November 20, 2014

Rival de Loop Young Metallic Eyeshadows: Vintage Love & Saturday Night | Review + Swatches


Today I'm here with another Rival de Loop Young review, and the stars of the show are the metallic mono eyeshadows.

Ma újabb Rival de Loop teszttel jelentkezem; ezúttal a metál hatású szemhéjpúderekről lesz szó. Csodaszépek, ugye?


I didn't even realize that I picked up two metallic shadows when I bought them a week ago. I went for these two shades because they swatched beautifully, not realizing they both had the same finish. There are only 3 metallic shades in the range, which is rather sad, because they are excellent. The shimmery shades seemed powdery, judging by the testers on the shelf.

Nem is vettem észre a boltban, hogy két metál hatású szemhéjpúdert tettem a kosaramba. Azért vettem meg őket, mert gyönyörűen mutattak swatcholáskor. Sajnos összesen csak 3 metál hatású árnyalat kapható, ami kár, mert ezek a legpuhábbak és a legpigmentáltabbak a teszterek alapján. A csillámosak poroltak egy kicsit.


The eyeshadows come in a transparent plastic case which is better quality than the plastic of the Essence mono eyeshadows.

A szemhéjpúderek a pirosítókhoz és púderekhez hasonló keményebb műanyag csomagolásban érkeznek. Remélhetőleg nem fognak olyan könnyen elpattanni, mint az Essence monok csomagolása.


As always, you can find all the necessary info on the backside of the eyeshadows.
Mint mindig, az összes szükséges info a csomagolás hátoldalán olvasható.

Rival de Loop Young metallic eyeshadows

Saturday Night is a dark bronze colour, and it is a darker brother of Essence's Party All Night mono eyeshadow. Vintage Love is a rose gold shade with strong pink undertones.

A Saturday Night egy csodás sötétebb bronz árnyalat, az Essence Party All Night mono sötétebb testvére. Valamelyik Urban Decay árnyalatra is emlékeztet, de konkrétan nem hasonlítottam őket össze. A Vintage Love egy gyönyörű rose gold, amiben erős rózsaszín altónus dominál.

Rival de Loop Young metallic eyeshadows:
Saturday Night and Vintage Love

They go on the skin like butter, the texture is very soft and creamy. I was happy to notice that the shades have the exact same texture as Essence's Party All Night, which is actually the best and softest Essence mono eyeshadow that you can buy. I have a separate blogpost about it here. These RDL shadows are also similar to Moda and L'Oreal Infallible eyeshadows in texture and softness.

The pigmentation is nice. Both of the shades have a slight overspray, but surprisingly, it matches the colour underneath almost perfectly. Let me remind you that the new version of Essence's Party All Night eyeshadow has a slightly different toned overspray than the actual product itself.

Olyanok, mint a vaj, nagyon emlékeztetnek a Moda vagy a L'Oreal Infallible szemhéjpúderekre. Pont olyan krémes a textúrájuk, mint az Essence Party All Night mononak, ami a legpuhább Essence szemhéjpúder, ami kapható a mono családban. Már írtam róla egy külön bejegyzést itt.

A pigmentáció szuper. Mindkét árnyalaton fényes ráfújás csücsül, de szerencsére ez a ráfújt réteg megegyezik az alatta ülő árnyalattal. Szintén az Essence Party All Night tesztben említettem, hogy az új verziós P.A.N. szemhéjpúder ráfújása nem egészen egyezik meg az alatta levő színnel.

Rival de Loop Young eyeshadow - 11 Vintage Love
(rose gold eyeshadow with strong pink undertones)

Rival de Loop Young eyeshadow - 11 Vintage Love

Rival de Loop Young eyeshadow - 11 Vintage Love

Rival de Loop Young eyeshadow - 11 Vintage Love

Rival de Loop Young eyeshadow - 14 Saturday Night

Rival de Loop Young eyeshadow - 14 Saturday Night

Rival de Loop Young eyeshadow swatches:
Vintage Love (rose gold) and Saturday Night (bronze)

I was shy with the swatches because I didn't want to ruin the little stars on the surface. Those are light swatches on my hand.

Óvatosan swatcholtam, mert nem akartam eltüntetni a kis csillagokat, azért ilyen kis szerencsétlenek a színminták.

Rival de Loop Young metallic eyeshadows:
Saturday Night and Vintage Love

The texture and colour of these shadows is so nice, I wish you could swatch them right now. They are inexpensive as well (500 HUF ~ $3). My only problem is the lack of colour selection. As I said, there are only 3 shades with this lovely smooth finish. The third shade which I don't own is a sage green.

Olyan puhák és pigmentáltak ezek a kis szemhéjpúderek, hogy 500 Ft-nál sokkal többet is megérnének. Bárcsak több metálos szemhéjpúder is kapható lenne, nagyon örülnék neki. A harmadik fémes hatású szemhéjkence egy világos zöld szín volt amúgy, azt nem vettem meg. 

Have you tried them yet? Do you have more metallic RDLY eyeshadows in your country?
Próbáltátok már őket?

~Evinde

FTC: I bought the products with my own money.

6 comments :

 1. Hűha, ezek gyönyörűek! :)
  Nem nagyon szoktam mono szemfestékeket venni, de ha találok belőlük a polcokon, tuti elhozom őket :)

  ReplyDelete
 2. Na hát ezek kifejezetten szép mono-k :) Pedig nem nagyon kedvelem őket, de ezek megérik a nézegetést.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Örülök, hogy meghoztam a kedved hozzájuk. (8

   Delete
 3. Sajnos Szolnokon még nincsenek kirakva. De a helyét már látom. :D
  IMÁDOM a Moda szemhéjpúdereket, köszi a tesztet, így biztosan jobban megnézem őket, ha végre kint lesznek. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én is nagyon szeretem őket, hihetetlenül puhák és pigmentáltak. :) Örülök, hogy segíthettem :D

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...