November 3, 2014

Essence How To Make Smokey Eyes Make-up Box - Fail | Review + Swatches


Az Essence How To Make paletták június óta kaphatóak a Müllerekben, exkluzív fellelési helyük a 3 méteres állvány. Ma a füstös szemek készítéséhez szolgáló palettáról hoztam tesztet.

The Essence make-up boxes are exclusively available at Müller (3 meter displays only). I will write about the Smokey Eyes make-up box today, and I will show you swatches as well.

Essence How To Make Smokey Eyes make-up box

I already uploaded a makeup look using the palette, you can check it out here.

A tegnapi bejegyzésben láttatok egy sminket is, amit a palettával készítettem. Ide kattintva megnézhetitek, ha még nem tettétek.


I received the palette in a goodie bag in June at the 3 meter display opening event, so I've had the photos for a while now.
The most appealing thing about these make-up boxes is the cute cardboard packaging that is very reminiscent of the Benefit make-up boxes. Frankly, that is the only positive feature I have to say about it.

Az Essence 3 méteres állvány megnyitójának alkalmával kaptam a palettát egy ajándékcsomagban még júniusban, így a képek már jó ideje a gépen ültek.
A dobozka Benefit termékekhez hasonló csomagolása igazán aranyos, és sajnos ez az egyetlen pozitívum ezzel a palettával kapcsolatban.


There is a mirror in the box that hides 2 tutorial cards, helping you out with creating different looks. It is a nice idea, we have seen similarly done packaging by many other brands.

A dobozban láthatunk egy tükröt, ami két tutorial kártyát rejt, 2 különböző sminkkel. Ez aranyos részlet, sok-sok márkánál láthattunk már ilyet, főként külföldön. Kezdőknek nagy segítségére lehetnek az ilyen kártyák.

tutorial / how-to cards behind the mirror


There are 6 shades in the palette, all shimmery or glittery.  There are no matte shades in the palette. You can create an all shimmery look for daytime wear if that is what you like, but in my opinion, you definitely need at least one or two matte shades to create a smokey eye. You will need to reach outside of the palette for separate matte shades.

A palettában 6 árnyalat kapott helyet, mind csillámos. Matt árnyalat nincs a palettában. Egy hétköznapi sminket nyugodtan elkészíthet az ember lánya csak csillámos árnyalatokkal, ha azt szereti, de véleményem szerint egy igazán jó kis füstös smink elkészítéséhez mindenképp szükség lesz pár matt árnyalatra is. Ezeket a palettán kívül kell keresni.


You get a double ended applicator that is rather poor quality. I've mentioned many times that I love sponge tip applicators, and that they are useful. This one, on the other hand, just looks and feels cheap. You can work with it for sure, but with constant use, it will die rather soon.

Egy dupla végű applikátort is rejt a paletta, ami ezúttal silány minőségű. Többször hangoztattam már, hogy a szivacsos applikátorokkal lehet a legjobban színt pakolni a szemre, és hogy mennyire szeretem őket, de ezen látni, hogy folyamatos használat mellett hamar szét fog esni vagy el fog szakadni. Ettől függetlenül persze használható, de 2250 Ft-ért már akár egy jó minőségű ecsetet is csempészhettek volna a palettába.

Essence How To Make Smokey Eyes make-up box

The eyeshadows are chalky and leave a lot of fallout. They feel rough, and the shades are so similar that they blend together on the skin. The texture of the shadows is probably the worst quality of all the Essence mono shadows and palettes that I've tried so far. Their All About palettes have such silky and soft texture with great pigmentation, I really don't understand what happened here. They shoud've kept that formula.

A púderek porolnak, ezért készüljünk fel, hogy sok glitter fog az arcra hullani. Ennek a kivédésére van pár módszer, amit már valószínűleg ismertek is, de egy füstös szem elkészítése alapvetően sok lehullott szemcsével jár. A tény, hogy ezek az átlagosnál is sokkal jobban porolnak, nem könnyít a helyzeten. 

Azt kell mondanom, hogy az összes Essence mono, duo és paletta szemhéjpúderei közül ezeknek van a legrosszabb minősége. Nem értem, hogy mi történhetett, hisz a szintén Essence, szintén 6 szemhéjpúdert tartalmazó All About paletták minősége és pigmentáltsága kifogástalan, nem is beszélve arról, hogy azok csak 1300 Ft-ba kerülnek.


Once you apply the darkest shades, they are all the same dark colour, you blend away the pigments.

Az árnyalatok túlságosan hasonlóak, a szemen csak a szürkét és a lilát lehet megkülönböztetni egymástól. 


The price of these boxes is very high, they cost about 10$, and that is unreasonably high for the poor quality. The All About palettes are so much better quality and they only cost half the price. Both palettes are from Essence, both contain 6 shades, yet the All About palettes are excellent quality for 6$, and these make-up boxes are a failure compared to those, not to mention the high price.

A paletták ára kiemelkedően magas (2250 Ft), a jelenlegi legdrágább Essence termék, ha jól tudom. Ha figyelembe vesszük a silány minőséget, ez nagyon sok. Még jó minőség esetén is sok lenne, mert csak 6 árnyalatot kapunk ennyi pénzért. Egy Makeup Revolution paletta 12 árnyalatot tartalmaz, matt ÉS csillámos púderekkel, isteni textúrával, 1700-1800 Ft-ért. A Sleek paletták szintén 12 árnyalatot tartalmaznak, szuper minőséggel, 2800-3000 Ft-ért. De ne is menjünk ilyen messzire, mert az Essence All About palettái csak 1300 Ft-ba kerülnek, 6 árnyalatot tartalmaznak, és selymesen puha a szemhéjpúderek állaga. Egyszerűen nem értem ezt a díjszabást, talán a csomagolás kerülhetett ennyibe? Egy kemény papír csomagolás, ami aranyos ugyan, de előkelőnek nem lehet hívni, továbbra sem ér 2250 forintot.

Essence How To Make Smokey Eyes palette swatches

The pigmentation is poor, I had to build up the colours.
A pigmentáció gyenge, építgetnem kellett a színeket a fenti erősséghez.

all the info you need to know

Allover, skip this and save money. You can buy so much better palettes for cheaper, it's not even funny. Try Sleek or Makeup Revolution instead. MR palettes include 12 shades (matte and shimmery) they have excellent quality and you can choose from a lot of shades and styles. As you can see, with the Essence palette, you get 4,2 g of products for 10$, and with Makeup Revolution, you get 14g of product for 8$. You don't even need to go that far, just look around the Essence brand, and buy the All About palettes for 6$. Excellent quality, 6 shades included. 

I am very disappointed. I have not tried the other make-up boxes, so if you have a good experience with the others, then good for you. This smokey one is just... nope.

Have you tried these Essence boxes? Did they work for you?

Összevetve mindent, nem ajánlom ezt a palettát, mert a szemhéjpúderek minősége és a drága ár miatt kicsit szürreális az egész. Egy Sleek vagy egy MR palettával sokkal jobban jár az ember. Még a kis 600 Ft-os Miss Rose palettáim is lepipálják ezt a palettát (és még sok más jól ismert palettát is).

Szomorú és csalódott vagyok.  A többi boxot nem próbáltam, így csak erről a füstösről tudok véleményt írni, de van egy olyan érzésem, hogy a szemhéjpúderek állaga azokban sem más.

Próbáltátok ezeket a palettákat? Nektek beváltak?

~Evinde

FTC: I received the product as a gift at a blogger event.

6 comments :

  1. Ilyen dobozosat nem próbáltam tőlük, de a pozitív tesztek miatt megvettem az egyik új natúr palettájukat, és ugyanígy óriásit csalódtam... Két ilyen paletta árából már kijön egy garantáltan jó minőségű Sleek, úgyhogy szerintem soha többé nem kísérletezem Essence szemfestékekkel :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pici 6-os palettát vettél? Nekem azok bejönnek :) Ezekhez képest ég és föld a pigmentáció és a textúra is.

      Delete
    2. Szerintem 8 szín volt benne, átlátszó tokban. Ha ez még annál is kevésbé pigmentált, akkor messziről el fogom kerülni a dobozosakat :-)

      Delete
    3. Akkor lehet, hogy a megszűntekre gondolsz? :D Azok nagyon poroltak. Vagy a kerek négyes palettákra, azokat el is felejtettem.
      Nekem ezek tetszenek:
      http://www.essence.eu/hu/termekek/szem/szemhejpuder/e/product/all-about-chocolates-eyeshadow-05/

      Nem ártana feltennem a tesztet, nyár óta le vannak fotózva. :')

      Delete
    4. Kíváncsian várom a tesztet, ez a csokis nagyon jó színeket tartalmaz :-) Közben megnéztem, és hatos paletta volt, az All About Nude, és engem sajnos nem varázsolt el.

      Delete
    5. Nekem is az volt az első ilyen palettám, és a pasztell meg a sunrise. A nude-dal csak az a "bajom", hogy a szemhéjon alig különböznek a rózsaszínek. :D De azon kívül szeretem. Na most képzelheted, hogy milyenek a dobozosak, ha ez istenkirály paletta azokhoz képest. :')

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...