlen a bőrfelületem. Mindkettőt gond nélkül használni tudom naponta kétszer (de nem feltétlenül minden nap). Az Essence arcradír űrtartalma 100 ml, míg a Neutrogenáé 150 ml. Ez a töltési külünbség az áron is meglátszik, mert a Neutrogena arcradír 1500 Ft, az Essence pedig 850 Ft. Az Essence Pura SKin termékeket főként a Müllerben találhatjátok meg, de Rossmannokban is kaphatóak.


"the mild gel with ultra-soft peeling particles cleanses the skin down to the pores and mattifies your complexion. the deep-cleansing micro-pearls actively battle spots and blackheads and prevent the appearance of new ones. simply apply on moist face twice a week, massage gently and then thoroughly rinse off with warm water. the result: a smooth and refined complexion. effectiveness dermatologically confirmed."

"A  pure skin pattanástalanító arcradír elengedhetetlen eszköz a sima és finom arcbőrhöz. A zselé ultra-lágy radírozó összetevőket tartalmaz, hogy kitisztítsa a bőrt egészen a pórusokig és mattítsa az arcbőrt. A mély tisztító mikro-gyöngyök aktívan lépnek fel a pattanások és mitesszerek ellen és hatékonyan előzik meg az újak kialakulását. Egyszerűen vidd fel nedves arcra heti kétszer, masszírozd be gyengéden majd alaposan öblítsd le bő vízzel. "

Twice a week, they say. The sticker on it says once a day though. It depends on personal preference and skin type. Use it as often as needed.


Being so similar to the Neutrogena scrub, I will definitely use them interchangeably. My skin tends to get used to the Neutrogena daily scrub, so changing them up is the best solution for now. The Essence scrub is more affordable, yet the quality is practically the same, except for the texture.

Mivel nagy meglepetésemre igen hasonló a két arcradír (a textúrát kivéve), így biztosan váltogatni fogom őket a jövőben. Mint azt említettem, egy bizonyos idő után a Neutrogena radírt megszokja a bőröm, így a váltogatással meg tudom ezt akadályozni.


It works nicely with my other Pure Skin products, such as the pore refining serum and the toner (I'm currently using those as well). My skin isn't as rough as it used to be.

A Pure Skin arcradír jól párosul más Pure Skin termékekkel is, jelenleg a pórusfinomító szérumot és a tonikot használom a radíron kívül. Utóbbiakat régebben vettem, így lassan mindkettő elfogy.

Essence Pure Skin Anti-spot micro peeling scrub on the skin

You can probably see the transparent scrubby bits in there, they are tiny. That's why it's not harsh on the skin.
Talán látjátok az apró kis átlátszó szemcséket, amik a radírozásért felelősek.

Have you tried Essence's Pure Skin products?
Próbáltátok már a Pure Skin termékcsaládot?

My other face scrub reviews can be found here.
További arcradír teszteket itt olvashattok.

~ Evinde

FTC: The product was sent to me for review.

6 comments :

 1. én is ezt a neutrogenat használom, illetve most váltottam belőle a másikra, ami pattanásokat és nem mitesszereket öl, szerintem megunta már kicsit az arcom. remélem, kellően nagy váltás lesz neki ez:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Igazából én nem vettem észre semmit azon, hogy a Neutrogena csökkentette volna a mitesszereket (olyan termék még nem született :D), de azon kívül jó kis radír.

   Delete
 2. I use the Essence Soft Cleansing Gel since a few year now, il love it! i never tried this one, but maybe someday...

  ReplyDelete
  Replies
  1. I haven't tried that one yet, it's from the My Skin range, right?

   Delete
 3. Yes! i use it every night after i remove my makeup to clean my skin. i never had breakouts with it.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...